گروه بینالملل: آمریکا وارد دور بیپایانی از آدمکشیهای مسلحانه شده و این روند در هفتههای اخیر شتاب بیشتری گرفته است. تقریبا همزمان با قتلعام باشگاه همجنسبازان در اورلاندوی فلوریدا، شیکاگو هم طی تیراندازیهای مرگبار شاهد کشته شدن ۸ تن و زخمی شدن بیش از ۳۰ نفر دیگر بود. سخنگوی اداره پلیس فدرال شیکاگو به ایبیسینیوز گفته است که این خشونتها از ساعت 8 بعدازظهر روز جمعه آغاز و تا 6 بامداد روز دوشنبه ادامه یافت و یک دختربچه 5 ساله از جمله قربانیان این تیراندازیها بود. این کودک به همراه زنی 34 ساله در پیادهرو پارک کارکوئیت در سوت وستساید قدم میزد که ناگهان فردی شروع به تیراندازی کرد. تیراندازیهای مرگبار اخیر در شهر ویندی یکی از بدترینها در سالهای اخیر بود اما تحتالشعاع قتلعام در کلوب شبانه پالس در اورلاندو به عنوان فجیعترین حمله تروریستی در خاک آمریکا از زمان حملات یازدهم سپتامبر قرار گرفت که طی آن 49 نفر کشته و 54 تن دیگر زخمی شدند. اگرچه این کشتار به داعش منتسب شده است اما اغلب کارشناسان امنیتی بر این باورند که متمم دوم قانون اساسی ایالات متحده حکم چراغ سبز برای جنایتهای مسلحانه را دارد. این بند قانونی که قدمتی به اندازه غرب وحشی دارد، در جامعه مدرن آمریکا شرایطی را فراهم آورده است که قتل شهروندان به دست یکدیگر توجیهاتی نظیر دفاع از ملک و حریم شخصی یا دفاع از خود در برابر تهدیدات پیدا میکند. متمم دوم قانون اساسی آمریکا اینچنین از حق نگهداری و حمل سلاح محافظت میکند: «داشتن یک نیروی منظم شبهنظامی مردمی که برای امنیت یک کشور آزاد ضروری است، و حق مردم برای حمل و نگهداری اسلحه محترم شمرده میشود». همین یک خط و نیم نوشته سرآغاز سلسله ماجراهای تراژیکی بوده است که هر از چندگاه صحنههای غرب وحشی را در ینگه دنیا تکرار میکند. خبرگزاری تسنیم مروری دارد بر خونبارترین حوادث تیراندازی که جامعه آمریکا را از زمان جنگ دوم جهانی تا پیش از کشتار شنبهشب اورلاندو به این سو دچار وحشت کرده است:
32 کشته؛ ویرجینیا (16 آوریل 2007)
سونگ هوییچو، دانشجوی 23 ساله در دانشگاه فنی بلکزبوزگ در 2 محل مختلف در داخل دانشگاه 32 نفر را به قتل رسانده و تعداد زیادی را نیز مجروح کرد. سونگ هویی پس از این اقدامات دست به خودکشی زد.
27 کشته؛ نیوتاون، کانکتیکات (2012)
آدام لانزا، 20 ساله، 20 کودک 6 و 7 ساله و 6 فرد بزرگسال از معلمان و مسؤولان مدرسه ابتدایی سندی هوک را به قتل رسانده و سپس خودکشی کرد. نیروهای پلیس بعدها جسد مادر آدام، نانسی لانزا را نیز که با گلوله به قتل رسیده بود کشف کردند.
23 کشته؛ کیلین، تگزاس (16 اکتبر 1991)
جورج هنارد 35 ساله خودرویش را به دیوار کافه لوبس میکوبد. وی سپس از خودرو خارج شده و 23 نفر را با گلوله به قتل میرساند. هنارد سپس خودکشی کرد.
21 کشته؛ سن یسیدرو، کالیفرنیا (1984)
جیمز هوبرتی 41 ساله، مسلح به مسلسل سبک اسرائیلی یوزی، یک شاتگان و یک اسلحه کمری 21 فرد بزرگسال و کودک را در رستوران مکدونالد به قتل رساند. یک تکتیرانداز پلیس ساعتی پس از این کشتار هوبرتی را از پای درآورد.
18 کشته؛ آستین، تگزاس (اول آگوست 1966)
چارلز جوزف ویتمن، یک تفنگدار سابق آمریکایی با تیراندازی از برج دانشگاه تگزاس 16 نفر را به قتل رسانده و 30 نفر را زخمی کرد. رامیرو مارتینز و هستون مککوی به سمت ویتمن شلیک کرده و وی را از پای درآوردند. ویتمن همان روز مادر و همسرش را نیز کشته بود.
14 کشته؛ سن برناردینو (2 دسامبر 2015)
یک زوج به نامهای سیدرضوان فاروق و تشفین مالک به روی گروهی از همکاران خود که در مرکز منطقهای اینلند گرد هم آمده بودند تیراندازی کرده و 14 نفر را به قتل رساندند.
14 کشته؛ ادموند، اوکلاهاما (20 آگوست 1986)
پاتریک هنری شریل، کارمند نیمهوقت، مسلح به 3 سلاح کمری 14 نفر از کارکنان شرکت پست را در عرض 10 دقیقه کشته و سپس به زندگی خود پایان داد.
13 کشته؛ کادمن، نیوجرسی (5 سپتامبر 1949)
هوارد اونرو، 28 ساله، از کهنهسربازان جنگ دوم جهانی ، 13 نفر را در خیابان سیودوم کامدن هدف گلوله قرار داده و کشت. وی از یک سلاح کمری آلمانی برای این کار استفاده کرد. دادگاه اعلام کرد اونرو دیوانه است و وی در یک تیمارستان دولتی بستری شد. هوارد در سن 88 سالگی درگذشت.