printlogo


کد خبر: 157438تاریخ: 1395/2/25 00:00
بی‌اعتمادی مرد پرتغالی به سیستم ورزش
کی‌روش، چالش بزرگ تاج

گروه ورزشی: «آقای تاج چالش‌های بزرگی پیش‌رو دارند». کارلوس کی‌روش با این جمله ساعاتی قبل از دیدارش با رئیس جدید فدراسیون فوتبال به استقبال از نخستین جلسه با مهدی تاج در قامت ریاست فدراسیون فوتبال رفت. کی‌روش که نسبت به محبوبیت فراوانش در بین مردم و هواداران فوتبال ایران آگاه است با این جمله که در صفحه رسمی‌اش در فیسبوک منتشر کرد، به صورت ناخودآگاه این موضوع را القا کرد که تاج برای نگه داشتن او در نخستین تصمیم مدیریتی‌اش، چالش بزرگی روبه‌روی خود خواهد داشت. اکنون به فاصله تنها 4 ماه تا آغاز رسمی رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی، رئیس تازه فدراسیون فوتبال چاره‌ای جز حفظ سرمربی تیم‌ملی ندارد و با توجه به کمبودهای همیشگی فوتبال ایران از بعد امکانات و گلایه‌های همیشگی کی‌روش، تاج مجبور است تمام خواسته‌های مرد پرتغالی را برآورده کند.
رابطه همیشه خوب کی‌روش و تاج
در 5 سال گذشته که کی‌روش هدایت تیم‌ملی ایران را بر عهده داشته، شاید کمتر از انگشتان یک دست افرادی را پیدا کنید که همیشه با کی‌روش رابطه‌ای خوب داشته‌اند. سرمربی سختگیر تیم‌ملی هر گاه فردی را خارج از چارچوب و استانداردهای حرفه‌ای خود ببیند یا احساس کند کسی وظایف ملی‌اش را انجام نمی‌دهد در چشم به هم زدنی کنار می‌گذارد و معمولا آن فرد دیگر حتی نمی‌تواند نزدیک تیم‌ملی شود. نمونه‌اش عباس ترابیان که نقش اول حضور کی‌روش در ایران را بر عهده داشت اما وقتی در سفر به اندونزی اتفاقاتی در تهیه استوک بازیکنان پیدا شد و با کی‌روش به اختلاف خورد، دیگر هیچ‌گاه از کنار تیم‌ملی هم عبور نکرد و سرمربی پرتغالی بارها به او تذکر داد که «در رویاهایت هم اسم من را نیاور.» اما قضیه درباره مهدی تاج کاملا متفاوت است. او همیشه چه زمانی که نایب رئیس اول کفاشیان بود و چه وقتی که بر کرسی نایب رئیسی دوم فدراسیون فوتبال و ریاست سازمان لیگ تکیه زد، همیشه همراه کی‌روش بوده و به همین خاطر بود که در اوج رقابت انتخاباتی تاج با عزیز محمدی و مصطفی آجورلو، کی‌روش در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره کاندیداتوری تاج، از او تعریف و تمجید کرد و تاج را مدیر قابلی برای فوتبال ایران خواند.
11 خواسته کی‌روش که اجرا نشد
کی‌روش در آخرین روزهای فعالیت هیات رئیسه قبلی فدراسیون فوتبال 11 خواسته را به عنوان پیش‌شرطش برای تداوم همکاری با فدراسیون فوتبال برشمرد؛ خواسته‌هایی که تهیه زمین تمرین، رسیدگی به وضعیت ملی‌پوشان سرباز، بازی‌های دوستانه و... را شامل می‌شد اما با وجود گذشت بیش از یک ماه از آن جلسه و ول‌هایی که تمام اعضای هیات رئیسه به سرمربی تیم‌ملی دادند، هیچ‌کدام عملی نشد. حتی وضعیت در یکی، دو مورد بدتر هم شد. مثلا یکی از موضوعاتی که حسابی کی‌روش را ناراحت کرده، وضعیت مرکز تخصصی تمرینی تیم‌های ملی است؛ جایی که با ایده سرمربی پرتغالی احداث شد اما در میانه‌های راه با تغییر کاربری به جایی تبدیل شد که همه افراد و حتی بی‌ربط‌ترین افراد به فوتبال هم می‌توانستند در قبال پرداخت پول از امکانات آن استفاده کنند. بدتر جایی بود که برای افتتاحیه این مراسم هیچ‌یک از اعضای تیم‌ملی دعوت نشدند و در کل مراسم حتی یک‌بار هم نامی از