printlogo


کد خبر: 159803تاریخ: 1395/4/10 00:00
حملات تروریستی 8 سال اخیر
ترکیه؛ مبدأ و مقصد تروریسم

گروه بین‌الملل: ترکیه که درگیر تنش‌های داخلی و منطقه‌ای است، در سال‌های اخیر هدف حملات تروریستی از سوی گروه‌های مختلف قرار گرفته است. در اینجا به مرور به برخی حملات تروریستی در ترکیه طی سال‌های گذشته پرداخته می‌شود.
۷ ژوئن ۲۰۱۶: در جریان انفجار در نزدیکی یک ایستگاه مترو در حوالی یکی از مکان‌های تاریخی و توریستی شهر استانبول، ۱۱ نفر کشته و ۳۶ تن مجروح شدند. عامل این انفجار، بمب کنترل از راه دور بود که در یک خودرو کار گذاشته شده بود و احتمال می‌رفت خودروی ماموران پلیس هدف بمب‌گذاران بوده باشد.
۱۳ مارس ۲۰۱۶: انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در مرکز شهر آنکارا که به گفته مقام‌های رسمی ۳۷ کشته برجا گذاشت و ۵۷ نفر نیز مجروح شدند.
۱۸ فوریه ۲۰۱۶: اصابت یک راکت به یک کاروان نظامی در نزدیکی شهر دیاربکر مرگ 6 نیروی نظامی را در پی داشت و یک نظامی نیز بشدت مجروح شد.
۱۷ فوریه ۲۰۱۶: یک خودرو مجهز به مواد منفجره در نزدیکی یک اتوبوس حامل نظامیان در شهر آنکارا منفجر شد. در پی این انفجار ۲۸ نفر کشته شدند که ۲۷ تن از آنها نظامیان ارتش بودند.
۱۷ اکتبر ۲۰۱۶: انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در یکی از تقاطع‌های شلوغ شهر آنکارا و در 500 متری پارلمان و دیگر ساختمان‌های دولتی این کشور، ۲۸ کشته (شامل ۲۷ سرباز و یک غیرنظامی) و ۶۱ مجروح بر جای گذاشت. انفجار بمب در مسیر کاروان نظامیان روی داد.
۱۰ اکتبر ۲۰۱۵: 2بمب‌گذار انتحاری جلیقه‌های خود را میان گروهی از طرفداران کردها که در حال راهپیمایی در آنکارا بودند، منفجر کردند. در این حادثه که مرگبارترین حمله تروریستی در تاریخ معاصر ترکیه بود، ۱۰۳ نفر کشته و ۲۴۸ نفر زخمی شدند.
۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵: بر اثر انفجار یک بمب در محل تجمع جوانان عضو سازمان‌های چپ‌گرا در شهر سوروچ، ۳۳ نفر کشته و ۱۰۴ نفر مجروح شدند. این سازمان‌ها برای سفر جوانان به شهر کردنشین کوبانی در شمال سوریه و شرکت در بازسازی این شهر برنامه‌ریزی کرده بودند. در آن زمان کوبانی بتازگی از دست داعش آزاد شده بود و داعش مسؤولیت این حمله را برعهده گرفت.
۶ ژانویه ۲۰۱۵: یک بمب‌گذار انتحاری در نزدیکی منطقه گردشگری مسجد سلطان احمد و ایاصوفیه استانبول کمربند انفجاری خود را فعال کرد. بر اثر این حادثه به جز بمب‌گذار، یک مأمور پلیس کشته و مأمور دیگری مجروح شد. بمب‌گذار زنی اهل داغستان و تبعه چچن و روسیه به نام دیانا رمضانووا بود. او در هنگام حمله باردار بود.
۱۱ مه ۲۰۱۳: 2 خودروی بمب‌گذاری شده در شهر ریحانلی در 5 کیلومتری مرز سوریه منفجر شد. انفجار این 2 خودرو ۵۱ کشته و ۱۴۰ مجروح بر جای گذاشت. هیچ کس مسؤولیت این انفجارها را بر عهده نگرفت.
۱۱ فوریه ۲۰۱۳: یک خودروی ون در گذرگاه مرزی باب‌الهوا در خاک ترکیه منفجر شد. این انفجار ۱۳ کشته و ۲۸ مجروح بر جای گذاشت.
۲۰ آگوست ۲۰۱۲: با انفجار بمب در شهر غازیان تپه در جریان مراسم عید فطر ۱۰ نفر کشته و بیش از ۶۴ نفر مجروح شدند. هیچ فرد یا گروهی مسؤولیت این حمله را برعهده نگرفت.
۲۰ سپتامبر ۲۰۱۱: یک خودروی بمب‌گذاری شده در خیابانی در آنکارا و در نزدیکی ساختمان‌های دولتی منفجر شد. 4 نفر در این انفجار کشته و ۱۵ نفر دیگر نیز زخمی شدند. گروه «شاهین‌های آزاد کردستان» که با پ‌ک‌ک در ارتباط است، اعلام کرد عامل این حمله بوده است.
۳۱ اکتبر ۲۰۱۰: یک بمب‌گذار انتحاری در میدان تقسیم استانبول ۳۲ تن، از جمله ۱۵ مأمور پلیس را به کام مرگ کشاند.
۲۷ ژوئیه ۲۰۰۸: دست‌کم ۱۷ نفر بر اثر 2 انفجار در منطقه تجاری گوگورن استانبول کشته و ۱۵۰ نفر دیگر مجروح شدند. این حادثه نیز در شمار حوادث تروریستی قلمداد شده است.
۹ ژوئیه ۲۰۰۸: 3 مأمور پلیس و 3 مرد مسلح در حمله به ورودی کنسولگری آمریکا در استانبول کشته شدند. سفیر آمریکا در ترکیه ضمن محکوم کردن این حادثه، آن را یک «اقدام تروریستی آشکار» علیه کشورش خواند.
 


Page Generated in 0/0057 sec