printlogo


کد خبر: 156712تاریخ: 1395/2/9 00:00
درخواست مرغداران برای رفع مشکلات تولید
وزارت جهاد کشاورزی قاطی مرغ‌ها نشود!

گروه اقتصادی: بازار مرغ به‌رغم توان بالای تولید همچنان اسیر دست واسطه‌هاست؛ آنها که بدون انجام کار مهمی و تنها با جابه‌جا کردن جوجه یک‌روزه یا مرغ زنده و مرغ کشتار روز و البته فروش آن به چند برابر قیمت از یک سو اجازه نمی‌دهند درآمد مناسبی نصیب تولیدکننده شود و از سوی دیگر به منافع مصرف‌کننده دست‌درازی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. محمدعلی کمالی‌سروستانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران در نشستی با بیان اینکه بسیاری از واسطه‌ها و افراد بدون شناسنامه و ناشناس، بازار مرغ را هدایت می‌کنند، گفت که نه‌تنها واسطه‌ها که دولت هم دخالت نابجا دارد. کمالی‌سروستانی افزود: خریداران مرغ، مرغداران را به پرورش مرغ‌های سنگین تشویق می‌کنند. در همین حال ابوالفضل حاجی‌اکبری‌قمی، تولیدکننده مرغ گوشتی درباره هزینه‌های خوراک طیور گفت: نهاده‌ها نسبت به سال‌های قبل شرایط بهتر و کاهش قیمت داشته است. حاجی‌اکبری همچنین با اشاره به اینکه اکنون مازاد تولید مرغ داریم، افزود: این موضوع کاهش شدید قیمت‌ها و عرضه آن، کمتر از قیمت تمام‌شده را در پی داشت. وی ادامه داد: بزرگ‌ترین مشکل به 2 سال قبل بازمی‌گردد که مرغ اجداد وارد کشور شد و مازاد تولید به وجود آورد. حاجی‌اکبری اضافه کرد: کشتارگاه‌ها از مازاد تولید سوءاستفاده کردند به طوری که مرغ زنده حتی کیلویی 3 هزار تومان هم فروش رفت در حالی که این قیمت برای 10 سال پیش بود. در ادامه نشست مدیرکل دفتر امور طیور و زنبور عسل معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی، اصلاح فضای کسب‌وکار، کاهش وزن کشتار، مشوق‌های صادراتی، بهینه‌سازی مصرف سوخت در مرغداری‌ها و مکانیزه کردن واحد‌های مرغداری را از جمله سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برشمرد. حبیب امینی اسفیدواجانی ادامه داد: اکنون حدود 15 درصد تولیدات کشور در قالب اصلاح فضای کسب‌وکار انجام می‌شود و
بهینه‌سازی مصرف سوخت در حدود 22 درصد از مرغداری‌ها  انجام شده است. امینی خاطرنشان کرد: گله‌های مرغ اجداد که 2 سال قبل وارد کشور شد براساس درخواست بخش تولید و با تصمیم کارگروه برنامه ریزی انجام شد. وی ادامه داد: موارد مربوط به تولید را به اتحادیه‌ها واگذار کردیم و ابزار نظارتی بر بازار مرغ و توزیع‌کننده‌ها در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست. امینی افزود: با همکاری اتحادیه‌ها و انجمن صنفی کشتارگاه‌ها بر آنیم مدیریت مناسبی را با حضور سازمان میادین میوه و تره‌بار اجرا کنیم. در ادامه حاجی‌اکبری، تولیدکننده مرغ گفت: شرکت پشتیبانی امور دام کشور از ما حمایت نکرده است در صورتی که وظیفه ذاتی اوست بنابراین یا باید ساختار آن عوض یا منحل و کار به بخش خصوصی واگذار شود. در ادامه امینی گفت: شرکت پشتیبانی امور دام در مواردی مانند وجود مازاد تولید موظف است مازاد نیاز را طبق شرایطی خریداری کند اما اتحادیه سراسری مرغداری گوشتی کشور خواسته که شرکت پشتیبانی خرید نکند و تنها نهاده‌های دامی را پشتیبانی کند. در ادامه مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداری گوشتی کشور با تکذیب این موضوع گفت: دولت  به وسیله شرکت پشتیبانی وارد بازار کالای کاملا رقابتی می‌شود اما این کالا در بازار واقعی باید تعیین قیمت شود.
