printlogo


کد خبر: 159987تاریخ: 1395/4/14 00:00
83 کشته و 200 زخمی در انفجارهای بغداد
سحر خونین عراقی‌ها

گروه بین‌الملل: حملات تروریستی صبح یکشنبه در پایتخت عراق، بنا بر اعلام مقام‌های رسمی این کشور،  دست‌کم 83 کشته و بیش از 200 زخمی برجای گذاشته است. شبکه تلویزیونی السومریه عراق روز یکشنبه گزارش داد که خودرویی بمب‌گذاری شده در نزدیکی یک رستوران در محله الکراده بغداد منفجر شده است. این رستوران در محله‌ای پررفت و آمد واقع شده و در هنگام انفجار افراد زیادی مشغول خرید برای عید فطر بوده‌اند. گزارش‌های اولیه از انفجار دیگری هم در خیابانی پررفت و آمد در محله‌ای شیعه‌نشین در شمال بغداد حکایت داشتند. شمار قربانیان انفجار نخست در گزارش‌های اولیه حداقل ۶ کشته و ۲۰ زخمی اعلام شده بود. درباره قربانیان احتمالی انفجار شمال پایتخت اما خبر دقیق‌تری منتشر نشد. خبرگزاری آسوشیتدپرس ساعاتی بعد به نقل از مقام‌های رسمی عراق گزارش داد که شمار کشته‌های 2 انفجار به 83 و تعداد زخمی‌ها به بیش از200 نفر افزایش یافته است. داعش مسؤولیت حملات را بر عهده گرفت. عراقی‌ها در ماه رمضان، ساعت‌های طولانی‌تری از شب را، بیرون از خانه صرف خوردن غذا و دیدار و گفت‌وگو می‌کنند. داعش اخیرا هدف حملات شدیدی در عراق قرار گرفته است. نیروهای امنیتی عراق شهر فلوجه، در نزدیکی بغداد، را از نیروهای داعش بازپس گرفته‌اند و آماده حمله به موصل می‌شوند؛ موصل دومین شهر بزرگ عراق و پایگاه اصلی در اشغال تکفیری‌ها در عراق است.
شناسایی یک هسته مرتبط با انفجارها
همزمان، فرماندهی عملیات امنیت بغداد در بیانیه‌ای اعلام کرد نیروهای امنیتی عراق یک هسته مرتبط با انفجار خونین منطقه الکراده در مرکز بغداد را بازداشت کردند. این بیانیه به تعداد افراد این هسته اشاره نکرده اما تاکید کرده که این عده اقدام به ربودن دارایی‌های کشته شدگان این حادثه و سرقت واحدهای مسکونی و مغازه‌های اطراف محل انفجار کرده و مردم را به حمله علیه نیروهای امنیتی عراق تحریک کردند. در ماه‌های اخیر برای چندمین بار است که بعد از وقوع حادثه انفجار، نیروهای امنیتی در مدت زمان کمتر از 24 ساعت موفق به شناسایی هسته‌های مرتبط با انفجارها و بازداشت آنها می‌شوند. این در حالی است که حیدر العبادی، نخست‌‌وزیر عراق در واکنش به انفجارهای سحرگاه بغداد، وعده داد عاملان این انفجارها بزودی شناسایی و قصاص می‌شوند. نخست‌وزیر عراق همچنین هدف از انفجارهای اخیر در بغداد را منحرف کردن تمرکز نیروهای امنیتی از مبارزه با تروریسم اعلام کرد.
حمله مردم بغداد به حیدرالعبادی
صدها تن از ساکنان خشمگین شهرک الکراده بغداد با حمله به خودروهای کاروان نخست‌وزیری عراق خساراتی به خودروی حامل او وارد کردند. به گزارش مشرق، حیدر العبادی به دنبال انفجارهای خونین 2 مرحله‌ای سحرگاه دیروز در نزدیکی حسینیه «عبدالرسول علی» و بازار شلوغ الکراده برای بازدید از محل آمده بود که ساکنان منطقه با سر دادن شعارهایی درباره ضعف عملکرد دولت عراق و شخص حیدر العبادی در تامین امنیت این محله، خودروی او را با سنگ و چوب مورد حمله قرار دادند.
600 کشته در رمضان عراق
سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد، طی ماه ژوئن(مصادف با ماه مبارک رمضان) در عراق 662 تن در اثر اقدامات تروریستی، خشونت و درگیری مسلحانه کشته شده و 1457 تن نیز زخمی شده‌اند. براساس آمار هیات همکاری سازمان ملل در عراق مجموع آمار قربانیان در ماه مه کاهش داشته اما آمار ماه ژوئن نشان‌دهنده افزایش قربانیان بویژه در عملیات آزادسازی فلوجه بوده است. سازمان ملل نیز گفته است، متاسفانه حتی در ماه رمضان خشونت‌ها در عراق همچنان ادامه داشته است.
 


Page Generated in 0/0082 sec