در شرایطی که قیمت گوشت مرغ رو به کاهش بوده و طی امسال پایینتر از قیمت منطقی 7000 تومانی وزارت کشاورزی است، مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی معتقد است تنظیم بازار این محصول که هنوز دولتی است باید به بخش خصوصی واگذار شود و برای ایجاد تعادل در تولید و بازار گوشت مرغ باید مشوق صادراتی برای آن در نظر گرفته شود. به گزارش ایسنا، این در حالی است که مهدی یوسفخانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی پیش از این از افزایش قیمت مرغ و تعادل در عرضه و تقاضا از خرداد امسال به دلیل کاهش میزان جوجهریزی توسط مرغداران خبر داده است. محمدعلی کمالیسروستانی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی هنوز وظایف تنظیم بازار گوشت مرغ را به بخش خصوصی واگذار نکرده است، اظهار کرد: باید تولید و تنظیم بازار گوشت مرغ به تشکلهای بخش خصوصی واگذار شود و تنها راه نجات بازار گوشت مرغ این است که وزارت جهاد کشاورزی به جای خرید گوشت مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام که همواره با زیان مواجه میشود، مشوقهای صادراتی برای این محصول در نظر بگیرد تا تولیدکنندگان و تاجران قدرت رقابت بیشتری در بازارهای منطقه نسبت به رقبایی مانند ترکیه و برزیل داشته باشند. در واقع هزینههای خرید و فروش گوشت مرغ از مرغداران میتواند بهعنوان مشوق صادراتی در اختیار تشکلهای بخش خصوصی قرار گیرد. وی افزود: ضمن قرار دادن تسهیلات و مشوقهای صادراتی باید بازارهای جدیدی برای گوشت مرغ ایرانی پیدا کنیم تا بتوانیم مازاد تولید را با سودی منطقی به این کشورها صادر کنیم. مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگرچه مدیریت تولید گوشت مرغ در کشور در اختیار هیچ ارگان و سازمانی نیست و این عرضه و تقاضای این محصول است که تولید را مدیریت میکند اما در شرایط کنونی که مرغداران در حال زیاندهی هستند و در شرایطی که پولی برای جوجهریزی ندارند، ناگزیر از میزان تولید خود میکاهند. کمالیسروستانی اعلام کرد: براساس ارزیابیهای صورت گرفته از وضعیت بازار گوشت مرغ، میانگین قیمت هر کیلوگرم از این محصول در خردهفروشیهای سطح کشور 5200 تومان بوده است و در این میان هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری کمتر از 3000 تومان از تولیدکنندگان خریداری میشود در حالی که هزینه تولید هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران بدون در نظر گرفتن سود حدود 4200 تومان و با حداقل سود منطقی کیلویی 4600 تومان است.