مدیرعامل شرکت معدنی زغالسنگ معدنجوی طبس گفت: نبود کارگران استخراج سبب شد که کارگران خدماتی نیز بیکار شوند. داوود فرتوت در گفتوگو با مهر با اشاره به مشکلات پیش روی شرکت معدنی زغالسنگ «معدنجو»ی طبس اظهار کرد: زغالسنگ صنعتی رو به افول بوده که یکی از دلایل آن عدم افزایش قیمت زغالسنگ طی 2 سال گذشته است. وی با بیان اینکه ذوبآهن اصفهان به هیچ عنوان زیر بار افزایش قیمت نرفته و این مساله سبب شده خیلی کارها در معادن زغالسنگ توجیه اقتصادی نداشته باشد، بیان کرد: علاوه بر این پرداخت نشدن مطالبات معادن زغالسنگ سبب شده معدن با کمبودها و نارساییهای زیادی از جمله عدم توان پرداخت بدهیها، حقوق و عدم تامین مواد اولیه روبهرو شود. مدیرعامل شرکت معدنی زغالسنگ معدنجوی طبس ادامه داد: همه این عوامل در نهایت منجر به این میشود که معدن اجبارا کوچک یا تعطیل شود. فرتوت با اشاره به مراجعه نکردن بسیاری از کارگران استخراج این معدن در فروردینماه، گفت: پرداختهای ناهماهنگ و نابسامانی حقوق کارگران سبب شده که انگیزهای برای ادامه کار بین کارگران وجود نداشته باشد. وی درباره اخراج شماری از کارگران این معدن در سال جاری گفت: اول سال تمام سرویسهایی که برای کارگران استخراج فرستادیم خالی برگشتند و قسمت اعظم کارگرهای استخراج نیامدند. مدیرعامل شرکت معدنی زغالسنگ معدنجوی طبس اضافه کرد: به طبع این موضوع کارهای خدماتی و پیرامونی نیز کاهش پیدا کرده و سبب میشود کارگرهای پیرامونی نیز نتوانیم بگیریم. فرتوت گفت: اگر کارگاههای استخراج پر نشود باید گروه جدیدی را آموزش دهیم اما الان کارگاههای استخراج ما خالی است.
تعطیلی معادن به موجب عدم افزایش قیمت زغالسنگ
وی با تاکید بر اینکه عدم افزایش قیمت زغالسنگ و عدم پرداخت بموقع بدهی، معادن زغالسنگ را رو به نابودی میبرد، بیان کرد: افزایش نیافتن قیمت زغالسنگ در مقابل افزایش ۱۴ درصدی حقوق و افزایش قیمت چوب معادن زغالسنگ را با مشکل جدی روبهرو کرده و در صورت ادامه این وضعیت آنها را به سمت تعطیلی سوق میدهد. مدیرعامل شرکت معدنی زغالسنگ معدنجوی طبس با بیان اینکه ما تمایل زیادی برای جذب کارگر استخراج داریم و حتی چندین نوبت به اداره کار برای جذب کارگر اطلاعیه دادهایم، بیان کرد: اما نامنظمی پرداختها و مطالبات کارگری سبب شده کارگرها حاضر نشوند در محل کار حضور پیدا کنند و اگر کارگرهای استخراج مشغول به کار نشوند کارگرهای خدماتی نیز بیکار میشوند. فرتوت با اشاره به اینکه قرارداد کارگرها به صورت مرتب تمدید میشود، اضافه کرد: هر کارگر استخراجی که مراجعه کند قرارداد آنها امضا میشود، حتی یک نفر نداریم که قرارداد آنها تمدید نشود اما کارگر خدمات باید متناسب با کارگر استخراج باشد. وی با بیان اینکه مراجعه نکردن کارگرهای استخراج مشکل هرساله معدن بوده و تنها مربوط به امسال نیست، عنوان داشت: سالهای گذشته نیز در ماه فروردین مراجعات کمتر بوده و در اردیبهشت و خرداد ظرفیت پر میشود. مدیر واحد طبس شرکت معدن جو، ظرفیت تولید این معدن را ماهانه
۳۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: در حال حاضر که کارگر استخراج نیامده به طور حتم کاهش شدید در تولید داریم و این کاهش شدید به ضرر این واحد است.
افزایش واردات در پی کاهش قیمت جهانی
رئیس خانه معدن نیز چندی پیش با تاکید بر اینکه امروز در بخش زغالسنگ با فاجعه مواجه هستیم، گفت: کاهش قیمتهای جهانی انگیزه واردات را افزایش داده است. محمدرضا بهرامن با اشاره به رکود در بازار گفت: طی سالهای گذشته با رکودی مواجه بودیم که بر همه عرصههای اقتصاد تاثیر گذاشت و تحت تاثیر این امر کاهش تقاضا منجر به مشکلات بسیاری شد. وی با اشاره به مشکلات تولید زغالسنگ در کشور گفت: مشکلات این بخش توسط کمیته زغال به دولت گزارش داده شده و امروز میتوان گفت بخش زغال با فاجعه روبهرو شده است. رئیس خانه معدن کاهش قیمتهای جهانی را از جمله دلایل بحران در صنعت زغالسنگ عنوان کرد و گفت: مضاف بر این ما در داخل کشور نیز مشکلات خاص خود را داریم. بهرامن تصریح کرد: به دلیل کاهش قیمتهای جهانی انگیزه برای واردات افزایش مییابد اما از طرفی ما ملزم به تولید هستیم، چرا که در این بخش سرمایهگذاریهای زیادی کردهایم.