واکنش افخمی به اظهارات تازه کمال تبریزی علیه «هفت»:
عزیز دلم مملکت قانون دارد! مگر از پشت کوه آمدهای؟
بهروز افخمی در پی اظهارات کمال تبریزی درباره توقف فیلمبرداری سریالش متن نامهای را منتشر کرد. به گزارش ایسنا، سردبیر برنامه «هفت» در متن کامل این نامه با تیتر «دهان ما را بستی، با باقی ملت چه میکنی؟» آمده است: حضرت کمال خان تبریزی سلام!
«شنیدهام عزم سفر کردهای
هوای دلدار دگر کردهای
عشقِ مرا ز سر به در کردهای
تو رو به خدا اگه میشه تنها نرو!»
فرمودهای که سریال «سرزمین کهن» را نیمهکاره وِل میکنی مگر اینکه برنامه «هفت» تعطیل شود و ما را از تلویزیون اخراج کنند. چرا عزیزم؟ مگر ما چه کردهایم که میخواهی به هر قیمت که باشد خفقان بگیریم؟ تو اگر رئیسجمهور میشدی چه بلایی سرمان میآوردی؟ لابد دستور صادر میکردی که ما را بگیرند به زندان بیندازند و اگر رئیس قوه قضائیه میگفت نمیتوانی چنین دستوری بدهی و قانون اجازه نمیدهد، کار مملکت را ول میکردی و قهر میکردی و توی خانه بست مینشستی. عزیز دلم مملکت قانون دارد. اگر خیال میکنی ما جرمی مرتکب شدهایم، باید از طریق صحیح شکایت کنی. نه اینکه سریالی را گرو بگیری که سالهاست حتما میلیونها نفر منتظرند تا به تماشای آن بنشینند. از تعطیل کردن برنامه «هفت» میخواهی به کجا برسی؟ به فرض که دهان ما را بستی، با بقیه ملت که برای خودشان حق حیات و حرف زدن و اظهارنظر قائلند چه میکنی؟ واقعا خیال میکنی میتوانی همه را ساکت کنی یا وادار کنی درباره فیلمهایت آن طور حرف بزنند که خودت میپسندی؟ چرا آنقدر لیبرال شدهای عزیزم؟ چرا اصلا تحمل نقد، مخالفت و پرخاش و جدل را نداری؟ مگر از پشت کوه آمدهای و خبر نداشتی که وقتی آدم فیلم میسازد باید منتظر نقد و نظر کوبنده و بیرحمانه هم باشد، چرا اینطوری شدهای رفیق قدیمی؟ اینها که گفتم برای خودت بود. اگرنه مرا خوب میشناسی و میدانی که هیچ بدم نمیآید یکی پیدا شود و پریزم را از برق بکشد.
والسلام- بهروز افخمی
برنامهریز سینماتک مؤسسه فیلم دانمارک:
اگر ممیزی در سینمای ایران برداشته شود، حادثه فیلمفارسی رخ میدهد
برنامهریز سینماتک موسسه فیلم دانمارک میگوید اگر ممیزی که پس از انقلاب در سینمای ایران ایجاد شده برداشته شود حادثهای مثل فیلمفارسی دوباره رخ میدهد. به گزارش مهر به نقل از بیبیسی، سینماتک موسسه فیلم دانمارک در ماه جولای برنامهای گسترده برای بزرگداشت سینمای ایران برگزار میکند. راسموس برندستروپ، برنامهریز سینماتک موسسه فیلم دانمارک و طراح بزرگداشت سینمای ایران، درباره دلیل تمرکز روی دوره ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ از تاریخ سینمای ایران گفت: فیلمفارسی برای غربیها کاملاً ناشناخته است، حتی با وجود اینکه ارتباط مهمی با موج نوی سینمای ایران و خود انقلاب دارند. واکنشهای انقلابی به سینما در واقع واکنش به فیلمفارسی بودند. اگرنه این فیلمی مثل گاو بود که باعث نجات سینمای ایران از منع همیشگی شد. وقتی مردم از من میپرسند چه خواهد شد اگر سانسور در ایران برچیده شود، جواب من این است که حادثهای مثل فیلمفارسی دوباره رخ خواهد داد.
واکنش شهاب حسینی به تخریب ها:
کوچکترین اهمیتی به این موضوعات نمیدهم
شهاب حسینی، بازیگر سینما و تلویزیون درباره جنگ روانی که علیه تقدیم جایزهاش به ساحت مقدس امام زمان(عج) به راه افتاده است، گفت: کوچکترین اهمیتی به این موضوعات نمیدهم؛ اگر خداوند بخواهد آتش خشم، غضب و حسد تبدیل به گلستان میشود، همانگونه که برای ابراهیم شد. به گزارش راه دانا، وی در ادامه بیان کرد: نه تایید این افراد مرا خوشحال و نه تکذیبشان مرا ناراحت میکند. پس از دریافت نخل طلای کن توسط شهاب حسینی، بازیگر سینما و تلویزیون ایران، این هنرمند متعهد در نشست خبری فیلم فروشنده این جایزه را به ساحت مقدس امام زمان(عج) تقدیم کرد. حسینی در این نشست گفته بود: به خاطر همزمان دریافت شدن جایزه کن با شب میلاد امام زمان(عج)، این جایزه را با کمال احترام و افتخار به آستان مقدس حضرت صاحب الزمان در جمکران تقدیم میکنم.