آسمان غرید، ابرها باریدند و طبیعت جانی دوباره گرفت اما در چشم بر هم زدنی بارشها شدت گرفت و باغ و مزرعه و خانه و جادهها در کهگیلویهوبویراحمد بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت دیدند. براساس گزارش اداره کل هواشناسی کهگیلویهوبویراحمد، میزان بارش در این استان نسبت به سالهای قبل بیسابقه بوده است و در این چند روز، بیشترین بارشها با ۱۴۵ میلیمتر در لنده و بعد از آن قلعه رئیسی با ۱۲۴ میلیمتر گزارش شده است که جاری شدن سیل و تخریب راههای روستایی و پلهای ارتباطی در این شهرستانها خسارات بسیاری به دامداران و کشاورزان و زیرساختهای عمرانی و خانههای مسکونی وارد کرده است. به گفته مسؤولان این شهرستان، یکهزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت گندم آسیب دیده و تعدادی دام سبک در پی تخریب آغلهای دامی تلف شدهاند. به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد بر اثر این بارشهای سیلآسا بیش از ۲۰۰میلیارد تومان خسارت به کشاورزان و دامداران و زیرساختهای عمرانی در استان وارد شده است. علی وفاییمقدم بارش تگرگ در شهرستان بویراحمد را موجب ریزش شکوفههای درختان عنوان کرده که این امر خسارتهای زیادی به باغهای میوه در این شهرستان وارد کرده است.
وی افزوده است: بیش از ۶۰ میلیارد تومان در بخش عمرانی و بیش از ۶۰ میلیارد تومان نیز در بخشهای کشاورزی و دامداری به استان خسارت وارد شده است. در این بارشها راه ارتباطی
۲۰۰ روستا در شهرستانهای لنده و کهگیلویه قطع شد و صاعقه بیش از ۵۰ راس دام در شهرستان چرام را تلف کرد. استاندار کهگیلویهوبویراحمد نیز بیشترین خسارات را در حوزه راهها و راههای روستایی در استان عنوان کرد. موسی خادمی افزود: متأسفانه خسارات مالی زیادی در حوزههای مختلف به بار آمده و خسارات در بخش باغداری و کشاورزی استان نیز زیاد است. وی اظهار داشت: مسؤولان و کارشناسان در حال بررسی میزان دقیق خسارتهای وارده هستند و نهادها و دستگاههای مختلف استان نیز بیوقفه برای رفع مشکلات ناشی از بارندگیهای اخیر تلاش میکنند. درختان کهگیلویهوبویراحمد که تازه به گل نشسته و نوید سالی پرمحصول را میدادند نیز با بارش بیسابقه تگرگ که به صورت متوالی ادامه داشت، گلریزانی تلخ را تجربه کردند. در این بارشها شاخ و برگ درختان شکستند و گلها به دست باد و تگرگ به یغما رفتند تا کهگیلویهوبویراحمد در بخش کشاورزی خسارتی ۵ میلیارد تومانی را تجربه کند.
به گفته رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویهوبویراحمد، بارندگیهای اخیر خسارات زیادی به بخش کشاورزی استان و باغات وارد کرده است. جعفر گوهرگانی خسارتهای دیگر این بخش را در حوزه طرحهای ماهی، ایستگاههای پمپاژ آب و کشت صیفیجات عنوان میکند. دامهایی که برای چرا به کوه و دشت رفته بودند نیز به خشم طبیعت گرفتار آمدند و صاعقه جان ۵۰ راس دام در این استان را گرفت. مدیرکل امور عشایر کهگیلویهوبویراحمد با بیان اینکه برخی ابنیه راههای عشایری در استان بر اثر بارندگیهای اخیر از بین رفته است، گفت: در این بارندگیها ارتباط برخی راههای عشایری در استان قطع شده و امکان ارتباط و برآورد خسارت تا مساعد شدن هوا وجود ندارد. علیپور افزود: برای عشایری که در کنار رودخانههای استان ساکن هستند، اطلاعرسانی درباره ترک این محلها انجام شده بود. رئیس امور عشایر شهرستان کهگیلویه نیز میزان خسارات وارده به عشایر در این شهرستان را یکمیلیارد تومان عنوان کرده است. به گفته خداداد اجتهادی، زیرساختهای عشایری در این بارشها بیشترین خسارت را دیدهاند. وی خسارتهای وارده به زیرساختهای عشایری را تخریب جادههای عشایری شهرستان کهگیلویه، خسارت به دامهای عشایر و خسارت وارد شده به چادر و محل اسکان عشایر عنوان کرد. در بارشهای کهگیلویهوبویراحمد بسیار بودند کسانی که در راه ماندند و برف، باران، سیل و تگرگ آنان را از رسیدن به مقصد باز داشت.
به گفته مدیرعامل جمعیت هلالاحمر کهگیلویهوبویراحمد، در این بارشها بیش
۱۰۵ حادثهدیده امدادرسانی شدند. مسعود مثنوی عملیات امدادرسانی به خانوارهای عشایری کوچرو و تعدادی از منازل مسکونی شهری گرفتار در سیل و آبگرفتگی را از جمله این عملیاتها عنوان میکند. وی افزود: در راستای امدادرسانی به حادثهدیدگان توسط امدادگران هلالاحمر استان بیش از ۱۳۲ قلم از اقلام زیستی بین گرفتاران در سیل و آسیبدیدگان توزیع شد. مثنوی همچنین از گرفتار شدن مسافران در برف در منطقه جوخانه خبر داد و اظهار کرد:
۱۷ سرنشین یک وانت نیسان که در برف گرفتار شده بودند پس از 4 ساعت نجات یافتند. وی گفت:
۸۰ دستگاه خودرو نیز در برف این محور گرفتار شدند که امدادگران هلالاحمر به یاری آنها شتافتند و مواد غذایی و خودروی مورد نیاز برای نجات مسافران به منطقه اعزام شد.