printlogo


کد خبر: 160814تاریخ: 1395/4/30 00:00
عاملان تجاوز به 2 نوجوان ایرانی در جده هنوز مجازات نشده‌اند
بی‌غیرتی تا کجا؟!
چرا نام عربستان از اعترافات اخیر تروریست‌های دستگیر شده سانسور شد؟

گروه سیاسی: حکومت سعودی هنوز عوامل تعرض به 2 نوجوان ایرانی در فرودگاه جده را محاکمه نکرده‌ است. به گزارش «وطن امروز»، اخبار دریافتی حاکی از آن است که ماموران سعودی که سال گذشته به 2 نوجوان زائر ایرانی در فرودگاه جده تعرض کرده بودند؛ هنوز به مجازات این اقدام غیرانسانی خود نرسیده‌اند.
انتشار خبر تعرض به 2 نوجوان ایرانی، سال گذشته موجی از نفرت و انزجار را نسبت به آل‌سعود در ایران ایجاد کرد. چند روز بیشتر از تعطیلات نوروز 94 نگذشته بود که انتشار یک خبر، افکار عمومی در ایران را تکان داد! 2 نوجوان 14 و 15 ساله ایرانی که همراه خانواده خود برای انجام عمره مفرده به عربستان رفته بودند، هنگام بازگشت در فرودگاه جده مورد آزار و تعرض 2 مامور سعودی قرار گرفتند. منبع اولیه انتشار این خبر رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر بود، کمی بعد و پس از موج گسترده خبری و ایجاد یک انزجار عمومی از این اقدام ماموران سعودی، وزارت امور خارجه موضوع را تایید کرد.
حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزارت امور خارجه، ماجرا را اینگونه روایت کرد:  «در هفته دوم تعطیلات، هنگام بازرسی از یک کاروان عمره ایرانی، مأموران متخلف یادشده به بهانه مشکوک‌شدن به دو نوجوان ایرانی، آنها را از بقیه جدا کرده و در بخش دیگری مورد بازرسی بدنی قرار دادند که در اثنای بازرسی، سایر افراد کاروان متوجه شدند مأموران خاطی قصد آزار و اذیت جنسی آن دو نوجوان را دارند و مسؤولان امر را از این موضوع مطلع می‌کنند. مسؤولان مربوط بلافاصله موضوع را به سرکنسولگری جمهوری‌اسلامی‌ ایران در جده اطلاع داده و با حضور کنسول آن سرکنسولگری، مقام‌های ذی‌ربط کاروان و مسؤولان فرودگاه جده بررسی‌های میدانی به عمل آمده و پس از شناسایی دو مأمور متخلف، پس از انجام مقدمات قانونی طرف سعودی اقدام به بازداشت آنها می‌کند».
البته ماجرا آنگونه که قشقاوی روایت کرد، نبود. کما اینکه بعدا نیز مشخص شد دستگاه دیپلماسی گویا اراده محکمی برای رسیدگی قاطعانه به این ماجرا ندارد.خانواده‌های قربانیان این تعرض، روایت دقیق‌تری از ماجرا را مطرح کردند. خانواده‌های این 2 نوجوان در پی مشاهده انفعال وزارت امور خارجه در این ماجرا، به‌رغم میل باطنی، ماجرا را برای مردم بازگو کردند.
یکی از اعضای خانواده یکی از این نوجوانان جزئیات این فاجعه را اینگونه روایت کرد: «کاروان ما قرار بود ساعت یک بامداد 8 فروردین ماه از فرودگاه جده به سوی تهران پرواز کند، هنگام بازرسی، ماموران سعودی دو نوجوان ایرانی را به بهانه بازرسی بیشتر از کاروان جدا و به اتاقی منتقل کردند. شرطه عربستانی در اتاق اسلحه خود را پشت سر قربانی اول قرار می‌دهد و به فارسی به او می‌گوید فقط خفه شو و حرف نزن و عمل شیطانی خود را انجام می‌دهد. سپس قربانی اول را به بیرون می‌فرستند اما وی به دلیل وحشتزدگی و حیرت شدید هیچ چیزی به خانواده و مسؤولان کاروان نمی‌گوید. در این هنگام شرطه‌های عربستانی به قربانی دوم نیز تجاوز می‌کنند، سپس او را به خارج از اتاق می‌فرستند. اما قربانی دوم ماجرا را برای خانواده و مسؤولان کاروان می‌گوید؛ با اعتراض و سر و صدای خانواده و اعضای کاروان، ماجرا دهان به دهان می‌چرخد و زوار ایرانی در اعتراض به این جنایت از سوار شدن به هواپیما خودداری می‌کنند».
