printlogo


کد خبر: 156324تاریخ: 1395/1/31 00:00
چشم مسؤولان محیط‌زیست روی فاجعه‌های زیست‌محیطی بسته است
ورود فاضلاب شهری یاسوج به زمین‌های کشاورزی

محیط‌زیست استان کهگیلویه‌و بویراحمد چشمان خود را روی فاجعه زیست‌محیطی در شهرک بلوکوی یاسوج بسته است. به گزارش فارس از یاسوج، کهگیلویه‌وبویراحمد استانی است که اگر از خداوند نعمتی بزرگ را بهره گرفته همانا طبیعتی زیبا و سرسبز است که در کمتر جایی از ایران بزرگ این موهبت به چنین وسعت و شکل و رنگی دیده می‌شود؛ رودها و چشمه‌ساران و کوه‌ها با درختان زیبا و علفزارها که هر یک جلوه‌ای از وفور نعمت و موهبت الهی در این استان 4 فصل است.اما با همه این داشته‌ها، محافظت خوبی از طبیعت انجام نمی‌شود و می‌توان گفت در این استان هر روز ضربات سنگینی بر پیکره محیط‌زیست و منابع طبیعی وارد می‌شود. فرهنگسازی درستی برای حفاظت از محیط‌زیست و منابع طبیعی تاکنون در استان صورت نگرفته و هر روز وضعیت بدتر از دیروز می‌شود به نحوی که تا چند سال آینده و حداکثر با این روند، تا یک دهه دیگر خبری از این چشم‌اندازهای زیبا و خدادادی نخواهد بود.
مسؤولان هم چشمان خود را روی همه چیز بسته‌اند و دست و پا بسته تنها نظاره‌گر تخریب طبیعت و محیط زیست هستند. تنها در 2 کیلومتری شهر یاسوج روستایی وجود دارد که البته اسم آن را نه می‌توان روستا و نه شهر گذاشت، چرا که هیچ مسؤولی در امور شهری یا روستایی توجهی به شهرک بلوکو و هزار و یک مشکل آن ندارد. آری روی صحبت امروز ما شهرک بلوکو است که در استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد قبل از شنیدن نام انسان‌هایی که در آن زندگی می‌کنند، همه این منطقه را با نام شهرک صنعتی بلوکو می‌شناسند. شهرکی که اکنون تنها سایه‌ای کمرنگ از صنعت در آن وجود دارد و مردم پاسوز همین نیمچه صنعت نیمه‌فعال در این شهرک به اصطلاح صنعتی هستند. ساکنانی که نسل اندر نسل در بلوکو زندگی کرده‌اند و از روزگاری خوش در قدیم به وضعیتی اسفبار در حال حاضر تغییر وضعیت داده‌اند. مردمانی که کشاورزی خود را اکنون نیز در دل لجنزارهای شکل گرفته در دل فاضلاب‌های شهر یاسوج حفظ کرده‌اند. اما این کشاورزی و کار به چه بهایی؟ به بهای بیماری و عفونت و کثیفی؟
 سوال این است که آیا مسؤولان زیست‌محیطی در کهگیلویه‌و‌بویراحمد دغدغه‌ای برای حفظ این نقطه زیبا و حاصلخیز از شهر یاسوج دارند یا نه. آنچه را که خبرنگاران با حضور در این منطقه مشاهده کردند چیزی غیر از بحران و فاجعه نبود بحرانی که اگر امروز به فکر رفع آن نباشیم در آینده منجر به بسیاری مشکلات زیست‌محیطی خواهد شد که جان انسان‌ها را هدف قرار گرفته است؛ فاضلابی که به صدها هکتار زمین کشاورزی منطقه بلوکو وارد می‌شود و مانند رودخانه‌ای از کنار منازل مسکونی می‌گذرد و فریادرسی برای شنیدن حرف مردم مظلوم این منطقه نیست. به سراغ مردم که رفتیم هر کدام با قطع امید از مسؤولان تنها نظاره‌گر این فاجعه زیست‌محیطی هستند. وحید حسینی می‌گوید مسؤولان زیادی از استاندار تا نمایندگان مجلس به این منطقه آمدند و کاری برای ما نکردند و رفتند. وی می‌گوید: فاجعه‌ای از این بدتر نیست که فاضلاب شهر یاسوج به زمین‌های کشاورزی ما سرازیر می‌شود و فریادرسی برای جلوگیری از این فاجعه نداریم. این جوان بلوکویی می‌گوید: مشکلات زیادی اعم از مشکل آب و جاده و ایاب و ذهاب هم داریم اما آنها قابل تحمل هستند، آنچه ما را ذلیل کرده فاضلابی است که مستقیما از شهر یاسوج وارد زمین‌های کشاورزی و میراثی می‌شود که از نسل‌های گذشته به ارث رسیده است. حسینی همراه ما در جاده فرعی کنار روستا، 5 نقطه را نشان می‌دهد که از هر کدام از این نقاط جویبارهای فاضلاب وارد زمین‌های کشاورزی مردم زجر کشیده می‌شود. در راه برگشت که وضعیت را بسیار نگران‌کننده و اسفبار دیده بودم به همکار مطبوعاتی خود چنین گفتم که اگر این صدها هکتار زمین هموار و حاصلخیز را مجانی تقدیمم کنند با وضعیت کنونی زیر بار آن نخواهم رفت. اکنون وظیفه مسؤولان محیط زیست است که از خواب بیدار شوند و به دستگاه‌هایی که مسؤولند و کم‌کاری کرده‌اند بنا بر وظیفه قانونی و انسانی و شرعی تذکر دهند.


Page Generated in 0/0139 sec