جای خالی اصناف در کشف قاچاق
برخورد با قاچاق در مبادی ورودی و مرزها در راستای منافع ملی موجب ناکامی قاچاقچیان خواهد شد. علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران در اینباره به رادیو اقتصاد گفت: معدومسازی کالای قاچاقچیان و ناامنکردن فضا برای قاچاق از مبدأ تا مقصد منجر به ریشه کن شدن این پدیده شوم در کشور میشود. وی با اشاره به اینکه برخورد با قاچاق در مبادی ورودی و مرزها در راستای منافع ملی سبب ناکامی قاچاقچیان میشود، اظهار داشت: فرمان مقام معظم رهبری شامل برخورد با قاچاقچیان بزرگ در مبدأ ورودی کالای قاچاق است؛ در حالی که در برخی شهرها این برخورد با مغازههای کوچک انجام میشود که منطقی نیست. فاضلی با اشاره به جای خالی اصناف در کشف قاچاق ادامه داد: یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در شبکه توزیع کشور فعال است. وی با تصریح اینکه در حال حاضر ۷۵ درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت است، گفت: نخستین گام برای حذف سوداگری در اقتصاد سپردن اقتصاد به دست صاحبان اصلی یعنی مردم است. وی شبکه توزیع کشور را ناسالم دانست و افزود: وجود ۷۰۰ هزار بنگاه صنفی بدون پروانه دلیل این فضای ناسالم است. وی با اشاره به اینکه رواج دستفروشی نیز دلیل دیگر ناسالمی شبکه توزیعی کشور است، اظهار داشت: کالای بیکیفیت در این نظام به فروش میرسد در حالی که اصناف حتی قادر به مبارزه با واحدهای متخلف نیستند.
رشد ناممکن ۸ درصدی در برنامه ششم توسعه
تحقق رشد ۸ درصدی در لایحه برنامه ششم با توجه به شرایط فعلی کشور امکانپذیر نیست. آرمان خالقی، عضو خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به اینکه برخی اعداد و ارقام در این برنامه با ابهامات بسیاری روبهرو است، اظهار داشت: برای مثال زیربنای لایحه برنامه ششم رشد 8 درصدی تعریف شده است در حالی که باید پرسید آیا تحقق این هدف امکانپذیر است یا خیر؟ وی با بیان اینکه رشد
8 درصدی باید مبتنی بر محاسبه درآمدها و رکود موجود در جامعه بیان شود، اظهار داشت: در این برنامه برای تقویت صنعت کشور که بهدلیل اعمال تحریمها با صدمات زیادی روبهرو شده برنامه مشخصی تعریف نشده است. خالقی اضافه کرد: براساس چشمانداز برنامه ششم توسعه نرخ بیکاری در سال 99 باید به 7 درصد برسد البته تحقق این موضوع برپایه رشد 8 درصدی اعلام شده است بنابراین اگر کشور به رشد 8 درصدی دست پیدا نکند به طور حتم این کاهش نرخ بیکاری هم تحقق پیدا نخواهد کرد. وی در ادامه با اعلام اینکه در حوزه بهبود محیط کسبوکار باید اقدامات اساسی در برنامه تعریف شود تا بتوان به رشد 8 درصدی دست پیدا کرد، افزود: اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده با مشکلات زیادی روبهرو است بنابراین دولت باید در لایحه برنامه ششم این موضوع را مورد توجه قرار دهد.
افزایش تولید نفت عربستان تأملبرانگیز است
افزایش میزان تولید نفت عربستان سعودی تأمل برانگیز است. محمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک در اینباره افزود: این حد نصاب جدید تولید نفت عربستان با وجود روندی که در نشستهای قبلی اوپک در پیش گرفته بود تبعاتی در بازارهای جهانی نفت خواهد داشت. وی در تحلیل موضوع افزایش تولید نفت عربستان اظهار داشت: هر وقت که بازار نفت به سمت تعادل نسبی حرکت میکند تا مازاد عرضهها کم شود متاسفانه کشوری مثل عربستان تولید نفت خود را افزایش میدهد. وی درباره این جمله که تولید نفت عربستان سعودی در ماه گذشته به میانگین 10 میلیون و 670 بشکه در روز رسیده که نسبت به رکورد تابستان سال گذشته تعداد 100 هزار بشکه در روز افزایش داشته است، افزود: پیشبینی میشود این کشور میزان مازاد عرضه نفت را در ماههای آینده تا 200 هزار بشکه در روز افزایش دهد. در حال حاضر روند افزایش تولید نفت در عربستان بر مدار افزایشی است و این روند در ماههای آینده هم ادامه دارد. خطیبی اظهار داشت: علاوه بر عربستان کشورهایی مثل کویت و امارات نیز افزایش تولید نفت داشتهاند ولی به میزان تولید عربستان نبوده است. وی تصریح کرد: در بین اعضای اوپک علاوه بر ایران کشورهایی مثل لیبی و نیجریه هم در حال افزایش میزان تولید خود هستند ولی ادامه افزایش تولید نفت عربستان، امارات و کویت که در سالیان اخیر همواره از افزایش میزان تولید نفت منتفع بودهاند، هیچگونه توجیهی ندارد مگر تخریب و سلب شانس بهبود قیمتها از بازار جهانی نفت! وی در ادامه با اعلام اینکه افزایش تولید نفت عربستان تأملبرانگیز است، افزود: افزایش استخراج نفت اثر منفی روی قیمت بازار جهانی دارد.