printlogo


کد خبر: 160263تاریخ: 1395/4/21 00:00
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد
کاهش ۵۰ درصدی مصرف شیر در قم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی مصرف شیر در قم گفت: روزانه ۳۰ تن شیر مازاد تولید‌کنندگان استان در قالب طرح حمایتی خریداری می‌شود. محمدرضا طلایی در گفت‌وگو با مهر، گفت: طرح خرید حمایتی از تولیدکنندگان شیر در قم در راستای احیای واحدهای تولیدی و افزایش ظرفیت تولید شیر انجام می‌شود. وی با بیان اینکه مصرف شیر در استان قم با کاهش ۵۰ درصدی مواجه است، گفت: مصرف پایین شیر، کاهش قیمت جهانی مواد لبنی، موانع صادرات صنعت دامداری شیرده را با چالش‌های جدی روبه رو کرده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با تأکید بر اینکه وضعیت تولید شیر در کشور مناسب و استاندارد نیست، گفت: فرهنگ‌سازی مصرف بهینه شیر توسط مردم یکی از راهکارهای مهم افزایش تولید شیر و رونق بازار دامداران شیری است. وی از کاهش ۴۰ درصدی ظرفیت شهرک لبن استان قم خبر داد و افزود: چیزی حدود نیمی از واحدهای پرورش گاوهای شیرده تعطیل یا اقدام به کاهش ظرفیت تولید کرده‌اند. طلایی در ادامه به برنامه‌های جامع حمایت ستاد رفع موانع تولید برای دامداران استان اشاره کرد و گفت: هدف ما ترمیم و بهبود ظرفیت‌های کاهش یافته واحدهای تولیدی شیر است و به هیچ‌وجه دنبال ایجاد واحدهای جدید نیستیم.  وی با تأکید براینکه ایجاد واحدهای تولیدی دامداری شیرده در قم توجیه اقتصادی ندارد، افزود: کاهش ۵۰ درصدی مصرف شیر در استان قم آمار نگران‌کننده‌ای برای آینده بهداشت سلامت مردم و اقتصاد دامی استان است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم درباره اعتراض تولیدکنندگان به قیمت ارزان شیر و سوءاستفاده برخی شرکت‌های لبنی از شیر مازاد گفت: خوشبختانه در طرح حمایتی که به همت سازمان تعاون روستایی انجام می‌شود قیمت تضمینی هر کیلو شیر ۱۲۷۰ تومان در نظر گرفته شده که با توجه به اوضاع بازار قیمت مناسبی است. وی درباره نحوه استفاده از شیر مازاد خریداری شده، توضیح داد: مقرر شده این شیر توسط شرکت‌های فرآوری تبدیل به شیر خشک شده و صادر شود و از مابه‌التفاوت سود آن هزینه‌های خرید شیر دامداران تأمین شود. طلایی درباره شایعه آلوده‌زایی دامشهر و خطرات آن برای مردم گفت: دامشهر مرکز تبادل دام ۲۶ استان کشور است و با برخی از مشکلات بهداشتی دست و پنجه نرم می‌کند. وی با یادآوری این نکته که در زمان‌های نه‌چندان دور پرورش دام در داخل حریم شهری و توسط اعضای خانواده حاشیه‌نشینان قم انجام می‌شد، گفت: اکنون با تمرکز دام در فاصله ۲۶ کیلومتری شهر هیچ‌گونه بیماری ناقلی مردم را تهدید نمی‌کند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با بیان اینکه شهر قم از
۵۰۰ سال پیش قطب قیمت‌گذاری دام و علوفه کشور بوده است، افزود: مشکل دامشهر عدم نظارت بر برخی دام‌هایی است که بدون حساب و کتاب وارد این منطقه شده و به استان‌های دیگر انتقال می‌یابند. طلایی گفت: دام‌هایی که از شهرهای دیگر وارد دامشهر می‌شود باید بعد از قرنطینه به مرکز خرید و فروش عرضه و سپس انتقال یابد تا خطر وقوع بیمارهای دامی برای شهرهای دیگر به وجود نیاید.
 سرانه مصرف شیر در کشور بسیار کمتر از استاندارد جهانی است
بسیاری از متخصصان حوزه سلامت درباره عواقب کاهش مصرف شیر در پی گرانی این محصول هشدار می‌دهند.  طبق آمار، در حال حاضر میزان سرانه مصرف شیر در کشور ما بسیار کمتر از استاندارد جهانی است و با گران شدن شیر، شاهد کاهش میزان مصرف نیز خواهیم بود.  شاید این پرسش برایتان پیش بیاید که این افزایش قیمت چه تبعاتی دارد؟ اصلا مصرف شیر چقدر روی سلامت افراد موثر است؟ بررسی‌های انستیتو تحقیقات تغذیه ایران نشان می‌دهد مصرف کم لبنیات موجب شده 90 درصد خانواده‌های ایرانی، کمتر از حد استاندارد کلسیم دریافت کنند. این در حالی است که دولت‌ها در کشورهای پیشرفته به این محصولات یارانه می‌دهند و تلاش می‌کنند قیمت آنها را ثابت نگه دارند. در این کشورها، حساسیت روی فرآورده‌های لبنی بویژه شیر بیش از سایر محصولات است تا جایی که تغییر بسیار اندک قیمت شیر، مشروط به طی کردن هفت خان رستم است. طبق استانداردهای جهانی، هر فرد باید روزی 230 تا 240 گرم مواد لبنی مصرف کند، در حالی که در کشور ما این رقم کمتر از 140 گرم است. علاوه بر آن، سرانه مصرف شیر در کشور ما سالانه 90 تا 100 کیلوگرم و در کشورهای اروپایی 3 برابر این مقدار است. این در حالی است که بدون شک با افزایش قیمت شیر این محصول از سبد غذایی مردم حذف خواهد شد؛ البته وقتی قیمت شیر پایین هم بود ما با مشکل کمبود کلسیم مواجه بودیم و با شرایط فعلی که مردم هزینه کمتری را به شیر اختصاص می‌دهند. کودکان زیر
 7 سال باید روزانه 5/1 تا 2 لیوان شیر بخورند.
 


Page Generated in 0/0077 sec