مدیر جهاد کشاورزی شوش گفت: عملیات برداشت گندم از اول اردیبهشت ماه آغاز میشود و تمام اراضی زیر کشت گندم به استثنای مزارعی که به علت تگرگ بیسابقه دچار خسارت صددرصدی شدند، قابل برداشت هستند. علیرضا ملکزاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه برداشت گندم در شهرستان شوش تا 20 خرداد ماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: سطح زیرکشت گندم در این شهرستان به 62 هزار و 500 هکتار میرسد که تمام این اراضی جز 5 هزار و 800 هکتار آن قابل برداشت است. وی افزود: 5 هزار و 800 هکتار از گندمزارهای شهرستان شوش به علت تگرگ بیسابقه در 20 اسفندماه سال 94 قابل برداشت نیستند؛ با این وجود پیشبینی میشود انشاءالله نزدیک به 200 هزار تن گندم در این شهرستان برداشت شود. ملکزاده با اشاره به انجام تمام تمهیدات لازم جهت خرید گندم خاطرنشان کرد: مقدمات خرید گندم انجام شده و متولی خرید شرکت غله و بازرگانی و مباشر خرید، تعاونیهای روستایی هستند. سیلوهای بخش خصوصی و کارخانه آرد نیز در این زمینه فعال شدهاند. وی عنوان کرد: بنابراین 9 مرکز خرید گندم پیشبینی و تعریف شده است و همچنین برای برداشت به 600 دستگاه کمباین نیاز داریم که 30 دستگاه آن بومی و
570 دستگاه دیگر به صورت مهاجر تأمین میشود. مدیر اداره جهاد کشاورزی شوش با اشاره به برگزاری جلسه برداشت گندم در هفته جاری بیان کرد: 10 اکیپ کنترل افت، ریزش و تنظیم کمباینها و 4 اکیپ نظارت بر مراکز خرید در عملیات برداشت گندم در شهرستان شوش مستقر خواهند شد. ملکزاده گفت: همچنین مقرر شده است دو دوره کلاس آموزشی برای کمباینداران و کشاورزان درباره مسائل برداشت محصول و جلوگیری از ریزش کمباینها برگزار شود که بدون شک برگزاری این دورهها در ارتقای محصول تولیدی بسیار موثر است. از سوی دیگر موجب میشود کشاورزان با اطلاعرسانی بموقع به کارشناسان کشاورزی از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کنند. وی درباره خسارت ناشی از تگرگ بیسابقه در 20 اسفندماه سال گذشته اظهار کرد: 5 هزار و 800 هکتار از اراضی زیر کشت گندم دچار خسارت صددرصدی شد و در مجموع خسارت ناشی از تگرگ در این شهرستان 46 میلیارد تومان برآورد شده است.
پیشبینی برداشت بیش از 40 هزار تن گندم در رامشیر
مدیر اداره جهاد کشاورزی رامشیر با بیان اینکه از ابتدای هفته آینده برداشت گندم در این شهرستان آغاز میشود، گفت: پیشبینی میکنیم امسال بیش از 40 هزار تن گندم از مزارع این شهرستان برداشت شود. مصطفی هنرمندیان اظهار کرد: سطح زیر کشت گندم آبی در این شهرستان 17 هزار هکتار و سطح زیر کشت گندم دیم 6 هزار است و با توجه به بارندگیهای مطلوب امسال شاهد عملکرد بسیار خوبی در این مزارع خواهیم بود. وی افزود: اگر در بهمنماه و اسفندماه سال گذشته بارندگی بیشتری اتفاق میافتد، رکود تولید گندم در شهرستان شکسته میشد و عملکرد بیسابقهای در مزارع رقم میخورد اما با وجود اینکه در آن ایام بارندگی کم بود، باز هم عملکرد مزارع بسیار مطلوب است. هنرمندیان تصریح کرد: به حدود 4 درصد از مزارع شهرستان خسارات خوابیدگی و ورس گندم وارد شده است اما این خسارات نسبت به سال گذشته بسیار ناچیز بوده است. وی عنوان کرد: علاوه بر گندم بیش از 60 هکتار کلزا نیز کشت شده است که پیشبینی میکنیم بیش از 70 تن کلزا از این مزارع برداشت شود. هنرمندیان خاطرنشان کرد: بارندگیهای مناسب در سال زراعی موجب شد کیفیت محصولات مزارع شهرستان نسبت به سال قبل ارتقا یابد.
برداشت گندم از مزارع شادگان از اول اردیبهشت
مدیر اداره جهاد کشاورزی شادگان گفت: عملیات برداشت محصول گندم این شهرستان از اول اردیبهشت ماه آغاز میشود و تا پایان همین ماه ادامه خواهد داشت. حمید مطرودی اظهار کرد: سطح اراضی قابل برداشت گندم در این شهرستان به
15 هزار هکتار میرسد که تمام محصول این اراضی از نوع گندم آبی است. وی افزود: پیشبینی میکنیم امسال از این اراضی حدود 28 هزار تن محصول گندم برداشت شود و میزان برداشت به صورت میانگین در هر هکتار یک تن و 800 کیلوگرم خواهد بود. مطرودی با اشاره به نظارت اکیپهای کارشناسان کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی بر روند عملیات برداشت و کمباینها، تصریح کرد: 3 مرکز خرید گندم در شهرستان شامل دارخوین، آبشار و دهستان حسینی برای خرید این محصول پیشبینی و آمادهسازی شده است.