عضو خانواده این قربانی می‌افزاید: «با تماس مدیر کاروان، مسؤولان کنسولگری جمهوری اسلامی و نماینده بعثه مقام معظم رهبری در محل حاضر می‌شوند. پزشکی قانونی در محل به بررسی وضعیت دو قربانی می‌پردازد و جنایت صورت گرفته را تایید می‌کند». وی همچنین گفت: «این بچه‌ها بعد از این اتفاق نمی‌دانستند چه باید بگویند، شرایط روحی‌شان بسیار وخیم است و حیثیت‌شان خدشه‌دار شده، از شما خواهش می‌کنم نامی از کسی نبرید و از آبروی این بچه‌ها حراست کنید، من فقط به مسؤولان می‌گویم غیرت داشته باشید، فکر کنید این دو نوجوان فرزندان خودتان هستند».
پدر یکی از قربانیان نیز در این‌باره گفت: «ماموران حکومتی عربستان، بچه‌های ما را ربودند و جنایت کردند، ابعاد این جنایت قابل شرح نیست. عوامل حکومت آل‌سعود بودند که بچه‌های ما را ربودند، آنها مامور اجرای قانون بودند، ما در گیت بازرسی که نمی‌توانیم به آنها بگوییم بازرسی نکنید، وقتی می‌گویند می‌خواهیم بازرسی بیشتری انجام دهیم، نمی‌توانیم مخالفت کنیم، شما چه می‌دانید آنها چه نیتی دارند، بچه‌هایی را که سن پایینی داشتند بردند و در اتاق را قفل کردند... بچه‌های ما به‌عنوان یک ایرانی مسلمان مورد تعدی قرار گرفتند، حالا مسؤولان کشور ما در برابر این اتفاق می‌خواهند چه کار کنند؟ اولا باید این بچه‌ها را نجات دهیم، من نگران ایمان بچه‌ها هستم، من بچه‌ام را در شرایطی بردم به حرم امن الهی که مومن بود و با این وضع او را بازگرداندم. این بچه یک کلام به من نمی‌گوید اما من می‌دانم درون او چه می‌گذرد... رفتار شرطه‌های عربستانی، یک دشمنی با ایرانی مسلمان بود، خواستند تحقیرمان کنند، خواستند ملت ما را تحقیر کنند».
کدام زندان؟ کدام مجازات؟
همزمان با تشدید احساسات ضدسعودی مردم پس از انتشار جزئیات تجاوز به نوجوانان ایرانی در فرودگاه جده، برخی مقامات وزارت امور خارجه از دستگیری ماموران سعودی و مجازات قریب‌الوقوع آنها توسط دستگاه قضایی آل‌سعود خبر دادند. براساس اظهاراتی که مقامات مطلع اعلام کردند مجازات این اقدام در عربستان‌سعودی اعدام است. به همین دلیل افکار عمومی در ایران که بشدت از این اقدام به خشم آمده بودند، حداقل در انتظار به دار آویخته شدن ماموران سعودی متجاوز به نوجوانان ایرانی بودند. با این حال اما در حالی که یک سال و نیم از این ماجرا می‌گذرد، هنوز ماموران سعودی مجازات نشده‌اند.  رفتار مقامات و دستگاه سعودی مرتبط البته به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد آنها به تبعیت از سیاست‌های رسمی آل‌سعود علیه ایران، تمایلی برای مجازات عادلانه و اسلامی این ماموران ندارند. اکنون بیش از یک سال از ماجرا می‌گذرد و هنوز این ماموران متجاوز محاکمه نشده‌اند. این نشان می‌دهد اراده‌ای در دستگاه قضایی آل‌سعود برای محاکمه ماموران متجاوز به نوجوانان ایرانی وجود ندارد. حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزیر امور خارجه درباره این ماجرا، به «وطن امروز» گفت: پس از ماجرای حمله به سفارت عربستان در ایران، روابط دیپلماتیک قطع شده و اطلاعی از این ماجرا در دسترس نیست. این اظهارنظر قشقاوی البته در حالی است که ماجرای تعرض فروردین 94 صورت گرفت اما ماجرای سفارت عربستان، دی‌ماه 94 رخ داد! به عبارتی در این بازه زمانی 9 ماهه روابط دیپلماتیک هنوز قطع نشده بود! و قاعدتا اگر اراده‌ای در دستگاه سعودی برای مجازات متجاوزان به نوجوانان ایرانی وجود داشت؛ در این فاصله باید اقدامی صورت می‌گرفت و این اقدام از طریق وزارت امور خارجه اعلام می‌شد اما این موضع‌گیری وزارت امور خارجه نشان می‌دهد در این فاصله نیز اقدامی از سوی حکومت سعودی برای مجازات عوامل تعرض به نوجوانان ایرانی صورت نگرفته است.
