موافقت مجلس با کاهش نظارت استصوابی شورای نگهبان
طرح استفساریه تبصره 3 ماده 52 و ماده 73 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی مطرح شد و نمایندگان مجلس با تصویب بند 1 این استفساریه که به دنبال کاهش اختیارات نظارتی شورای نگهبان بود، موافقت کردند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در بند یک استفساریه آمده است: با توجه به مفاد تبصره 3 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7 آذر 1378 و اصلاحات بعدی آن مبنی بر اینکه پس از اعتراض نامزد انتخابات به رد صلاحیت خود از سوی هیات مرکزی نظارت، شورای نگهبان 20 روز پس از اظهار نظر هیات مرکزی نظارت «نظر قطعی و نهایی» خود را درباره تایید یا رد صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام خواهد کرد، آیا پس از رأی سالم مردم به یک منتخب، شورای نگهبان میتواند صلاحیت او را بعد از تایید صلاحیت رد کند و به این وسیله آرای او را باطل کند؟ نمایندگان در پاسخ تصویب کردند: خیر! پس از اعلام نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در مهلت 20 روزه مذکور در تبصره 3 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت یک نامزد انتخابات و بعد از انتخاب او با رأی سالم مردم، این شورا نمیتواند اظهارنظر جدیدی درباره صلاحیت آن نامزد یا منتخب داشته باشد. چنانچه مدارک جدیدی درباره او به شورا رسیده باشد این مدارک طبق ماده 30 قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی اعتبارنامههای منتخبان مورد رسیدگی قرار میگیرد. جزئیات این استفساریه با 122 رای موافق، 47 رای مخالف و 16 رای ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسید.
دولت عملاً نشان داد شریک مدیران نجومی بوده است!
محمد سلیمانی با بیان اینکه دولت به استعفای چند مدیر حتی کمتر از انگشتان دست اکتفا کرد، افزود: با رفتار مسامحهگرایانهای که دولت در برابر فیشهای نجومی داشته است عملا نشان داد دولت در پرداخت حقوقهای نجومی شریک بوده است. عضو شورای مرکزی بسیج مهندسین کشور در گفتوگو با خبرگزاری بسیج، اظهار داشت: دولت اصولا کار بررسی حقوقهای نجومی را متوقف کرده است و آمار متناقضی از تعداد مدیران نجومی اعلام میشود. وی بیان داشت: از یک طرف آقای رئیسجمهور 300 نفر را به عنوان نجومیبگیران اعلام کردند و از سوی دیگر دیوان محاسبات و مجلس عدد 950 و سایر مراکز چند هزار نفر را اعلام کردند. وزیر سابق ارتباطات خاطرنشان کرد: دولت دنبال این است که تا جایی که امکان دارد پیگیری برای فیش نجومیها نداشته باشد و این فرآیند را پشت گوش بگذارد و از کنارش براحتی عبور کند که همه معتقدیم عدم برخورد جدی با فیشهای نجومی ظلم به کارگران و بیتالمال محسوب میشود.
۲۱۰ مورد درگیری با دزدان دریایی در خلیج عدن
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بالای 210 مورد درگیری در مقابله با دزدان دریایی در خلیج عدن انجام شد و همچنین توانستیم به 25 مورد از کشتیهای سایر کشورها کمک کنیم که نشاندهنده جایگاه و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران است. به گزارش تسنیم، امیر دریادار حبیبالله سیاری در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه «حضور در اقیانوس آرام، دریای چینجنوبی و اقیانوس اطلس در دستور کار نداجا است»، گفت: در همه مرزها آمادگی دفاع در برابر هرگونه تهدیدی را داریم و دشمن هرگونه تعرض و اقدامی انجام دهد، پشیمان میشود. وی اظهار داشت: در اجرای فرمان فرماندهی کل قوا مبنی بر حضور در دریاهای آزاد و بویژه برقراری امنیت در خلیج عدن برنامههای متعددی را انجام دادیم. سیاری افزود: برای برقراری امنیت در منطقهای که ممکن است خطوط مواصلاتی و کشتیرانی ما به خطر بیفتد، باید حضور مستمر داشته باشیم؛ اگر امنیت منطقه خلیج عدن برقرار نشود، آسیب زیادی به اقتصاد کشور وارد میشود. فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه «اگر کشتیهای نفتکش و تجاری ما در خلیج عدن مورد هجوم قرار گیرد و دزدیده شود آسیب فراوانی به وجهه کشور ما وارد میشود»، خاطرنشان کرد: در این راستا تلاش میکنیم بهطور مستمر در دریاهای آزاد خلیج عدن و دریای سرخ حاضر شویم تا امنیت را در آنجا برقرار کنیم.