در ادامه حاجی‌اکبری با بیان اینکه ما تولیدکنندگان مرغ نیازی به حمایت شرکت پشتیبانی امور دام نداریم، گفت: این شرکت در 2 سال گذشته بیش از 800 میلیارد تومان خسارت داشت. این تولیدکننده مرغ افزود: چرا این شرکت در مواردی مرغ را کیلویی 8 هزار تومان خرید اما کیلویی 4 هزار تومان عرضه کرد؟ در ادامه کمالی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از تولیدکنندگان مرغ ورشکست شده‌اند، گفت: در زمانی که هزینه تولید یک کیلو مرغ زنده 4200 تومان است اما طبق گفته آقای حاجی‌اکبری 3 هزار تومان فروخته می‌شود در نتیجه کل صنعت تولید مرغ دچار ناپایداری شده است. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور افزود: اگر سیستم دولتی می‌خواهد حمایت کند به تدریج باید ساختارهای دولتی را کوچک و ساختارهای بخش خصوصی را تقویت کند اما این کار هنوز انجام نشده است. وی پیشنهاد کرد: دولت در گام نخست هزینه‌هایی را به صورت مشوق صادراتی در اختیار صنعت مرغ قرار دهد تا در خارج از کشور ایجاد بازار کند. در ادامه امینی گفت: همه ابزارها برای مدیریت جوجه‌ریزی در اختیار اتحادیه سراسری مرغداری گوشتی کشور است و حتی مجوز کشتار را با هماهنگی سازمان دامپزشکی در اختیار این اتحادیه گذاشتیم. وی افزود: از واردکننده مرغ تبدیل به صادرکننده آن شدیم و 75 هزار تن از بازار 3 میلیون تنی اطراف کشور را در اختیار گرفتیم. در ادامه حاجی‌اکبری در پاسخ به این پرسش که چرا مرغ‌های تولیدی به جای حدود 5/1 کیلو،  3 کیلو وزن دارند؟ گفت: اگر لازم باشد در مدت 48 ساعت این روش را تغییر می‌دهیم. وی با اشاره به اینکه استاندارد وزن مرغ یک کیلو و 200 تا یک کیلو و 600 گرم است، افزود: برخی با هدف وارد کردن بیشتر نهاده‌ها مرغداران را به پرورش مرغ‌های سنگین تشویق می‌کنند. این تولیدکننده مرغ با بیان اینکه 7میلیون تن نهاده وارد کشور می‌شود، تاکید کرد: طولانی شدن دوره پرورشی یک مرغ و افزایش وزن آن به ضرر مصرف‌کننده و به سود وارد‌کننده‌های نهاده‌های دامی است. حاجی‌اکبری با اشاره به اینکه واردات نهاده‌ها در اختیار عده‌ای خاص است، گفت: 27 هزار واحد مرغداری حتی نمی‌توانند یک کشتی ذرت وارد کنند. در ادامه امینی گفت: موانع کاهش وزن کشتار را بر طرف کردیم و اکنون در این باره وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان دامپزشکی کشتارگاه‌ها را تجهیز کردند. وی افزود: اکنون حدود 8 تا 10 واردکننده نهاده در کشور وجود دارند که به صورت رقابتی نهاده‌ها را توزیع می‌کنند. در ادامه کمالی افزود:‌ برخی واردکننده‌های نهاده در نحوه توزیع آن با هم تبانی می‌کنند چون تعداد آنها محدود است. قبلا انحصار دولتی داشتیم و اکنون هم باید جلوی انحصار بخش خصوصی را بگیریم.


Page Generated in 0/0173 sec