printlogo


کد خبر: 160005تاریخ: 1395/4/14 00:00
رئیس سازمان محیط زیست:
مهار گردوغبار ۳۰ سال طول می‌کشد!

گروه اجتماعی: رئیس سازمان محیط‌زیست در صحن علنی مجلس از اقدامات این سازمان گزارشی ارائه داد و مبارزه با کانون‌های گردوغبار را نیازمند 30 سال زمان دانست. به گزارش خانه ملت، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشور ایران ظرفیت زیستی خود را از دهه ۷۰ تا امروز رد کرده است، گفت: میزان فشار بر آب، خاک، جنگل و محیط‌زیست در ایران ۳ برابر ظرفیت آن است. وی خاطرنشان کرد: بیش از ۸۰ درصد استان‌ها درگیر گردوغبار هستند که در کشور ما این موضوع منشأ داخلی و خارجی دارد.
مهار 30 ساله پدیده گرد و غبار
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه منشأ خارجی آن عراق است، عنوان کرد: شمال غرب، غرب و جنوب عراق کانون گردوغبار است که شمال غرب و غرب آن اراضی تحت تصرف داعش است. به گفته رئیس سازمان محیط زیست، با بودجه فعلی مبارزه با کانون‌های گردوغبار و بیابان‌زایی ۳۰ سال طول می‌کشد. وی یادآور شد: در اسفند سال ۹۳ در عراق درخت کاشتیم تا مقابله با گردوغبار در عراق را کلید بزنیم اما با اتفاقاتی که افتاد، امکان انجام این کار فراهم نشد. معاون رئیس‌جمهور همچنین عنوان کرد: ۷۵ درصد از تالاب‌های کشور در معرض خطر هستند و حادترین مشکلات پسماندهای زباله در گیلان و مازندران است.
آلودگی هوا از عوامل مرگ و میر
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در ادامه بیان داشت: از 7 مورد مرگ و میر در دنیا یک مورد مربوط به آلودگی هواست همچنین در ایران 23 درصد تولید ناخالص داخلی به دلیل آلودگی هوا در بخش بهداشت از بین می‌رود. وی درباره پدیده گردوغبار در کشور یادآور شد: باید ابعاد این موضوع مشخص شود و این معضل در حال حاضر 80 درصد کشور را تحت‌الشعاع قرار داده است، بنابراین بسیاری از شهرهای جنوبی و غربی کشور به دلیل هجوم ریزگردها دچار مشکل شده‌اند.
15 استان در معرض گردوغبار
ابتکار افزود: گردوغبار دارای منشأ داخلی و خارجی است و 3 کانون اصلی گردوغبار در عراق، کشورمان را تهدید می‌کند. البته از ابتدای دولت یازدهم ستاد ملی مقابله با گردوغبار تشکیل شد و وظیفه این ستاد مطالعه درباره کانون‌های داخلی گردوغبار بود که در این زمینه 15 استان در معرض هجوم گردوغبار شناسایی شدند.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط‌زیست برنامه‌های خود را درباره مقابله با ریزگردها ادامه می‌دهد، افزود: سال گذشته با حضور در اجلاسی که در همین زمینه در سازمان ملل برگزار شد، چندین قطعنامه درباره ریزگردها به تصویب رسید و ما خواستار استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در بحث گردوغبار و ریزگردها هستیم. معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه لازم است سازمان هواشناسی برای پیش‌بینی وضعیت گردوغبار سازوکاری قوی داشته باشد که بموقع اطلاع‌رسانی شود، گفت: اطلاع‌رسانی بموقع درباره گردوغبار باعث می‌شود بتوانیم به لحاظ بهداشتی و حمل‌ونقل مقابله بهتری با توفان داشته باشیم که البته در دولت مصوبه‌ای برای مقابله با گرد و غبار داشته‌ایم که تمام ابعاد را در بر گرفته است.
تخلیه سفره‌های زیرزمینی تهران
وی در ادامه با بیان اینکه سفره‌های زیرزمینی تهران، کرمان و یزد تخلیه شده است، اظهار داشت: در آینده نزدیک سفری به میناب خواهم داشت، چرا که سفره‌های زیرزمینی این شهر آنقدر تخلیه شده که تبدیل به فروچاله شده است. ابتکار افزود: بی‌توجهی به موضوع پسماند بویژه در گیلان و مازندران مشکلاتی ایجاد کرده، چنانچه جاد‌ه‌سازی‌ها به سمت شمال جمعیت را به این منطقه منتقل می‌کند اما هنوز مدیریت پسماند و فاضلاب در آنجا نداریم. رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست سوء‌مدیریت در بحث آب را عامل اصلی تنش آبی عنوان کرد و گفت: مصرف آب در بخش کشاورزی باعث تغییر اقلیم ایران شده که بیشترین تنش آبی را به همراه دارد.


Page Generated in 0/0161 sec