گروه اجتماعی: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره افزایش مصرف جوهر قند در نانهای سنتی شهر تهران هشدار داد. به گزارش خبرگزاری دانشجو، احمد جنیدیجعفری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره افزایش مصرف بلانکیت (جوهر قند) در نمونهبرداریهای صورت گرفته از نانهای سنتی در استان تهران هشدار داد و گفت: براساس استاندارد ملی ایران به شماره 2628، استفاده از بلانکیت در تهیه نانهای سنتی اعم از لواش، تافتون، بربری و سنگک ممنوع است. وی افزود: اما بعضی نانواییهای شهر تهران، به منظور تسریع در کوتاه شدن فرآیند تولید و جبران نقایص ناشی از به وجود نیامدن تخمیر طبیعی، به مصرف مواد شیمیایی مانند جوششیرین، بلانکیت (جوهر قند) و نمک طعام اضافی برای کاهش سیالیت گلوتن و افزایش مقاومت خمیر حاصل از گندم آلوده به آفت سن و سفیدتر شدن نان روی میآورند. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه سفیدی بیش از حد نانها حکایت از مصرف بلانکیت در تهیه آن دارد، بیان داشت: باقیمانده بلانکیت مصرف شده در نان، پس از ورود به دستگاه گوارش باعث از بین بردن پرزهای معده و روده و در درازمدت ممکن است باعث بروز سرطان دستگاه گوارش شود.