بررسی آخرین قیمت مواد خوراکی
متوسط قیمت خردهفروشی در هفته منتهی به 20 فروردین نشان میدهد که قیمت گروه لبنیات 4/0 درصد، برنج 2 درصد، حبوب 1/0 درصد، میوههای تازه
4/18 درصد، سبزیهای تازه 7/17 درصد، قند و شکر 6/0 درصد و چای یک درصد افزایش داشته اما تخممرغ 5/8 درصد، گوشت مرغ 3/17 درصد و روغن نباتی
2/0 درصد کاهش قیمت داشته و بهای گوشت قرمز هم بدون تغییر بوده است. به گزارش بانک مرکزی در گروه لبنیات بهای ماست پاستوریزه معادل 3/1 درصد نسبت به هفته مشابه سال قبل افزایش داشت. تخممرغ هم شانهای 7500 تا 10 هزار تومان فروش میرفت. در این هفته اگرچه قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی ثابت بود اما بهای برنج داخله درجه یک معادل
3/0 درصد افزایش داشت. در گروه حبوب بهای نخود معادل 2/0 درصد و لوبیا قرمز 7/0 درصد افزاییافت. در گروه میوههای تازه بهای اقلام این گروه بین 5/0 تا
1/44 درصد افزایش داشت. در گروه سبزیهای تازه قیمت پیاز معادل
1/31 درصد و سبزیهای برگی 9/2 درصد کاهش ولی بهای دیگر اقلام این گروه بین 9/0 تا 7/44 درصد افزایش یافت.
جزئیات تورم تولیدکننده در ۹۴
در پایان سال گذشته تورم تولیدکننده به 9/4 درصد رسید که در این میان تورم گروههای کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری، ساخت(صنعت)، حملونقل و انبارداری و اطلاعات و ارتباطات که نیمی از گروهها را تشکیل میدهند، تکرقمی شده است. به گزارش بانک مرکزی و براساس جزئیات شاخص بهای تولیدکننده، شاخص بهای تولیدکننده در ایران در اسفند پارسال به عدد 8/215 رسید و نسبت به ماه قبل معادل 6/0 درصد افزایش یافت. شاخص مزبور نسبت به اسفند سال 93 به میزان 5/3 درصد افزایش داشته است.