گروه اقتصادی: پرونده فیشهای حقوقی روز گذشته با اظهارات حمایتی وزیر رفاه وارد فاز جدیدی شد. به گزارش «وطنامروز» بعد از انتشار فیشهای حقوقی مدیرعامل بانک رفاه کارگران، مسؤولان دولتی در چند نوبت دستور پیگیری و برخورد با متخلفان احتمالی این مساله را دادند اما روز گذشته علی ربیعی در مجلس شورای اسلامی با دفاع جانانه از فیش حقوقی مدیر بانکی که زیر نظر وزارتخانه متبوع وی است، نشان داد تمام دستورات مسؤولان نمایشی و تبلیغاتی بوده است. در خبر هفته گذشته گفته شده بود که مدیرعامل بانک رفاه کارگان در یک نوبت 143 میلیون تومان و در نوبت دیگر 243 میلیون تومان حقوق گرفته است و حتی اسحاق جهانگیری از این حقوق هنگفت شگفتزده شده بود تا جایی که در نامهای به وزیر رفاه و وزیر اقتصاد دستور داد که ببینند آیا این ارقام واقعی است یا خیر. حتی روحانی در دستور به جهانگیری خواستار رسیدگی به این موضوع و برخورد با متخلفان شد اما گویا شگفتی مسؤولان خیلی زود پایان پذیرفته، چرا که وزیر رفاه دیروز اعلام کرد این حقوقها عادی است و براساس رویه مدیران بانکی پرداخت میشود! این اظهارنظر ربیعی به معنای آن است که همه مدیران بانکی دولتی و غیردولتی چنین حقوق نجومی میگیرند. وزیر رفاه دیروز در پاسخ به سوالی درباره حقوق نامتعارف بیان کرد: خوب شد این سوال مطرح شد تا نکاتی را مطرح کنم. رویه پرداخت بانک رفاه سالهاست اینگونه و به صورت متوسط رویه پرداخت سایر بانکهای دولتی و خصوصی است. وی ادامه داد: از حدود 2 ماه پیش این موضوع را در شورای حقوق و دستمزد در دستورکار قرار داده بودیم و باید برای همه این را انجام دهیم. در این دوره، هیچ تخلفی از جانب فرد صورت نگرفته و با اینکه دولت گذشته با تخلف و به صورت پنهان، مبالغی پرداخت میکرد، از زمین تا آسمان متفاوت است. ربیعی گفت: آنچه منتشر شده، بازمانده حساب مالی مدیرعامل بوده، یعنی پولی که هنوز برداشت نشده بود. گردش مالی را گرفته بودند و هنوز وزیر هم با آن موافقت نکرده بود. میزان پرداخت هم براساس متوسط سایر بانکها بوده است. وزیر کار ادامه داد: این موضوع در دستورکار دولت است و همین دیروز نیز جلسهای در این زمینه داشتیم و تا 2 یا 3 هفته آینده، نظام پرداختهای بانکها و بیمه را مشخص میکنیم.
وی با اشاره به فضای روانی ایجاد شده در پی این موضوع، اظهار کرد: برای فضاسازی، حقوق تجمیعی سالانه پزشک فوقتخصص گوش و حلق و بینی که ماهی 19 میلیون تومان بوده را منتشر میکنند. یا میگویند کارخانه پارسالکتریک در این دولت بسته شده و این دولت با اقتصاد مقاومتی مخالف است! در حالی که آقای روحانی در مناظره انتخاباتیاش انتقاد کرد چرا پارسالکتریک خانه کبوترها شده؟ اما حالا تعطیلی این کارخانه را به اسم این دولت میزنند!
ربیعی گفت: یک روز میگویند کودکی در بیمارستان عسلویه پول نداشته، مرده است. به سرعت این خبر را از 5، 6 جا منتشر میکنند. ما رفتیم و 3 ماه را بررسی کردیم، دیدیم اصلا همچین ورودیای به بیمارستان وجود نداشته است. وی تاکید کرد: این دولت با پرداخت بالا کاملا مخالف است، البته نظام کارشناسی و مدیریت را نمیخواهیم به هم بزنیم اما فاصله حقوقها باید منطقی باشد. ربیعی اظهار کرد: در اینجا با افتخار میگویم که رئیس سازمان تامین اجتماعی من(تقی نوربخش) از حقوق خودش 6 میلیون تومان برداشت میکند، در حالی که ما 13 میلیون تومان برایش در نظر گرفتهایم. یا رئیس صندوق کشوری من حقوقش را از جایی که قبلا بوده، میگیرد. من از او خواهش کردم که مابهالتفاوتش را هم بگیرد که نمیگیرد. این زیباییها بیان نمیشود ولی فیش یک پزشک منتشر میشود! وی با تاکید بر اینکه دریافتی صندوقها را 40 درصد کاهش داده است، گفت: درباره بانک هم پولی پرداخت نشده، پول در حساب بانک است و یک گردش تجمیع مالی منتشر شده است. البته حقوق برخی مدیران در برخی شرکتها نامتعارف بوده، ساختارهای غلطی بوده که باید جلویش را میگرفتیم و خدا شاهد است که ما 2 ماه قبل در شورای حقوق و دستمزد مساله را مطرح کردیم. در ادامه سخنان وزیر، رئیس مجلس نیز بیان کرد: موضوع بسیار مهمی است و خوب است که در دولت نیز پیگیری میکنید، چرا که در افکار عمومی جامعه نگرانی ایجاد کرده است.
