printlogo


کد خبر: 158007تاریخ: 1395/3/5 00:00
رئیس انجمن برنج گیلان:
برنج‌های وارداتی سرطان‌زاست!

رئیس انجمن برنج گیلان با بیان اینکه برنج‌های وارداتی بویژه از هند آلوده به آرسنیک بوده و سرطان‌زاست، گفت: تا چند سال آینده ایران دارای بیشترین بیمار سرطانی می‌شود.  غلامعلی قربانی در گفت‌وگو با فارس در رشت با انتقاد از وضعیت برنج‌های وارداتی اظهار کرد: نیاز واردات برنج کشور 400 هزار تن است پس چرا باید 2 میلیون تن وارد شود؟!  وی با بیان اینکه برنج‌های وارداتی در انبارهای نامناسب قرار می‌گیرند و آلوده هستند، افزود: درصد آرسنیک برنج‌های وارداتی بسیار بالا بوده و سرطان‌زاست.  رئیس انجمن برنج گیلان ادامه داد: به دلیل ورود برنج‌های آلوده، ممکن است تا چند سال آینده بیشترین بیمار سرطانی را در ایران داشته باشیم.  وی گفت: در حالی که برنج داخلی توسط کشاورزان تولید می‌شود و تنها 400 هزار تن نیاز واردات برنج کشور است، چرا باید اقدام به واردات برنج آلوده کنیم.  قربانی تسطیح و تجهیز اراضی شالیزاری را در تامین 400 هزار تن کمبود برنج تاثیرگذار خواند و تصریح کرد: اگر در این زمینه توسط 3 استان گیلان، مازندران و گلستان تلاش شود می‌توان کشور را به خودکفایی برنج رساند.  وی خاطرنشان کرد: اگر هزینه تولید با حمایت دولت کاهش یابد نه تنها 400 هزار تن کمبود برنج جبران می‌شود، بلکه می‌توانیم صادرات برنج هم داشته باشیم.  وی میزان آلودگی برنج هند را بسیار زیاد دانست و اظهار کرد: حدود 4 پیش ثابت کردیم که برنج هندوستان آلوده بوده و همان منطقه‌ای که برنج را فروختند، اذعان داشتند برنج آلوده و غیرقابل مصرف است اما واردکنندگان به دلیل سود کلان خود جان مردم ایران را به خطر می‌اندازند.  وی درباره وضعیت تولید برنج داخلی از نظر کیفیت در سال جاری، یادآور شد: امسال برنج داخلی بسیار مناسب و باکیفیت عالی تولید می‌شود.  قربانی هوای مناسب را دلیل تولید برنج با کیفیت عنوان کرد و یادآور شد: در سال 95 بهترین برنج نسبت به 5 سال گذشته تولید می‌شود و شاهد افزایش محصول خواهیم بود.
گرانی برنج، سناریوی واردکنندگان
قربانی چندی پیش نیز گفته بود: همان واردکنندگانی که از دی‌ماه با تنگ کردن گلوگاه‌ها، افزایش قیمت برنج را کلید زدند، اکنون بنا دارند با فشار به دولت، زمینه افزایش ثبت سفارش برای واردات گسترده و اشباع بازار در زمان برداشت برنج را پیاده‌سازی کنند.  عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گیلان با اشاره به این موضوع گفت: واردکنندگان برنج هرساله با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال و کم شدن ذخایر انباری برنج، برای افزایش قیمت اقدام می‌کنند و امسال نیز از دی و بهمن‌ماه کلید افزایش قیمت برنج داخلی برای مجاب کردن دولت برای دادن مجوز واردات بیشتر زده شد. غلامعلی قربانی افزود: از آنجا که دولت نه کارفرما و نه ناظر خوبی در بازار است، کشاورزان برنج خود را در فصل برداشت به قیمت 6 هزار و ۵۰۰ تا 7هزار و ۵۰۰ تومان فروختند. چون کشاورزان از طریق فروش برنج معیشت خود را می‌گذرانند، هرچه سریع‌تر برای تبدیل محصول به نقدینگی اقدام می‌کنند، در حالی که دلال‌ها با خریداری برنج و نگهداری آنها در انبارها تلاش می‌کنند با تنگ کردن گلوگاه‌ها در ماه‌های پایانی سال، زمینه افزایش قیمت را به‌وجود آورند.  وی خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از یک‌میلیون تن برنج از مرزهای کشور چه برای مصرف مرزنشینان و چه به‌منظور ذخیره استراتژیک وارد کشور شده است، اگر سناریوی واردکنندگان به نتیجه نمی‌رسید و دولت با تیزهوشی اقدام به عرضه برنج در بازار می‌کرد و قیمت‌شکنی اتفاق می‌افتاد، امروز قیمت برنج ایرانی از ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان فراتر نمی‌رفت.   
 تولید 28 درصد برنج گیلان در رشت
رئیس اداره جهاد کشاورزی رشت نیز چندی پیش از تولید 28 درصد برنج تولیدی گیلان در 64 هزار هکتار از شالیزارهای این شهرستان خبر داد.  علی‌اکبر منصوری تصریح کرد: افزایش تولید نیاز به برنامه‌ریزی دارد و در این بخش اقدام‌ها در حال انجام است.  منصوری به صادرات 11 هزار تنی برنج ایران به روسیه در سال 1332 اشاره کرد و گفت: اکنون ایران یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان برنج است و این امر به دلیل افزایش جمعیت و رشد نامتوازن در تولید اتفاق افتاده است.  منصوری خواستار افزایش اعتبارات بخش زیربنایی و آموزش کشاورزی شد و بیان کرد: اگر استفاده صحیح از مزرعه و تجهیزات به کشاورز آموزش داده شود، تولید ارتقا پیدا می‌کند.


Page Generated in 0/0066 sec