گروه اجتماعی: در جلسه معلمان با وزیر آموزشوپرورش مشکلات متعددی از جمله وضعیت استخدام مربیان حقالتدریس و چرایی اعلام افزایش حقوق یا پرداخت مطالبات معوق فرهنگیان مطرح شد. در حاشیه مراسم سپاس معلم، معلمان جلسه گفتوگویی را با وزیر آموزشوپرورش برگزار کرده و مشکلات خود را مطرح کردند که عمده این مشکلات پیرامون وضعیت نیروهای حقالتدریس، مطالبات آنها و وضعیت بهبود معیشت فرهنگیان بود. در این جلسه یکی از معلمان حقالتدریس با اشاره به اینکه این گروه نسبت به وضعیت شغلی خود نگران بوده و خواستار مشخص شدن وضعیت استخدامیشان هستند، بیان داشت: معلمان حقالتدریس ماههاست حقوقی دریافت نکردهاند. یکی دیگر از معلمان بیان کرد: از سال 79 در آموزشوپرورش مشغول فعالیت بودم و پس از آن پیمانی شدم اما سوابق 10 سال فعالیتم به صورت حقالتدریس محاسبه نشده است. همچنین تقاضا دارم افزایش حقوق فرهنگیان یا پرداخت مطالبات آنها رسانهای نشود.
پابرجایی مشکلات مربیان پیشدبستانی
مربیان پیشدبستانی نیز مشکلات خاص خود را عنوان کردند از جمله اینکه با
15 سال سابقه فعالیت به دلیل غیرمرتبط بودن رشته تحصیلیشان به صورت حقالتدریس در آموزشوپرورش مورد استفاده قرار نگرفتهاند. در ادامه این جلسه علیاصغر فانی در پاسخ به سوالات مطرح شده توسط فرهنگیان، اظهارداشت: بارها اعلام کردهایم در این وزارتخانه فرهنگ امنیتی را به امنیت فرهنگی تبدیل کردیم و فرهنگیان آزادانه نظر داده و انتقاد میکنند که این موارد میتواند به ما برای بهبود و اصلاح شرایط کمک کند.
تعیین تکلیف حقالتدریسیها در گرو آزمون
وزیر آموزشوپرورش درباره احتساب سابقه خدمت نیروهای حقالتدریس عنوان کرد: قوانین کشور محدودیتهایی برای ما ایجاد کرده است و تعدادی از معلمانی که رسمی یا پیمانی شدهاند، سابقه حقالتدریس دارند که این سوابق برایشان محسوب نشده اما در حال پیگیری این موضوع هستیم. وی درباره تبدیل وضعیت مربیان پیش دبستانی و استخدام آنها، یادآور شد: استخدام و به کارگیری نیروی انسانی در دستگاههای دولتی از جمله آموزشوپرورش از طریق برگزاری آزمون امکانپذیر است و ما نمیتوانیم بدون برگزاری آزمون، نیرو جذب کنیم. وزیر آموزشوپرورش درباره اعلام افزایش حقوق فرهنگیان در رسانهها، بیان داشت: ما به هیچ عنوان تمایل نداریم که افزایش حقوق را اعلام کنیم اما خبرنگاران به ما فشار میآورند و اصرار میکنند و ناچار هستیم تا جواب آنها را بدهیم.
چشمپوشی اعتبارات از فرهنگیان
این در حالی است که مشکلات فرهنگیان و بویژه معلمان حقالتدریسی تنها در این موارد خلاصه نشده و مشکل تاخیر در پرداخت حقوق حقالتدریسیها همچنان پا برجاست.
یک ماه بیشتر به پایان دوره تحصیلی
۹5-۹4 نمانده و اگر به رغم وعده وزیر، حقوق این گروه از معلمان پرداخت نشده باشد، ۸ماه است که معلمان حقالتدریس به دلیل نبود اعتبارات حقوقی دریافت نکردهاند. نیروهای حقالتدریس، معلمانی هستند که در مدارس تدریس میکنند اما استخدام وزارت آموزشوپرورش نیستند و حقوق آنها با وقفههای طولانی پرداخت میشود و نظام تعلیم و تربیت همیشه بدهکار این معلمان است.
وعده وزیر آموزشوپرورش برای تسویه حساب
علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش ۱۰ اردیبهشت در جمع خبرنگاران به معلمان حقالتدریس وعده داد «پرداخت تمام معوقات شامل حقالتدریس، حقالزحمه امتحانات، حقوق سربازمعلمان و حقوق افراد قراردادی از اول اردیبهشت آغاز شده و تا پایان روز معلم به دست همه فرهنگیان خواهد رسید». پرداخت حقوق بحق معلمان آن هم با وقفهای طولانی و در هفته معلم خبر خوشی نیست بلکه دردهای این شغل و مظلومیت این قشر را یادآوری میکند. مظلومیت قشری که سالهاست از سوی نظام تعلیم و تربیت کشور در حاشیه قرار گرفتهاند. آنها برای دریافت حقوقشان باید منتظر وعدههای وزیر باشند.
معلمانی که سالی یکبار حقوق میگیرند
معلمان حقالتدریس اغلب با وضع نهچندان مطلوب کار میکنند و البته 7 ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند و پرداخت حقوقشان در گرو هزاران تبصره و قانون و اعتبار است. بسیارند معلمانی که به صورت حقالتدریس کار میکنند و در شرایطی دشوار دانشآموزانشان را تعلیم میدهند و البته باید روز معلم را به این معلمان که سالی یک بار حقوق میگیرند، تبریک گفت.