printlogo


کد خبر: 156742تاریخ: 1395/2/11 00:00
روایت مقدم‌فر از ابعاد راهبردی و خطرناک نفوذ دشمن
نفوذ فرهنگی ـ سیاسی راهبرد دشمن است

معاون فرهنگی مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: چون جنس انقلاب اسلامی ایران ذاتاً فرهنگی بود، عموماً دشمنی و ستیزها با جریان انقلاب هم ماهیتی فرهنگی دارد بنابراین دشمن‌شناسی فرهنگی با تاکید بر نفوذ فرهنگی در شناخت راهبردهای دشمن موضوع بسیار مهمی است.
به گزارش تسنیم، حمیدرضا مقدم‌فر در نشست «بررسی ابعاد نفوذ فردی و جریانی» از سلسله نشست‌های فرهنگی بزم‌اندیشه که در محل مؤسسه خدمات مشاوره‌ای، جوانان و پژوهش آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان اینکه تمام دشمنی‌ها بر این اساس که انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی و در مقابل تفکر مارکسیسم و لیبرالیسم قرار داشت، پایه‌گذاری شد، اظهار داشت: باید دشمن را از نگاه عمیق فرهنگی شناخت و بنیان و مبانی دشمن‌شناسی فرهنگی در قرآن و نهج‌البلاغه است.
مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه در مسیر
38 ساله انقلاب اسلامی همواره متناسب با حرکت ما، دشمنی‌ها نیز به همان شکل در تکنیک، تاکتیک و راهبرد‌ها از سوی دشمن طراحی شده است، گفت: نخستین گام حرکت ملت ایران در مسیر تمدن‌سازی، پیروزی انقلاب اسلامی بود که در تأسیس با مقابله روبه‌رو شد پس از آن دشمنی‌های بعدی در قالب‌های سخت، نیمه‌سخت و نرم با هدف مقابله با استقرار نظام اسلامی اعمال شد.
وی تصریح کرد: از کودتای نوژه و ایجاد دشمنی‌های قومی تا حمله صدام، همگی با هدف جلوگیری از استقرار نظام اسلامی انجام شد اما نظام جمهوری اسلامی شکل گرفت و هم‌اکنون در دوران و گام سوم یعنی دولت‌سازی و شکل‌گیری حاکمیت اسلامی هستیم.
مقدم‌فر با اشاره به اینکه این نظام باید مبتنی بر قواعد، ارزش‌ها، اصول و مبانی اسلامی باشد، افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، تا زمانی که حاکمیت اسلامی شکل نگیرد به مرحله جامعه‌سازی و امت‌سازی و بعد تمدن اسلامی نخواهیم رسید و در مسیر دشمن‌شناسی فرهنگی باید به این مهم توجه شود.
معاون فرهنگی مجمع جهانی بیداری اسلامی با بیان اینکه امروز دشمن از راهبرد‌های سخت مثل جنگ و کودتا و فشارهای نیمه‌سخت نظیر تحریم و ترور ناامید شده است، خاطرنشان کرد: نفوذ دشمن در شرایط پسابرجام را نه به‌عنوان تاکتیک و عملیات بلکه به‌عنوان راهبرد نهایی دشمن پس از یأس در آزمودن تمام روش‌ها و راهبردهای سخت و نیمه‌سخت او باید مورد توجه قرار داد.  نفوذ امنیتی و اقتصادی تکنیک و عملیات است، اما نفوذ فرهنگی راهبردی است چون مبانی و پایه‌های نظام را هدف قرار داده است.
مقدم‌فر با تاکید براینکه نفوذ از ابتدای انقلاب بوده و افرادی نظیر کلاهی و کشمیری در وقایع 7 تیر و 8 شهریور 60 و ترور شهید قدوسی مصادیق نفوذ در سال‌های گذشته هستند، افزود: اما آنچه سبب تفاوت و اهمیت ویژه نفوذ در زمان حاضر شده، این است که نفوذ دشمن پیش از این گاهی به‌عنوان تکنیک، عملیات یا تاکتیک به‌کارگیری می‌شد اما پس از برجام نفوذ به عنوان یک راهبرد در دستور کار دشمن قرار گرفته است.
