ابعاد بازجویی پلیس از نخستین نامزد نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
چرا هیلاری به افبیآی رفت؟
نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری 2016 ایالات متحده، روز شنبه به صورت خودخواسته به مقر پلیس فدرال آمریکا(FBI) رفت تا تحت بازجویی قرار گیرد. «نیک مریل» سخنگوی ستاد او اعلام کرد هیلاری کلینتون برای پایان دادن به شایعات و زودتر مشخص شدن نتیجه بازجوییها جهت ادامه کارش در مسیر انتخابات به آنجا رفت. به گزارش مشرق، منابع «افبیآی» نیز تایید کردهاند که بازجوییها در مرحله نهایی قرار دارد و بزودی نتیجه اعلام خواهد شد. بازجویی از هیلاری تقریبا 3 ساعت و نیم به طول انجامید و علاوه بر او اطرافیان و نزدیکانش بالاخص «هما عابدین» منشی و پیشکار ایرانی او نیز تحت بازجویی قرار گرفتند.غالب کارشناسان معتقدند مراجعه کلینتون به «افبیآی» یک حرکت پیشگیرانه زیرکانه برای تلطیف فضا و نمایشی کاملا مذبوحانه بوده که اگر لابی نفوذ او در این اداره کاری از پیش نبرد، این اقدام فایدهای برای او نخواهد داشت. هیلاری کلینتون همچنین در یک حرکت تبلیغاتی موازی به برنامه تلویزیونی «جان دیکرسون» رفت و در آنجا اعلام کرد پیوسته از اطلاعات طبقهبندی شده محافظت کرده و هیچگونه اطلاعات محرمانه و طبقهبندی شدهای از سوی او دریافت و ارسال نشده است. همچنین گفت آماده است به صورت کامل بازجویی شود. اما در حقیقت این اقدام عجولانه و معنادار هیلاری کلینتون برای عزیمت داوطلبانه به پلیس فدرال در پی اشتباه مهلک و استراتژیک بیل کلینتون برای دیدار با «لورتا لینچ»، دادستان کل جهت حل مشکل همسرش رخ داد. دیدار این دو نفر موجب جنجال بزرگی در سطح ملی و حزبی بویژه از سوی جمهوریخواهان و دونالد ترامپ شد تا جایی که خانم دادستان و رئیسجمهور اسبق هر دو مجبور به عذرخواهی شدند و اعلام کردند دیگر چنین دیداری صورت نخواهد گرفت. «رینس پیرباس»، رئیس کمیته ملی جمهوریخواهان در این زمینه پیامی توئیتری منتشر کرد که از دولت اوباما و پلیس فدرال میخواست پرونده هیلاری را ماستمالی نکند: «هیلاری کلینتون اولین نامزد نهایی یک حزب بزرگ است که توسط FBI تحت بازجویی قرار میگیرد. او بابت جرمی مورد بازجویی قرار میگیرد که موجب شکلگیری فرهنگی شد که به دیگران هم این اجازه را میدهد که فراتر از قانون کشور حرکت کنند و امنیت ملی را به خطر بیندازند. دولت اوباما در قبال مردم وظیفه دارد و باید در کمال شفافسازی و با رعایت اصل امانتداری، به این پرونده رسیدگی کند».
انتشار سند نقش عربستان در 11 سپتامبر
سرانجام با انتشار یکی از اسناد محرمانه 11 سپتامبر توسط دولت آمریکا که مستقیما به ارتباط تروریستهای دخیل در این حادثه با شخصیتهای سعودی اشاره دارد، جنگ حقوقی واشنگتن با ریاض وارد مرحله نهایی خود شد و در پی آن سفارت عربستان در آمریکا به حالت آمادهباش درآمد. دولت اوباما روز شنبه بدون پوشش گسترده رسانهای سندی را منتشر کرد که بلافاصله تبدیل به بمبی خبری در جهان شد. این سند موسوم به «فایل 17» شامل بخش اعظم محتویات گزارش موسوم به «28 صفحه» است؛ یا به عبارت بهتر بخشی
28 صفحهای از گزارشی کماکان محرمانه که این کمیته درباره عوامل حادثه 11 سپتامبر منتشر کرد و به نقش عربستان میپردازد. در «فایل 17» اسامی بیش از 30 فرد سعودی مرتبط با عوامل حملات 11 سپتامبر 2001 به برجهای تجارت جهانی نیویورک عنوان شده است. آلسعود که این روزها با مشکلات زیادی از جمله بیماری وخیم سلمان بنعبدالعزیز، کسری بودجه، هزینههای سنگین جنگ تحمیلی بر مردم یمن و نیز اختلافات درون خانواده سلطنتی، دوران پرمخاطره و پرتنشی را از نظر سیاسی و اقتصادی سپری میکنند، برای سروسامان بخشیدن به اوضاع خود به یارگیری سیاسی از کشورهایی مثل امارات و آمریکا رو آوردهاند.