سهامداران 7/2 درصد زیان دیدند
شاخص بورس در هفتهای که گذشت معادل 63/2 درصد افت کرد. به گزارش تسنیم، در هفتهای که گذشت تعداد 5385 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 10978 میلیارد ریال در 328 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب 5/51، 43 و 27 درصد افزایش را نسبت به هفته قبلتر خود نشان میدهد. ارزش معاملات نرمال نیز در این مدت به 9184 میلیارد ریال و حجم معاملات نرمال به 4235 میلیون سهم رسید که به ترتیب با 20 و 2/19 درصد افزایش همراه شدند. همچنین تعداد 346486 برگه اوراق مشارکت به ارزش 355 میلیارد ریال در هفته گذشته معامله شد که 94 درصد کاهش را نشان میدهد. این گزارش میافزاید: شاخص بورس نیز در پایان معاملات هفته منتهی به 28 خرداد امسال با 1999 واحد کاهش معادل 63/2 درصد افت کرد و به رقم 73877 واحد رسید. شاخص بازار اول نیز با 1689 واحد کاهش به رقم 51223 واحد و شاخص بازار دوم با 2654 واحد کاهش به عدد 164350 واحد رسیدند که به ترتیب با 19/3 و 59/1 درصد کاهش روبهرو شدند. گروههای استخراج زغال سنگ با 48/4درصد، ساخت محصولات فلزی با 15/3 درصد و مواد و محصولات دارویی با 06/2 درصد بیشترین تغییر مثبت در شاخص را نسبت به دیگر گروهها در هفته گذشته به خود اختصاص دادند.
کاهش 35 درصدی قیمت حبوبات
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از کاهش 35 درصدی قیمت حبوبات تا پایان ماه مبارک رمضان خبر داد. محمد آقاطاهر در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه از ابتدای امسال شاهد افزایش قیمت حبوبات بودیم، اظهار داشت: یکی از دلایل افزایش قیمت خشکسالی سال گذشته بود. وی ادامه داد: عدس، لوبیا چیتی و نخود از جمله اقلامی هستند که از کشورهای دیگر وارد میشوند و در زمینه نخود و عدس بتازگی واردات داشتهایم. وی پیشبینی کرد تا پایان ماه مبارک رمضان حبوبات به میزان 35 درصد کاهش یابد. وی درباره زمان کاهش قیمت برنج و خرما نیز یادآور شد: به محض به دست آمدن محصول جدید برنج و خرما با کاهش قیمت این 2 محصول همراه خواهیم بود. قیمت برنج به احتمال فراوان در اواسط مردادماه کاهش خواهد یافت. علاوه بر این قیمت خرما نیز با رسیدن به نیمه ماه مبارک رمضان شکست حباب قیمت را خواهد داشت.
بخش خصوصی تماشاچی است
در دولتهای قبل در سفرهای خارجی بخش خصوصی را میبردند ولی الان که هیأتهای بخش خصوصی همراه دولت میروند، تماشاچی صحنه هستند. به گزارش «وطن امروز»، اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان این مطلب گفت: نخستین هیأت از فرانسه و دومین هیأت نیز از آلمان بود و در 4 ماه هیأتهای مختلفی آمدند و گفتوگوهای زیادی انجام دادند. هدف ما این بود که این هیأتها را وادار به سرمایهگذاری در ایران کنیم ولی قصد برخی از هیأتها تنها فروش کالا بود. عسگراولادی تصریح کرد: بارها اعلام کردهام اگر هیأتی میآید که در آنها خریداری وجود ندارد، آنها را نپذیرید، بلکه هیأتهایی را بپذیرید که هم فروشنده و هم سرمایهگذار و خریدار واقعی داشته باشند.
وام مسکن روستایی ۲۰ میلیون شد
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب از افزایش وام مسکن روستایی به ۱۸ و ۲۰ میلیون تومان خبر داد. عزیزالله مهدیان در گفتوگو با تسنیم با اشاره به افزایش وام مسکن روستایی، اظهار داشت: سقف وام 15 میلیون تومانی با رشد 3 و 5 میلیون تومانی به 18 و 20 میلیون تومان افزایش یافت. وی با یادآوری اینکه سالانه 200 هزار فقره وام مسکن روستایی پرداخت شده است، تصریح کرد: براساس تصمیم جدید دولت وام 20 میلیونی برای 80 هزار واحد پرداخت و وام 18 میلیونی برای 120 هزار واحد پرداخت خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه کارمزد وام 20 میلیون تومانی 5 درصد است، گفت: این وامها شامل افرادی میشود که برای دریافت وام پرونده تشکیل داده اما هنوز اقدامی نکردهاند و حداکثر در مدت یک هفته تسهیلات جدید را دریافت خواهند کرد.