گروه اقتصادی: عدم استقبال مردم از طرح خرید کالا دولت را مجبور کرد شرایط خرید اقساطی کالا را سهلتر کند. به گزارش «وطنامروز» طرح خرید کالا با بازپرداخت یک ساله به علت شرایط سخت با شکست مواجه شد و به همین دلیل دولتیها تصمیم گرفتند بازپرداخت این طرح اعتباری را افزایش دهند. البته به نظر میرسد شرایط جدید نیز نتواند مردم را برای دریافت کارت اعتباری کالا (کاراکارت) ترغیب کند. روز گذشته وزارت کار و رفاه اجتماعی شرایط دریافت کارت اعتباری را اعلام کرد و از متقاضیان دریافت کارت خرید اعتباری کالا خواست برای طی مراحل ثبتنام به سامانه خدمات حمایتی مراجعه کنند. در این اطلاعیه آمده که تعاونیهای سراسر کشور، فروشگاههای زنجیرهای رفاه، اتکا، شهروند، سپه، اسکان، اسکات و فرهنگیان فروشگاههای طرف قرارداد هستند که در صورت ازدیاد تقاضا به تعداد این فروشگاهها افزوده میشود. در مراحل اولیه به دلیل مشکلات اجرایی امکان استفاده از تعاونیهای استانی ممکن نیست. در صورت تداوم طرح و پذیرش مقررات کار و اجرای طرح توسط تعاونیهای استانی میتوان فروشگاههای استانی را به شبکه پذیرنده کارت افزود. بازنشستگان تأمین اجتماعی و بازنشستگان کشوری میتوانند از طریق همین سامانه درخواست خود را برای دریافت کارت اعلام کنند.کلیه بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی میتوانند از این طرح استفاده کنند که حقوق بازنشستگی خود را از یکی از شعب بانک رفاه دریافت میکنند. انتظار میرود حداکثر ۱۵ روز پس از زمان ثبتنام، کارت برای هر فرد صادر شود. پس از چاپ کارت به شماره تلفن همراه که متقاضی اعلام کرده و شعبه بانک انتخاب شده از سوی ایشان از طریق همین سامانه، پیامکی ارسال و زمان و شعبه تحویلدهنده کارت به متقاضی اعلام میشود. فرد به بانک مراجعه میکند و با ارائه کارت ملی و تکمیل فرم رضایتنامه کسر از حقوق، کارت خرید اعتباری خود را دریافت میکند. هزینه صدور کار ۲۰۰۰ تومان است که در بانک از آنها اخذ خواهد شد. میزان اعتبار کارت یا میزان تخصیص وام معادل 4 برابر حقوق هر ماه فرد است. به طور مثال اگر فردی 10 میلیون ریال حقوق دریافتی در ماه داشته باشد میزان وام اعتباری خرید کالای ایشان ۴۰میلیون ریال خواهد بود. مدت بازپرداخت اقساط وام 24 ماه از زمان خرید کالاست.
انباشت 4200 میلیارد تومان کالا در انبارها
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه دو شیوه برای تحریک تقاضای موثر وجود دارد، ادامه داد: سیاست اول، روش تعرفهای و قیمتی است که دولت مستقیما در بازار دخالت کند که این موضوع تاکنون موثر نبوده است بنابراین دولت تصمیم گرفت از سیاستهای اعتباری برای تحریک تقاضای موثر استفاده کند. غزنوی افزود: با توجه به برآورد دولت و تولیدکنندگان از میزان کالاهای بادوام ایرانی موجود در انبار 4200 میلیارد تومان کالا در انبارها وجود داشت که بانک مرکزی همین رقم را برای طرح خود در نظر گرفت. وی با بیان اینکه تنها مشکلی که طرح کارت اعتباری خرید کالا در 6 ماه گذشته داشت، کم بودن تعداد اقساط پرداختی بود، اظهار کرد: این موضوع سبب شد متقاضیان قادر به خرید کالا نباشند و با توجه به کمک رسانهها، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دولت، تعامل خوبی در انتهای سال گذشته برای رفع مشکلات این طرح ایجاد شد.
افزایش تعداد اقساط به 24 ماه
دراین باره سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه براساس توافق طرفین، تعداد اقساط این طرح از 12 قسط به 24 قسط افزایش پیدا کرد، گفت: اینکه کارتها مورد خرید و فروش قرار گیرند یا انتقادهای دیگر که از سوی سایر افراد وجود داشت به هیچوجه مورد توجه قرار نگرفت و مشکل این طرح هم همان بود که تولیدکنندگان به آن اعتراض کرده بودند. حمید غزنوی با بیان اینکه فقط کالاهای ایرانی در طرح یادشده عرضه میشود، اظهار کرد: کالاهای خارجی و کالاهای مونتاژ ایران در این طرح عرضه نمیشوند و پس از استفاده از کارت در فروشگاههای معتبر اعلام شده از سوی تولیدکنندگان، مبلغ به حساب تولیدکننده واریز و یک کالا از کالاهای موجود در انبار کم میشود. وی با بیان اینکه بیش از 130 شرکت ایرانی در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد تایید قرار گرفتند، گفت: کالاهای این شرکتها از لحاظ کیفیت، قیمت، خدمات پس از فروش و استاندارد مورد تایید قرار گرفته و حدود 10 هزار فروشگاه در سراسر کشور برای ارائه کالاها در راستای این طرح تجهیز شدهاند.