printlogo


کد خبر: 155824تاریخ: 1395/1/22 00:00
اعتراف وزیر صنعت، معدن و تجارت به وضعیت بد تولید
هزاران واحد تولیدی در شهرک‌های صنعتی تعطیل شد

گروه اقتصادی: با وجودی که مسؤولان بارها خروج اقتصاد کشور از رکود را در تریبون‌ها و سخنرانی‌ها اعلام می‌کنند اما فعالان اقتصادی از مواجه شدن با رکود عمیق سخن می‌گویند، تا جایی که خود وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز به این پدیده اعتراف کرد و گفت: ۷ هزار واحد متوقف در شهرک‌های صنعتی کشور وجود دارد که می‌توان با ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و یارانه کمک به نرخ تسهیلات آنها را فعال کرد. به گزارش تسنیم، محمدرضا نعمت‌زاده در نشست با فعالان صنعت و معدن کشور اظهار داشت: در مجموع 7 هزار واحد متوقف در شهرک‌های صنعتی کشور وجود دارد که می‌توان با 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و یارانه برای کمک به نرخ تسهیلات آنها را فعال کرد. وی افزود: واحدهای دارای ظرفیت بین 50 تا 70 درصد و بالای 70 درصد نیز شناسایی‌ شده‌اند و 2 هزار طرح بالای 60 تا 70 درصد پیشرفت فیزیکی نیز دارند که می‌توان با 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و یارانه برای کمک به نرخ تسهیلات آنها را فعال کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: باید ایجاد زیرساخت‌های این واحدهای صنعتی تسریع شود تا بتوان 180 هزار اشتغال مستقیم از این محل ایجاد کرد که این کار درباره واحدهای کوچک کمتر امکان‌پذیر است. نعمت‌زاده با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی چکیده بیش از 3 دهه تجارب انقلاب است، تصریح کرد: همه سیاست‌های اقتصادی گذشته با تأکید بر اقدام و عمل در این بسته با 24 اصل لحاظ شده است. وی با اشاره به اینکه رویکرد درون‌زای استفاده از توانمندی‌ها، استعداد و توانایی نخبگان، تاریخ، شرایط جغرافیایی، دانشگاه‌ها، صنایع و هر آنچه در داخل کشور وجود دارد باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: متأسفانه گاهی مدیران کشور از ظرفیت‌های درونی کشور اطلاع ندارند و برخی مدیران صنایع نیز مدیران دیگر را ندیده‌اند و امکانات استان‌های دیگر را نمی‌دانند و این بی‌اطلاعی‌ها گاه سبب گرایش آنها به خارج از کشور شده است. وی با بیان اینکه برنامه اقتصاد دانش‌بنیان در دست تدوین است، تصریح کرد: در چنین فرآیندی باید استان‌ها فاصله خود را با شاخص‌های جهانی مشخص کنند و در این راستا قابل‌ قبول نیست که مدیران در یک دستگاه با وجود سرعت رشد اطلاعات و دانش، تنها سالی یک ساعت بازآموزی داشته باشند. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه مردمی‌بودن رویکرد اقتصاد مقاومتی است و دولت باید کمک کند مردم با امید وارد میدان شوند، بیان کرد: نباید دولت مانعی بر سر فعالیت مردم باشد چراکه مقام معظم رهبری تأکید کردند اگر در جایی قانون یا بخشنامه‌ای بر سر راه فعالیت اقتصادی مردم محدودیت ایجاد کرده باشد، باید اصلاح شود. نعمت‌زاده با بیان اینکه عدالت‌خواهی رویکرد دیگر در اقتصاد مقاومتی است، تأکید کرد: در حال حاضر شرایط واحدهای صنعتی بزرگ کشور قابل‌قبول است اما واحدهای کوچک که آسیب‌پذیرتر بودند احصا شده است که رسیدگی به آنها در دستور کار قرار دارد.
واحدهای صنعتی کشور همچنان تعطیل می‌شوند
منتخب مردم فریمان در مجلس دهم گفت: امروزه شهرک‌های صنعتی ما شرایط نامطلوبی دارند و 30 درصد واحدهای صنعتی در تعطیلی به سر می‌برند و بخش‌های فعال نیز با پایین‌ترین ظرفیت کار می‌کنند. احسان قاضی‌زاده با بیان اینکه 30 درصد از واحدهای صنعتی در تعطیلی به سر می‌برند، گفت: دولت باید با ارائه تسهیلات و حمایت از توان صادراتی کشور در جهت تقویت اقتصاد درون‌زا و رفع رکود از اقتصاد کشور حرکت کند. وی با تأکید بر اجرای اقتصاد مقاومتی از سوی مسؤولان مربوطه گفت: مهم‌ترین رکن اجرای اقتصاد مقاومتی تقویت توان داخلی است که باید همواره مورد توجه و تأکید قرار گیرد. وی افزود: دولت باید همه توجه خود را به این امر معطوف دارد که در بخش‌های مختلف توان داخلی را ارتقا دهد که این کار باید با هدف توجه به صادرات و کاهش واردات صورت پذیرد. منتخب مردم فریمان در مجلس دهم اظهار داشت: ما بعضاً شاهد واردات گسترده‌ای در حوزه کشاورزی هستیم که این امر آثار و ضربات زیان‌‌آوری به حوزه کشاورزی ما وارد کرده است که ما باید به دنبال خودکفایی در این بخش باشیم. قاضی‌زاده خاطرنشان کرد: امروزه شهرک‌های صنعتی ما شرایط نامطلوبی دارند و 30 درصد واحدهای صنعتی در تعطیلی به سر می‌برند و بخش‌های فعال نیز با پایین‌ترین ظرفیت کار می‌کنند. وی افزود:‌ ما در شرایطی صنایع را اداره می‌کنیم که اکثر آنها فاقد توان صادراتی موثر هستند و از سوی دیگر مجوزهای داده شده برای واحدهای تولیدی دارای تناسب و توزیع مناسب جغرافیایی و مکانی مناسب نیست یا کل نیازهای داخلی را تأمین نمی‌کند.
رکود دلیل تعطیلی کارخانه‌ها و اخراج کارگران
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران درباره وضعیت رکود برای سال 95 اظهار داشت: چیزی که مشخص است این است که واردات و قاچاق بسیار زیاد بوده و هر روز هم بیشتر می‌شود. واردات ضمن اینکه برای تولید داخلی به عنوان یک رقیب است انگیزه تولیدکننده داخلی را هم از بین برده و او نیز واردات را بر تولید ترجیح می‌دهد. مهدی یکتا درباره بیکاری کارگران گفت: به هرحال در شرایط موجود، وضعیت اقتصادی کشور نامناسب بوده و با توجه به رکود، واردات کالاهای خارجی نیز مزید بر علت شده است. وی ادامه داد: الان حدود ۷ سال است که در بخش پوشاک واردات قانونی نداشته و تقریبا تمام پوشاک خارجی از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود. یکتا درباره اقدامات دولت در جهت حمایت از صنعت نساجی در سال گذشته خاطرنشان کرد: دولت تا به حال درباره خروج اقتصاد از رکود هیچ اقدامی انجام نداده است و من امید چندانی نیز به اقدامات دولت در سال آینده ندارم. وی در خاتمه گفت: آنچه در 5/2 سال گذشته از دولت دیده‌ایم صرفا شعار و حرف بوده است.
 


Page Generated in 0/0069 sec