printlogo


کد خبر: 162295تاریخ: 1395/5/28 00:00
آناتولی

حضور نامزد جمهوری‌خواهان در جلسه امنیتی اف‌بی‌آی
ترامپ: سیا در کودتای ترکیه دست داشت
نامزد یاغی جمهوری‌خواهان بار دیگر یک بند محرمانه آمریکا را آب داد و این بار پرده از نقش سازمان سیا در کودتای نافرجام ماه گذشته ترکیه برداشت. دونالد ترامپ در آستانه حضور در جلسه امنیتی طبقه‌بندی شده در دفتر اف‌بی‌آی، با انتشار مطلبی در صفحه توئیتر خود به افشاگری علیه سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا دست زد و نوشت که شواهدی از حمایت سیا از کودتای نافرجام ترکیه وجود دارد. ترامپ نوشت: «شواهدی وجود دارد که 13 افسر بلندپایه سیا  از کودتاچیان ترکیه حمایت کرده‌اند.»  او رهبری نادرست «باراک اوباما» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا را عامل این اشتباه فاحش خواند که به منافع آمریکا در خاورمیانه ضربه زده است. به نظر می‌رسد این افشاگری باعث جنجال تازه‌ای در رقابت انتخاباتی میان ترامپ با رقیب دموکراتش هیلاری کلینتون خواهد شد و برتری او در نظرسنجی‌ها را موقتا به چالش خواهد کشید. دیروز ترامپ و تیم امنیتی‌اش نخستین جلسه امنیتی محرمانه ویژه این نامزد ریاست‌جمهوری را در دفتر تحقیقات فدرال (پلیس) آمریکا در نیویورک برگزار کردند. به گزارش شبکه ‌ای‌بی‌سی،  کریستی، فرماندار نیویورک و حامی سرسخت او  و مایکل فلین، رئیس سابق بخش اطلاعات ارتش آمریکا که در حال حاضر مشاور  نظامی ارشد ترامپ است، او را در این جلسه مهم همراهی می‌کردند. به نظر می‌رسد کریستی و فلین در صورت به پیروزی رسیدن ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری هشتم نوامبر آینده به ترتیب به سمت‌های دادستان کل و ریاست پنتاگون خواهند رسید. هدف از برگزاری جلسه بررسی دیروز که برای نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا الزامی است، توجیه آنها درباره نشست‌ها، همایش‌ها و سخنرانی‌هایشان طی رقابت‌های انتخاباتی 3 ماه آینده است.

سوءقصد نافرجام2012 علیه اردوغان
روزنامه «ینی شفق» یکی از معدود روزنامه‌های سراسری ترکیه که پس از کودتا همچنان منتشر می‌شود، فاش کرد که  سازمان زیرزمینی گولن موسوم به «فتو»  قصد داشته طی یک عمل جراحی، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه را به قتل برساند اما موفق نشد. به گزارش فارس به نقل از این روزنامه نزدیک به دولت آنکارا، اسنادی از «حسین ساریجیجک» عضو سازمان فتو به‌دست آمده که نشان می‌دهد طرفداران گولن در سال 2012 برنامه‌ریزی کرده بودند تا اردوغان را طی یک عمل جراحی به قتل برسانند. ساریجیجک که بعد از وقایع دسامبر سال 2013 دستگیر شده بود، ضمن اعتراف به برخی اقدامات سازمان گولن، حدود 200 سند محرمانه را در اختیار دادستانی ترکیه قرار داد. ینی شفق اقدامات دادستان‌های طرفدار گولن در ماه دسامبر سال 2013 را که طی آن قصد داشتند با انجام تحقیقاتی ادعایی درباره تعدادی از سران و مقامات ارشد دولتی، آنها را از قدرت به زیر بکشند، به کودتا تشبیه کرد. اردوغان به‌عنوان یکی از اهداف این اقدامات، در آن زمان نخست‌وزیر بود. ساریجیجک در پی ارتباط با یک امام جماعت و یک سرهنگ وابسته به سازمان گولن دریافته بود که آنها قصد داشتند در روز هفتم فوریه اردوغان را طی عمل جراحی ترور کنند اما نخست‌وزیر وقت ترکیه در آخرین لحظه عمل خود را لغو کرد.

آزادی مجرمان پیش از کودتا در ترکیه
تعداد زیاد افراد بازداشت شده در ترکیه پساکودتا و ازدحام در زندان‌های این کشور به قدری زیاد است که وزارت دادگستری این کشور تصمیم گرفته 38 هزار زندانی پیش از کودتا را آزاد کند. بکر بوزداگ، وزیر دادگستری ترکیه، دیروز اعلام کرد که این کشور حدود 38 هزار زندانی را که قبل از اول جولای (11 تیر) مرتکب جرم شده‌اند، پیش از موعد مقرر آزاد خواهد کرد. بوزداگ در پیامی توئیتری افزود: این اقدام به معنی «عفو عمومی» نیست و مجرمان آزادی مشروط می‌گیرند. تعداد بازداشت‌شدگان پس از کودتای بامداد 26 تیر در ترکیه به بیش از 35 هزار نفر رسیده است، هرچند حدود 11600 تن از آنها آزاد شده‌اند.


Page Generated in 0/0063 sec