باربد بهراد: زور کفاشیان به وزارت ورزش نرسید اما داستان اعضای مجمع فرق میکند. طبق اخبار به دست رسیده قرار است یک اتفاق غیرقابل پیشبینی در روز انتخابات فدراسیون فوتبال رخ دهد. هنوز بحث اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال ادامه دارد. علی کفاشیان اعتقاد داشت اگر اساسنامه توسط هیات دولت تصویب نشود آنها انتخابات فدراسیون فوتبال را در موعد مقرر برگزار نمیکنند. اما با فشارهای وزارت ورزش عاقبت کفاشیان عقبنشینی کرد و طبق برنامه اعلام شده قرار است در روز شنبه 18 اردیبهشتماه با حضور اعضای مجمع انتخابات برگزار شود. ولی حالا خبر میرسد قرار است یک اتفاق خاص در مجمع انتخابات فدراسیون فوتبال رخ دهد. اینبار علی کفاشیان خودش را کنار کشیده اما حدود 25 تا 30 نفر از رؤسای هیاتهای فوتبال کشور که عضو مجمع فدراسیون فوتبال هستند قرار است 2 برنامه خاص را پیش ببرند. در ابتدا قرار بود این تعداد افراد در اعتراض به عدم تصویب اساسنامه در هیات دولت، در روز انتخابات حاضر نشوند تا اینچنین مجمع بهخاطر به حد نصاب نرسیدن اعضا از رسمیت بیفتد و عملا انتخاباتی برگزار نشود. اما عنوان شد شاید فشارهایی در کار باشد تا به هر ترتیبی اعضا در جلسه حاضر شوند. آنوقت پلن دوم، آرای سفید آنها در هنگام برگزاری انتخابات است. اگر 30 نفر به صورت همزمان رای سفید بدهند آن وقت قطعا هیچ یک از نامزدها نمیتوانند آرای قانونی را برای انتخاب شدن کسب کنند و قطعا با این روند باید انتخابات به روز دیگری موکول شود. اینها همه ابزارهای قانونی در دست اعضای مجمع است تا به هر ترتیبی باعث شوند دولت اساسنامه جدید را تصویب کند. اما نکته خاص و جالب این است که اگر به هر ترتیبی اساسنامه تصویب شود آن وقت نامنویسی از نامزدها دوباره انجام میشود و آنگاه شاید کفاشیان وارد گود شود! شاید این بازی جدید از سوی رئیس فدراسیون باشد برای بازگشت به انتخابات. باید دید وزارت ورزش در اینباره چه راهکاری را در نظر میگیرد. اینجا بحث نفوذ کفاشیان روی اعضای مجمع مطرح است و وزارت ورزش نمیتواند چندان دست بالا را داشته باشد.
نامه کفاشیان به وزیر بدون جواب ماند
انتخابات فدراسیون فوتبال درحالی قرار است روز هجدهم اردیبهشت برگزار شود که برخلاف ادعاهای قبلی مسؤولان وزارت ورزش هنوز تکلیف اساسنامه این فدراسیون و تایید آن در دولت مشخص نشده است. روز پایانی ثبتنام از کاندیداهای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال در شرایطی سپری شد که علی کفاشیان، رئیس 8 ساله این فدراسیون را به جلسهای دعوت کردند و با حضور نماینده یک نهاد نظارتی آنقدر او را در این جلسه نگه داشتند تا مهلت ثبتنام به پایان رسید و وی نتوانست برای ریاست دوره 4 ساله سومش بیاید. نظر وزارت ورزش و در رأس آن محمود گودرزی، وزیر این وزارتخانه این بود که علی کفاشیان باید برود و فکری نو به فدراسیون فوتبال بیاید. این اتفاق با هر روشی که بود رخ داد و علی کفاشیان نتوانست برای حضور در انتخابات ثبتنام کند. پس از این اتفاق تایید نشدن اساسنامه توسط هیات دولت و ابهاماتی که در این مورد بود به عنوان اصلیترین موضوع برگزاری مجمع و انتخاب رئیس آینده مطرح شد. حرف اهالی فوتبال نیز این بود که تکلیف اساسنامه باید با دولت و فیفا مشخص شود. حتی برخی مسؤولان و صاحبنظران عنوان کردند که دولت باید تکلیفش را برای همیشه با فوتبال مشخص و نظر نهایی درباره اساسنامه را اعلام کند. از سوی دیگر وزارت ورزش و جوانان هم اعلام کرد تا زمان برگزاری مجمع که ابتدا قرار بود 11 اردیبهشتماه برگزار شود، اساسنامه را به تایید دولت خواهد رساند. با این حال درحالی که تنها چند روز به برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال باقی مانده است، هنوز تکلیف اساسنامه مشخص نیست و وزارت ورزش هم پاسخ نامههای علی کفاشیان مبنی بر تعیین تکلیف وضعیت اساسنامه را نداده است.
