ارومیه با جمعیتی بالغ بر یکمیلیون نفر کشتارگاه صنعتی ندارد و هماکنون گوشت قرمز مورد نیاز مردم این شهرستان در مراکز غیررسمی و غیربهداشتی ذبح میشود. امروز ایجاد شرایط مناسب برای کشتارگاههای محلی، بهسازی ساختار ناوگان حملونقل دام و گوشت استحصال شده، فراهم آوردن مکانهایی مناسب و بهداشتی برای عرضه گوشت و فرآوردههای خام دامی در سطح کشور جهت کمک به صادرات و جذب بخش خصوصی برای سرمایهگذاری امری اجتنابناپذیر است ولی این ضرورت هنوز در استان و بین مسؤولان احساس نشده است. کشتارگاه سنتی، میدان عرضه دام زنده و مراکز عرضه توزیع مواد خام دامی آذربایجان غربی که هر کدام به نوعی دارای مشکلات بهداشتی از نظر ساختار فیزیکی، محیطی و عدم آموزش افراد شاغل در این بخشها هستند، نیاز جدی به ساماندهی اساسی جهت رفع برخی مشکلات بهداشتی دارند، موضوعی که هنوز جزو اولویتهای اجرایی قرار نگرفته است. رعایت بهداشت و سلامت و جلوگیری از شیوع بیماریهای منتقله از گوشت قرمز و لزوم عرضه گوشت سالم اولویت مدیریت شهرها برای تامین سلامت مردم است، این حق طبیعی مردم است که در ساز و کاری تعیین شده بتوانند براحتی به مواد غذایی و گوشت سالم و بهداشتی دسترسی داشته باشند ولی عدم رعایت موازین بهداشتی تعیین شده و ناکافی بودن تجهیزات در کشتارگاه یکی از تهدیدات اساسی برای سلامت مردم بوده که باید در اولویت اجرایی دستگاههای ذیربط قرار گیرد. نماینده مردم ارومیه با هشدار جدی نسبت به ذبح دامها در مراکز غیررسمی و غیربهداشتی گفت: متاسفانه شهرستان ارومیه با جمعیتی بالغ بر یکمیلیون نفر کشتارگاه صنعتی ندارد. هادی بهادری در گفتوگو با مهر با بیان اینکه تمام گوشتهای مورد نیاز این شهرستان در مراکز غیربهداشتی و غیررسمی ذبح میشود، افزود: کشتارگاههای موجود بویژه کشتارگاه شهرداری ارومیه ضمن اینکه سنتی است کفاف گوشت مورد نیاز شهر را نمیدهد. وی با بیان اینکه از سال ۸۶ ساخت کشتارگاه صنعتی در ارومیه آغاز شده است، عنوان کرد: با گذشت سالهای طولانی از روند ساخت این کشتارگاه هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده است. نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هماکنون 2 مشکل سند زمین و نیز مشکل اداری در زمینه اخذ وام مانع از تسریع در روند اجرایی این کشتارگاه صنعتی شده است، افزود: تلاش میشود این 2 مشکل برطرف شده و ارومیه صاحب کشتارگاه صنعتی و مدرن شود.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی نیز درباره وجود مسائل و مشکلات پیش روی کشتار دام و تامین گوشت قرمز مورد نیاز افزود: هماکنون سالانه ۴۴ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در استان تولید میشود، این در حالی است که با توجه به ظرفیتهای بالای استان ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن در سال را داریم. کامیار داهیم در گفتوگو با مهر ادامه داد: برای رسیدن به این میزان تولید باید برای هر دوره 6 ماهه و به منظور تولید گوشت قرمز به مقدار ۱۰۵ هزار تن تعداد ۲۰ واحد پرواربندی به ظرفیت 3 هزار راس، ۲۵ واحد پرواربندی به ظرفیت 2 هزار راس و ۱۰۰ واحد پرواربندی به ظرفیت یکهزار راس به همراه ۹۰ واحد پرواربندی به ظرفیت ۵۰۰ راس در استان احداث و راهاندازی شود. وی اضافه کرد: برای تحقق تولید سالانه ۱۵۰ هزار تن گوشت قرمز در استان نیازمند ضرورت ساماندهی کشتار دام از طریق تجمیع کشتار در کشتارگاههای دارای سیستم صنعتی، بهداشتی و مجهز به سالنهای بستهبندی و امکانات سردخانهای سهگانه در کنار تکمیل ناوگان حمل صنعتی هستیم. مسؤولان دامپزشکی استان توضیحات بیشتر درباره وضعیت کشتارگاههای گوشت قرمز در استان را منوط به مصاحبه تفصیلی به صورت حضوری دانستند که در این راستا در گزارش بعدی این موضوع به صورت کامل از سوی دامپزشکی استان مورد بررسی قرار میگیرد.