سانسور به سود سعودی!
ماجرای عدم مجازات عوامل تعرض به نوجوانان ایرانی در فرودگاه جده البته در شرایطی است که طی چند سال اخیر نوعی انفعال عجیب از سوی دولت و وزارت امور خارجه نسبت به اقدامات ضدایرانی آل‌سعود مشاهده می‌شود. پس از رفتار عجیب محمدجواد ظریف در جریان حمله عوامل اطلاعاتی سعودی به سفارت ایران در بیروت که همزمان با عزاداری قربانیان ایرانی و لبنانی این حادثه خواستار عالی‌ترین سطح روابط با آل‌سعود شد(!) اوج انفعال دیپلماتیک ایران در جریان فاجعه منا رخ داد.  به اعتقاد کارشناسان، در جریان فاجعه منا که به کشته شدن نزدیک به 500 ایرانی در عربستان منجر شد، یک فاجعه بزرگ‌تر رخ داد و آن، انفعال و دست بسته دیپلماسی ایران در قبال سعودی‌ها بود. این انفعال که با زانو زدن محمدجواد ظریف در مقابل امیر کویت برای رایزنی درباره این ماجرا کاملا ملموس شد؛ در ادامه با اظهارات عجیب‌تر ظریف درباره سعودی‌ها همراه شد. رفتار غیرانسانی سعودی‌ها در قبال قربانیان و بی‌توجهی به خانواده‌های این قربانیان و احساسات جریحه‌دار شده ملت ایران، به جای آنکه با واکنش صریح و غیرتمندانه وزارت امور خارجه مواجه شود، با ادبیات دوستانه ظریف مواجه شد. در حالی‌که خانواده‌های عزادار فاجعه منا هنوز رخت عزا را از تن به در نکرده بودند، محمدجواد ظریف آل‌سعود را «برادران سعودی» و عادل الجبیر وزیر خارجه ضد ایرانی آنها را «دوست خوبم» خطاب کرد. این اقدام ظریف البته با اعتراض خانواده‌های قربانیان فاجعه منا مواجه شد. اما این انفعال دیپلماتیک در قبال سعودی، در جریان حمله به سفارت عربستان در ایران نیز مشاهده شد. انفعال دولت روحانی در مقابل آل‌سعود باعث شد برخی جوانان ایرانی به‌رغم احساسات پاک خود که در واکنش به اعدام رهبر شیعیان عربستان ایجاد شده بود، اقدام اشتباه و غیرقانونی آتش زدن سفارت سعودی در تهران را مرتکب شوند. دولت روحانی و شخص رئیس‌جمهور اما این بار کمر به مجازات این جوانان بستند. اگرچه مجازات اقدام خلاف قانون یک موضوع بدیهی است اما ملت ایران شاهد آن بوده و هست که دولت مستقر در ایران در مقابل همه اقدامات ضد‌ایرانی آل‌سعود، از تجاوز به نوجوانان تا جنگ نفتی و فاجعه منا، واکنشی دوستانه و نرم با آل‌سعود  داشت اما در مقابل اقدام متقابل ایرانی‌ها نسبت به رفتار ضد ایرانی آل‌سعود، برای مجازات این جوانان کمر همت بست! تاسف‌آورتر اینکه اصرار و عجله روحانی برای مجازات عوامل ورود به سفارت سعودی در تهران، درست در روزهایی صورت گرفت که دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران یک عملیات گسترده تروریستی در ایران را کشف و تعدادی از عوامل آنها را دستگیر کردند. این تروریست‌ها در اعترافات خود اعلام کردند به صورت مستقیم برای این ماموریت  توسط آل‌سعود استخدام شده بودند. در واقع در روزهایی که مزدوران آل‌سعود در هنگام برنامه‌ریزی برای اجرای عملیات 50 انفجار بزرگ در تهران دستگیر شدند، حسن روحانی از تریبون‌های رسمی خواستار تسریع در مجازات عوامل ورود به سفارت عربستان بود! تاسف‌آور‌تر اینکه به‌رغم اعترافات تروریست‌های دستگیر شده مبنی بر نقش مستقیم عربستان در برنامه‌ریزی برای این ترورها، اما برخی، مانع پخش این بخش از اعترافات در فیلم منتشر شده از صدا و سیما شدند! اقدامی که نشان می‌دهد موضوع اهمیت غیرت ملی و تلاش دولت برای تضمین پاسداشت این غیرت بویژه در نحوه مواجهه با آل‌سعود، جدی گرفته یا به عبارتی به رسمیت شناخته نمی‌شود.


Page Generated in 0/0058 sec