به گفته علی کفاشیان، این فدراسیون نامههایی را به وزارت ورزش و جوانان و محمود گودرزی ارسال کرده و خواستار مشخص شدن تکلیف اساسنامه شده است. با این حال هنوز وزارت ورزش به این نامه پاسخی نداده و اساسنامه در بلاتکلیفی باقی مانده است. ظاهرا وزارت ورزش تمایل دارد انتخابات برگزار شود و بعد از آن مراحل تایید اساسنامه طی شود. اما علی کفاشیان و البته برخی اعضای مجمع بر این باورند که ابتدا باید تکلیف اساسنامه مشخص شود بعد رئیس جدید انتخاب شود. البته رئیس فدراسیون و اعضای مجمع این درخواست را از وزارت ورزش داشتهاند که اگر میخواهید بعد از انتخاب رئیس، اساسنامه را به تایید هیات دولت برسانید، این موضوع را به صورت کتبی به فدراسیون اعلام کنید که هنوز این اتفاق رخ نداده است. در این میان وزارت ورزش یا باید نامه کتبی مبنی بر برگزاری بدون مشکل مجمع را بدهد یا باید تکلیف اساسنامه را مشخص کند. نمیشود که نه نامه کتبی بدهند و خیال فدراسیون را از بابت برگزاری بدون مشکل مجمع راحت کنند، نه تکلیف اساسنامه را مشخص کنند.این رفتار وزارت ورزش که کفاشیان را حذف کرد و حالا وضعیت اساسنامه را مشخص نکرده است، بنیانگذاری یک رسم غلط و بد در ورزش و فوتبال خواهد بود که در آینده هر وزیری که بیاید و با رئیس فدراسیون مشکل داشته باشد به راحتی زمینه کنار گذاشتن او را فراهم میکند و تن به هیچ راهکار قانونی هم نخواهد داد. وزارت ورزش باید یا تکلیف اساسنامه را مشخص کند یا اینکه با ارسال یک نامه کتبی به مجمع فدراسیون برگزاری انتخابات بدون مشکل قانونی را تایید و تاکید کند که اساسنامه را بعد از مشخص شدن رئیس به تصویب هیات دولت خواهد رساند.
دبیری: امیدوارم اساسنامه فدراسیون فوتبال اصلاح شود
عضو هیاترئیسه فدراسیون فوتبال گفت: امیدوارم بتوانیم تا زمان برگزاری مجمع، مصوبه هیات وزیران برای تایید اساسنامه را هم بگیریم. شهرام دبیری در پایان جلسه هیاترئیسه فوتبال در رابطه با این جلسه گفت: در این جلسه گزارش مالی فدراسیون داده شد و عملکرد 8 ساله فدراسیون نیز به تصویب هیاترئیسه رسید. همچنین حق ثبتنام تیمهای لیگ برتری و لیگ یک نیز ۱۵ درصد افزایش یافت زیرا چند سالی بود که این حق عضویت تغییری نداشت. امیدوارم بتوانیم تا زمان برگزاری مجمع، مصوبه هیات وزیران برای تایید اساسنامه را هم بگیریم. عضو هیاترئیسه فدراسیون فوتبال درباره رد صلاحیت عزیزیخادم برای انتخابات فدراسیون گفت: عزیزیخادم موضوعی را مطرح کرد که مورد قبول واقع نشد. او سابقه مدیریتی دارد اما مدت زمانی که وی در هیاتمدیره فعالیت داشته، جزو سوابق مدیریتی وی محاسبه نشده بود. به نظرم باید اساسنامه اصلاح شود و امیدوارم در مجامع بعدی آییننامه ما مصوب فیفا باشد. وی در پاسخ به این سوال که آیا کفاشیان در جلسه هیاترئیسه از اعضا خداحافظی کرده است یا خیر؟ گفت: خیر، کفاشیان همچنان هست. جایگاهی که وی در فیفا و AFC دارد باید حفظ شود. او حتی اگر رئیس هم نباشد به عنوان نایبرئیس و عضو هیاترئیسه در فوتبال میماند و کمک میکند. عضو هیاترئیسه فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: برای علی کفاشیان یک مقدار سختگیری شد. البته به خاطر نقص در آییننامه هم بود که او نتوانست در انتخابات شرکت کند. کاش میشد کفاشیان هم کاندیدا میشد. وی درباره نامشخص بودن وضعیت انتخاب رئیس فدراسیون با دوسوم یا نصف به علاوه یک آرا در مجمع، گفت: طبق اساسنامه، انتخابات در دور دوم براساس دوسوم آرا انجام میشود. هر چند اخیرا فیفا گفته در دور دوم میتواند براساس ۵۰ درصد آرا انجام شود، اما چون این مساله طبق اساسنامه ما نیست، نمیتوانیم این کار را انجام دهیم. باید این نکته در اساسنامه اصلاح شود.