وی افزود: نفوذ اقسام متعددی نظیر اقتصادی، امنیتی، فکری و... دارد اما
2 عرصه نفوذ فرهنگی و سیاسی اهمیت ویژه‌ای دارد زیرا راهبرد دشمن تمرکز بر نفوذ فرهنگی و سیاسی است. مشاور فرهنگی- رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه نفوذ فرهنگی و سیاسی ذیل جنگ نرم قرار دارد که پس از جنگ تحمیلی گرفتار آن شدیم، تصریح کرد: گاهی جنگ روانی، عملیات روانی یا نفوذ معادل جنگ نرم در نظر گرفته می‌شود؛ در حالی که جنگ نرم اعم و مجموعه‌ای از این روش‌هاست که اساسش دگرگونی و نابودی نظام از درون و به‌شکل نرم است و نفوذ فرهنگی و سیاسی به‌دلیل حجم و میزان تاثیر آن در سیرت و بنیان‌های نظام امروز در شکل تمرکز راهبردی دشمن به‌کارگیری شده است.
مقدم‌فر تاکید کرد: با جنگ سخت نمی‌توان نظام را دگرگون کرد، اما تهدیدهای فرهنگی انقلاب ایران را دچار مشکلات اساسی می‌کند که به معنای ضربه‌زدن به بنیان‌های نظام است، در واقع نفوذ امنیتی و اقتصادی اهمیت دارد، اما راهبردی نیست ولی نفوذ فرهنگی پایه‌های نظام را مضمحل می‌کند.
   برجام آخرین حربه آمریکا
وی با بیان اینکه در جامعه امروز لزوماً عامل نفوذی دست‌نشانده سرویس‌های اطلاعاتی غرب یا سازمان منافقین نیست بلکه گاهی دانش‌آموختگان مکاتب غربی هستند که همان خواست آمریکا را در کشور دنبال می‌کنند، ادامه داد: شاکله فکری آنها در دانشگاه‌های غرب شکل گرفته و حقیقتی جز این نمی‌بینند.
مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه نفوذ فرهنگی و سیاسی پسابرجام معادلات دوستی و دشمنی را می‌خواهد تغییر دهد، گفت: برجام آخرین حربه آمریکا برای تغییر الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت به الگوی توسعه غربی است. مقدم‌فر 4 بُعد عقلانی، اخلاقی، عاطفی و اعتقادی را برای نفوذ فرهنگی متصور دانست و گفت: در بعد عقلانی، منطق محاسبات تغییر می‌کند، از منظر اخلاقی دشمن قصد تغییر در رفتار انقلابی مردم را دارد و در ابعاد دیگر عواطف، احساسات، ارزش‌ها و اعتقادات دینی ما را نشانه می‌گیرد. مقدم‌فر با بیان اینکه علوم انسانی در دانشگاه‌ها زمینه‌ساز نفوذ فرهنگی و سیاسی است، ادامه داد: در حقیقت متون ترجمه‌ای غربی شاکله ذهنی جوان ایرانی را طوری شکل می‌دهد که از مبانی دینی و دیدگاه انقلابی فاصله گیرد. وی با بیان اینکه تغییر در باور‌ها و نگاه مردم نسبت به ماهیت شیطانی آمریکا هدف نفوذ فرهنگی و سیاسی است، خاطرنشان کرد: بزک‌کردن چهره آمریکا همان اجرای دیپلماسی عمومی آمریکایی در ایران است.  وی درباره روش‌های مقابله با نفوذ فرهنگی با تاکید بر اینکه عرصه نفوذ یک عرصه پنهان است، افزود: ممکن است خود عامل نفوذی نداند دارد چه می‌کند و فکر کند مصلحت کشور را دنبال می‌کند ولی نادانسته ماموریت و خواست دشمن را دنبال می‌کند پس نخستین اقدام برای مقابله با نفوذ، شناسایی و کشف ماهیت نفوذ است.
مقدم‌فر با بیان اینکه توسعه و تقویت تشکل‌های فرهنگی و هویت‌بخشی به تشکل‌های مردم‌نهاد راه دیگر مقابله با نفوذ فرهنگی است، تصریح کرد: جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی باید فعالیت هماهنگ، هم‌افزا و هم‌پوشان داشته باشد.


Page Generated in 0/0142 sec