printlogo


کد خبر: 160795تاریخ: 1395/4/30 00:00
رئیس خانه اقتصاد ایران: 800 هزار میلیارد تومان پول مردم در دست بانک‌هاست
بانک‌ها پول می‌گیرند اما آن را پس نمی‌دهند!

گروه اقتصادی: بانک‌ها از مردم پول می‌گیرند اما وقتی نوبت به پرداخت وام‌ و تسهیلات‌دهی می‌رسد، جا می‌زنند! به گزارش «وطن‌امروز»، مشکلات تولید با بانک‌ها به خاطر ایجاد موانع فراوانی است که بانک‌ها برای ارائه تسهیلات بر سر راه صنایع و مردم ایجاد می‌کنند.
رئیس خانه اقتصاد ایران گفت: پارسال دولت در اجرای برنامه خروج از رکود فقط توانست مشکلات 2 واحد صنعتی خودروسازی را حل کند و به بقیه واحدهای صنعتی و تولیدی کمکی نکرد. ابراهیم جمیلی در شبکه خبر با بیان اینکه دولت برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، دیر اقدام کرده است، افزود: پارسال دولت در اجرای برنامه خروج از رکود فقط توانست مشکلات 2 واحد صنعتی خودروسازی را حل کند و به بقیه واحدهای صنعتی و تولیدی کمکی نکرد. وی گفت: مشکل اساسی صنعت و تولید در تامین نقدینگی بوده و رکود حاکم هم ناشی از آن است. جمیلی با بیان اینکه اکنون بانک‌ها پاشنه آشیل اقتصاد کشور هستند، افزود: حدود 800 هزار میلیارد تومان پول مردم در بانک‌ها سپرده‌گذاری شده است بنابراین نقدینگی وجود دارد اما تا زمانی که بانک‌ها بنگاهداری می‌کنند به بخش خصوصی نوبت نمی‌رسد. عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران گفت: بیش از 100 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی داریم و برخی پول‌ها در مسکن‌مهر و طرح‌های نیمه‌تمام، راکد شده است. جمیلی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید بر بانک‌ها نظارت کند، افزود: اکنون سود تسهیلات برخی بانک‌ها بیش از 27 تا 36 درصد است. رئیس خانه اقتصاد ایران با تاکید بر اینکه ارائه تسهیلات باید شفاف باشد، گفت: اسامی واحدها و کسانی که تسهیلات می‌گیرند و کسانی که معوقات بانکی دارند باید به طور شفاف اعلام شود. جمیلی گفت: از محل کاهش سود سپرده‌های بانکی حدود 13 تا 15 هزار میلیارد تومان منابع بانک‌ها آزاد شد، حال آنها باید بگویند که این پول در کجا هزینه شده است. وی افزود: بانک‌ها مشکلات خود را در صورت‌های مالی از این طریق جبران کردند. عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران اضافه کرد: از زمانی که نرخ سود سپرده‌ها از 18 به 15 درصد کاهش یافت باید سود تسهیلات هم از 21 به 18 درصد کاهش می‌یافت در حالی که این موضوع با 2 ماه تاخیر انجام شد و این به نفع بانک‌ها شده است. جمیلی گفت: دولت در زمینه سیاست خارجی و کاهش تورم، خوب اما در زمینه اقتصادی بد عمل کرده است. وی تاکید کرد: 70  درصد معوقات بانکی‌ها ناشی از نبود نظارت برآنهاست.
وعده کمک ۱۶ هزار میلیاردی دولت به تولید هنوز محقق نشده
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اعلام اینکه وعده کمک ۱۶ هزار میلیاردی دولت به تولید هنوز محقق نشده، گفت: سود واقعی بانک‌ها ۲۵ درصد است نه ۱۵ درصد. حمیدرضا فولادگر با اشاره به اینکه تامین نقدینگی و نبود تسهیلات بانکی مناسب از مهم‌ترین مشکلات واحدهای تولیدی است، افزود: تسهیلات بانکی یکی از راه‌های تامین مالی است و راه‌های دیگری مانند مشارکت، سرمایه خود تولیدکننده و برخی ابزارهای جدید تامین مالی هم وجود دارد. وی تاکید کرد: 950 تا 1000 میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که بیشتر آن غیر مولد و در مسیرهای غیرتولیدی است. فولادگر با اشاره به اینکه وضعیت محیط کسب‌وکار نامناسب است، گفت: این نقدینگی را باید به سمت تولید سوق دهیم. وی افزود: هنوز 16 هزار میلیارد تومان که قرار بود به تولید اختصاص یابد به این بخش تزریق نشده است. فولادگر با بیان اینکه  فعال کردن بنگاه‌های کوچک و متوسط مهم‌ترین راه خروج از رکود  است، گفت: دولت در این باره اقداماتی را آغاز کرده است. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: از زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تاکنون کمتر از 3 هزار میلیارد تومان از درآمد ناشی از این قانون به تولید اختصاص داده شده است در حالی که قرار بود در 3 سال نخست اجرای این قانون 10 هزار میلیارد تومان و در 2 سال اخیر
5 هزار و 200 میلیارد تومان از محل این درآمدها به تولید اختصاص داده شود. وی ادامه داد: نرخ سود تسهیلات بانکی در ظاهر به 15 درصد کاهش یافته اما در حقیقت به روش‌هایی محاسبه می‌کنند که در عمل این سود به بیش از 25 درصد می‌رسد. فولادگر گفت: همه انتظار دارند نرخ سود بانکی متناسب با تورم کاهش یابد.
بانک‌ها 2 ماهه ۴۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختند
سخنگوی بانک مرکزی گفت: نظام بانکی در 2 ماه نخست امسال ۴۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخته که بیش از دوسوم آن یعنی حدود ۶۶ درصد برای تأمین سرمایه در گردش بوده است. محمدعلی کریمی، سخنگوی بانک مرکزی با بیان اینکه نباید همه تقصیرات را بر گردن نظام بانکی گذاشت، گفت: تنگناهای مالی وجود دارد که یک چرخه و فرآیند است. سخنگوی بانک مرکزی افزود: مشکلات واحدهای تولیدی باید به درستی شناسایی شود، در غیر این صورت شاید حتی تزریق نقدینگی رکود را عمیق‌تر کند. وی گفت: نظام بانکی در 2 ماه نخست امسال ۴۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخته که بیش از دوسوم آن یعنی حدود ۶۶ درصد برای تأمین سرمایه در گردش بوده و ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آن به بخش صنعت و معدن اختصاص
داشته است.  
وی با اشاره به اینکه نظام بانکی با همه مشکلات خود بیشترین همراهی را در پرداخت ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۷ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی دارد، ادامه داد: کمتر از ۵۰ درصد ۴۹ هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که در 2 ماه امسال پرداخت شده مربوط به تسهیلات تمدیدی است. وی گفت: روند اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی متناسب با طرح‌های ارسالی به بانک‌ها آغاز شده است.    
 


Page Generated in 0/0185 sec