printlogo


کد خبر: 157045تاریخ: 1395/2/18 00:00
پرتنش‌ترین رقابت سیاسی تاریخ آمریکا
ترامپ نامزد نهایی جمهوری‌خواهان

گروه بین‌الملل: روز چهارشنبه با کناره‌گیری جان کیسیک، آخرین رقیب دونالد ترامپ در رقابت‌های درون‌حزبی جمهوری‌خواهان، دونالد ترامپ رسما «نامزد احتمالی» این حزب شد. رویدادی که بسیاری آن را در ابتدای رقابت‌های مقدماتی در حد یک «شوخی و رویا» می‌پنداشتند. پیش‌‌تر کیسیک و تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه اهل تگزاس برای شکست دادن ترامپ در ایالت‌های باقیمانده با یکدیگر توافق کرده بودند.  جان کیسیک از انجام تبلیغات در ایالت ایندیانا خودداری کرد تا تد کروز شانس بیشتری در مقابل ترامپ داشته باشد اما این توافق کارساز نشد و دونالد ترامپ با پیروزی قابل توجه در ایندیانا، تا حدود زیادی موفقیت خود در انتخابات درون‌حزبی جمهوری‌خواهان را تضمین کرد.  ترامپ اکنون عملا تنها نفر باقی مانده است و به احتمال زیاد در مجمع انتخاباتی حزب در صورتی که اتفاق خاصی رخ ندهد، به عنوان نامزد نهایی این حزب برای رقابت‌های اصلی ریاست‌جمهوری آمریکا معرفی خواهد شد.
مخالفت جدی جمهوری‌خواهان با نامزدی ترامپ
با وجود اینکه دونالد ترامپ اکنون نامزد احتمالی حزب جمهوری‌خواه خوانده شده، چهره‌های برجسته این حزب می‌گویند از او حمایت نمی‌کنند؛ کسانی چون جورج بوش پدر و پسرش جورج دبلیوبوش 2 رئیس‌جمهوری سابق، میت رامنی آخرین نامزد جمهوری‌خواهان و پل رایان سخنگوی مجلس نمایندگان که اکثریت آن در دست جمهوری‌خواهان است.  روز پنجشنبه پل رایان، سخنگوی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا درگفت‌و‌گو با سی‌ان‌ان گفت: فعلا آماده حمایت از ترامپ نیستم. موضع‌گیری پل رایان به عنوان بلندپایه‌ترین عضو حزب جمهوری‌خواه در روند تعیین نامزد نهایی این حزب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.   طبق این گزارش، پل رایان ریاست گردهمایی ملی جمهوری‌خواهان (کنوانسیون) برای اعلام نامزد نهایی را برعهده خواهد داشت. این گردهمایی 3 روزه ماه ژوئیه در کلیولند برگزار خواهد شد.  رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان در ادامه تاکید کرده است باید به دونالد ترامپ برای دستیابی به موقعیت کنونی (در انتخابات مقدماتی) تبریک گفت اما برای اینکه کسی نماد حزب جمهوری‌خواه شود، نیازمند ویژگی‌هایی است که مردم با آنها حزب جمهوری‌خواه را می‌شناسند.  دقایقی بعد از اظهارنظر پل رایان، دونالد ترامپ در پاسخی کوتاه خطاب به سخنگوی مجلس نمایندگان گفت: من هم فعلا آماده حمایت از پل رایان نیستم. شاید در آینده بتوانیم هر دو بر سر بهترین برنامه برای مردم آمریکا به توافق برسیم. مدت مدیدی است در حق آنها (مردم آمریکا) جفا شده حالا زمان آن رسیده که سیاستمداران مردم را در راس همه امور خود قرار دهند.
چرا ترامپ برنده شد؟
 نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد انتخابات این دوره ریاست‌جمهوری آمریکا به عرصه رقابت نامزدهای نامحبوب بدل شده است.  بنا بر نظرسنجی مشترک رویترز و موسسه ایپسوس، دلیل اصلی انتخاب هر کدام از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و هواداری از آنها، ممانعت از پیروزی نامزد رقیب است. حدود نیمی از رای‌دهندگان آمریکایی که یا از طرفداران هیلاری کلینتون دموکرات هستند یا از دونالد ترامپ جمهوری‌خواه حمایت می‌کنند، گفته‌اند بیشتر تلاش آنان بر این مساله متمرکز است که طرف دیگر به پیروزی نرسد.  لری ساباتو، رئیس مرکز سیاسی دانشگاه ویرجینیا گفت نتایج این نظرسنجی نشانگر عمیق‌تر شدن شکاف ایدئولوژیک در آمریکا، جایی که مردم روز به روز بیشتر از حزب مخالف می‌ترسند است. احساسی که با وجود رقابت احتمالی بین سرمایه‌دار بزرگ آمریکا و بانوی اول پیشین (کلینتون) این کشور شدیدتر می‌شود. ترامپ هوادارانی پرشور و مخالفانی تند و تیز برای پیشنهادات افراطی خود از جمله ممنوعیت ورود مسلمانان به خاک آمریکا دارد.  کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا نظر رای‌دهندگان را با تداوم سیاست‌های باراک اوباما، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا جلب کرده است. این مساله منجر به پیشتازی قطعی او در رقابت نامزدهای دموکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری شده است اما در عین حال مخالفانی سرسخت در میان کسانی که از «عدم پیشرفت» در زمان ریاست‌جمهوری اوباما سرخورده شده‌اند، پیدا کرده است.  در این نظرسنجی از رای‌دهندگان درباره انگیزه ابتدایی آنان در حمایت از ترامپ یا کلینتون در انتخابات سراسری 8 نوامبر (17 آبان) سوال شد.  حدود 47 درصد هواداران ترامپ گفتند دلیل حمایتشان از وی این است که نمی‌خواهند کلینتون پیروز این میدان باشد. 43 درصد دیگر نیز اعلام کردند رویکرد سیاسی ترامپ، انگیزه اصلی آنان برای حمایت از او است و
6 درصد نیز علاقه‌مندی شخصی به ترامپ را عامل انتخاب او دانستند.  پاسخ‌های مشابهی نیز در میان طرفداران کلینتون دیده شد. حدود 46 درصد آنان اظهار داشتند علت انتخاب کلینتون آن است که نمی‌خواهند شاهد ریاست‌جمهوری ترامپ باشند. 40 درصد دیگر اظهار داشتند با موضع‌گیری‌های سیاسی وی موافقند و 11 درصد نیز علاقه شخصی به کلینتون را عامل حمایت از او اعلام کردند. این نظرسنجی که از 29 آوریل تا 5 مه ‌(10 تا 16 اردیبهشت) برگزار شد، 469 نفر از طرفداران ترامپ و 599 نفر از هواداران کلینتون را در بر می‌گرفت.  نشریه ایندیپندنت هم روز پنجشنبه در گزارشی ضمن اشاره به پیشتاز بودن کلینتون بر ترامپ در نظرسنجی‌ها، نوشت  محبوبیت کلینتون همچنان 69 درصد است. ترامپ فاصله زیادی با کلینتون دارد. با این وجود رئیس‌جمهور شدن ترامپ همچنان واقعا ممکن است. این درصدها می‌توانند به سرعت تغییر کنند؛ ترامپ ممکن است در ایالاتی مانند فلوریدا قوی ظاهر شود، چنانکه در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان حضور قدرتمندی داشت. همچنین در ایالاتی مانند پنسیلوانیا، اوهایو و میشیگان هم ممکن است رای‌دهندگان سفیدپوست و طبقه کارگری که عضو حزبی نیستند، به حامیان او اضافه شوند اما هنوز نمی‌توان از چیزی مطمئن بود.  6 ماه آینده شاهد یکی از تهاجمی‌ترین و پرستیز‌ترین رقابت‌های سیاسی در تاریخ آمریکا میان 2 شخصیتی خواهیم بود که هر کدام بیش از 40 سال مورد توجه رسانه‌ها بوده‌اند.  طبق این گزارش، انتخابات سراسری ریاست‌جمهوری آمریکا روز ۸ نوامبر 2016 (18 آبان 1395) برگزار و جانشین باراک اوباما، رئیس‌جمهور دموکرات ایالات متحده تعیین خواهد شد.
 


Page Generated in 0/0069 sec