یک فیش جدید
همچنین نوبخت روز گذشته درباره ارتباط حسین فریدون(برادر روحانی) با صدقی، مدیرعامل بانک رفاه کارگران که حقوق نجومی گرفته پاسخ مبهمی داد. وی بدون اشاره به ارتباط نزدیک حسین فریدون و صدقی گفت: تا یک نفر 3-2 روز در انظار نباشد شایعه درست میکنند که بازداشت شده است! همچنین روز گذشته چند فیش حقوقی دیگر از مدیرعامل بانک رفاه منتشر شد که نشان میدهد این موضوع که صدقی فقط در 2 نوبت از بانک رفاه حقوق گرفته و این رقم تجمیع حقوق قبلی وی بوده کذب محض است، چراکه وی در فاصله مهر تا اسفندماه؛ در آبانماه 24 میلیون، آذر میلیون 36، دی 63 میلیون و بهمن 24 میلیون تومان گرفته است. یعنی حقوق مدیرعامل مستمر بوده و در 2 نوبت مهر و اسفند رقم نجومی 150 میلیون و 230 میلیون تومان دریافت کرده است. نکته دیگر درباره فیشهای مستمر صدقی این است که حقوق و مزایای وی در 2 حساب جداگانه واریز شده و قطعا پیگیری حقوق یک نفر که دارای چند حساب است سخت و دشوار خواهد بود. همچنین روز گذشته یک فیش حقوقی دیگر متعلق به یک پزشک تامین اجتماعی منتشر شد که وزیر رفاه هم به آن اشاره کرد. اشاره ربیعی به حقوق یک پزشک انتشار یک فیش حقوقی دیگر بود که گفته میشود این فیش متعلق به یک پزشک سازمان تامین اجتماعی است که جمع مزایای وی 149 میلیون تومان است. جالب اینکه ربیعی از این فیش هم حمایت کرده و آن را تکذیب نکرده است.
دستور جدید جهانگیری
معاون اول رئیسجمهور از اعضای هیات دولت خواست با فوریت فهرستی از مجموعه دریافتی متوسط یک سال اخیر مدیران ارشد دستگاهها اعم از معاونان، رؤسای سازمانهای وابسته، مدیران عامل و اعضای هیأتمدیره شرکتها، بانکها و مؤسسات وابسته را حداکثر ظرف مدت یک هفته تا تاریخ 31/3/95 ارسال کنند. معاون اول رئیسجمهور همچنین از رئیس کل دیوان محاسبات کشور و رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز خواسته است چنانچه فهرستی در اینباره دارند برای وی ارسال کنند.
دولت فیش حقوقی مدیرانش را نشان دهد
دادستان دیوان محاسبات با بیان اینکه برخی دستگاهها به درخواست دیوان محاسبات برای اصلاح فیشهای حقوق نجومی تمکین نکردند، گفت: مجوز پرداخت حقوقهای غیرمتعارف در سال ۹۳ صادر شد. دادستان دیوان محاسبات درباره فیشهای حقوقی با رقمهای نجومی، اظهار کرد: این فیشهای پرداختی عمدتاً در شرکتهای دولتی، بیمهها و بانکها متأثر از نحوه اعمال و لحاظ فوقالعاده خاص براساس بند«ح» ماده 50 قانون برنامه پنجم توسعه بوده است. شجاعی توضیح داد: در قانون و بند«ح» ماده 50 قانون برنامه پنجم آمده است که یک فوقالعاده خاص میتوان تعیین و به مدیران پرداخت کرد، منتها مدیران دولتی این موضوع را در پرداختیها بهعنوان حقوق مستمر در تمام پرداختیهای خود مبنا قرار داده و لحاظ کردند، در حالی که جزو حقوق غیرمستمر بود. وی تصریح کرد: مجوز اعمال این فوقالعاده، در سال 93 صادر شد، البته قانون برنامه از سال 90 اجرایی شده بود و این موضوع باید توسط کارگروهی به تصویب میرسید و قبل از آن چنین مجوزی وجود نداشت و ریشه قانونی این پرداختیها به بند«ح» ماده 50 قانون برنامه پنجم بازمیگردد که البته در اعمال و اجرا، آن را توسعه دادند که دیوان محاسبات از سال 93 به این موضوع ورود کرد. وی همچنین گفت: ضمناً فیشهای حقوق مدیران و کارکنان از مصادیق اسناد طبقهبندی شده، محسوب نمیشود و وظیفه قانونی دستگاههای نظارتی و حقوق شهروندی و حق نظارت عامه مردم بر عملکرد مدیران و مسؤولان ایجاب میکند امکان دسترسی به فیشها برای همه میسر باشد.
تشکیل تیم ویژه در سازمان بازرسی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه برای بررسی میزان پرداختهایی که به نوعی تبعیضآمیز قلمداد شده است تیم ویژهای در سازمان بازرسی کل کشور تشکیل میشود، گفت: البته کیفیت تحقیقات را فدای سرعت نخواهیم کرد. قاضی ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در گفتوگو با فارس درباره دستور ویژه رئیس قوهقضائیه برای رسیدگی به موضوع حقوقهای نامتعارف برخی مدیران دستگاههای دولتی، عمومی و غیردولتی گفت: امروز(سهشنبه) از سوی رئیس قوهقضائیه مأموریت یافتم تا برخی وظایف سازمان بازرسی را که در گذشته انجام میشده است با قید فوریت انجام دهیم. وی گفت: در گذشته نیز سازمان بازرسی کل کشور براساس مأموریت ذاتی خود به موضوع پرداختها و مسائل مالی دستگاههای دولتی نظارت میکرد اما از آنجا که رئیس قوهقضائیه امروز(سهشنبه) دستور ویژه دادند این موضوع با جدیت و با قید سرعت انجام خواهد شد.