کارلوس کی‌روش به عنوان ایده‌پرداز این مجموعه تمرینی برده نشد. عصبانیت کی‌روش از تغییر کاربری این مرکز تمرینی را می‌شود در آخرین اظهارنظر سرمربی تیم‌ملی دید، جایی که او معتقد است نظرات هراتیان (مسؤول جدید مرکز تمرینی) حتما برای مسؤولان فدراسیون فوتبال مهم‌تر از نظرات او است. کی‌روش گفته است: «متاسفانه به جایی رسیدیم که برای حفظ منافع فوتبال ایران باید مسیرمان را از یکدیگر جدا کنیم البته این تصمیم دشواری است اما با توجه به اتفاقاتی که رخ داده است فدراسیون فوتبال نشان داده به خدمات من  احتیاج ندارد و بهتر است دکتر هراتیان از این امکانات استفاده کند. متاسفانه بعد از جلسه‌ای که ماه پیش با اعضای هیات‌رئیسه داشتم فکر می‌کردم مشکلات حل شود اما اوضاع بدتر شد. با تمام احترامی که برای مردم ایران قائلم اما دیگر شرایط برای ادامه همکاری وجود ندارد و باید قطع همکاری کنیم، چرا که در این مدت هیچ راهکاری ارائه نشد. به طور حتم در آینده با راهکارها و توصیه‌های وزیر ورزش، فوتبال مسیر درست خود را در ایران پیدا می‌کند.  دومین موضوعی که در این مدت بر خلاف نظر کی‌روش اتفاق افتاد، موضوع پیراهن‌های تیم‌ملی است. او در خواسته‌هایش به هیات رئیسه عنوان کرده بود که فارغ از برند، پیراهن تیم‌ملی باید از کیفیت استاندارد برخوردار باشد و کارشناسان امر کیفیت این لباس‌ها را تایید کنند. او در جلسه‌ای که با اعضای هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال داشت بازی با قطر را مثال زد که پیراهن‌های نامرغوب اسپانسر قبلی چگونه به جای 3 لیتر، 6 لیتر از آب بدن بازیکنان کم کرد و از فدراسیون خواست فکری به حال پیراهن جدید کند. حداقل انتظار او این بود که فدراسیون قبل از انعقاد قرارداد با اسپانسر جدید، نمونه لباس‌های این شرکت را به او نشان دهد و درباره کیفیت آنها از او نظر بگیرند اما نه‌تنها این اتفاق نیفتاد بلکه از پیراهن‌های تیم‌ملی درست زمانی رونمایی شد که کی‌روش براساس برنامه قبلی در ایران حضور نداشت. البته از زمانی که تاج حکم ریاست فدراسیون فوتبال را از مجمع گرفته توانسته چند مشکل بزرگ تیم‌ملی را حل کند. امضای قرارداد با ورزشگاه پاس قوامین، پرداخت حقوق معوقه اعضای کادر تیم‌ملی و پرداخت پاداش‌ها و حتی جلسه با سازمان نظام وظیفه برای حل مشکل بازیکنان سرباز از کارهایی بوده که تاج در همین یک هفته اخیر و از زمان حضورش در فدراسیون فوتبال انجام داده است؛ اتفاقاتی که کی‌روش را به آینده کمی امیدوار کرده است.
چالش بزرگ تاج
مهدی تاج درست در نخستین روزهای مدیریتش در فدراسیون فوتبال با چالشی روبه‌رو شده که شاید بتوان آن را بزرگ‌ترین چالش او در سال‌های پیش‌رو هم عنوان کرد. حفظ کی‌روش برای او می‌تواند پوئن بزرگی بین هواداران فوتبال باشد و از آن طرف رفتن احتمالی سرمربی پرتغالی لکه سیاهی روی کارنامه او ثبت خواهد کرد. با این حال با توجه به خصیصه مدیریتی تاج که به عملگرا بودن معروف است، می‌توان امیدوار بود او بتواند دغدغه‌های کی‌روش را برطرف کند تا زمینه برای دومین صعود پیاپی تیم‌ملی به جام‌جهانی فراهم شود. البته نکته اصلی بی‌اعتمادی کی‌روش به سیستم مدیریتی ورزش است، آن هم بعد از قول و قرارهای بی‌سرانجامی که او با مسؤولان سابق فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش داشت.
 

Page Generated in 0/0092 sec