printlogo


کد خبر: 162736تاریخ: 1395/6/6 00:00
مروری بر تازه‌ترین تاکیدات رهبر انقلاب در موضوع حقوق‌های نامتعارف
به مردم بگویید با مدیران نجومی چه کردید

مهدی جابری: «مدیران متخلف عزل شوند». این جمله، بخشی از دستور رئیس‌جمهور در 23 خردادماه به معاون اول خود بود؛ دستوری که با گذشت 76 روز همچنان روی زمین مانده است و اسحاق جهانگیری هم نتوانسته برای رفع زمینگیری این دستور، تدبیری بیندیشد تا این ابهام و سوال ایجاد شود که چرا دولتی که برای رفع همه مشکلات کشور فقط 100 روز مهلت می‌خواست، حال برای برخورد با مدیران متخلف خود اینچنین ناتوان، بی‌برنامه و مردد است؟! به گزارش «وطن امروز» تلاش مقامات ارشد دولت برای فراموش شدن ماجرای حقوق‌های نجومی ادامه دارد تا شاید این ماجرا در گذر زمان از یادها برود اما همچنان تنها امید مردم برای به نتیجه رسیدن خواسته‌های بحق شان، پیگیری‌ها و تذکرهای مقام معظم رهبری است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدارهای تابستانی با هیات دولت (از ماه رمضان تا هفته دولت) همواره بر پیگیری قاطعانه ماجرای حقوق‌های نجومی تاکید ویژه و خاص داشته‌اند و در تازه‌ترین دیدار نیز در اظهارات مهمی به مقایسه حقوق یک تا 5/1 میلیون تومانی مردم و برخی حقوق‌های 30 تا 50 میلیون تومانی پرداختند و حرف دل مردم را بر زبان جاری کردند: «مردم اعداد بزرگ را هضم نمی‌کنند اما حقوق 50 و 60 میلیون را خوب هضم می‌کنند. کسی که یک تا 5/1 میلیون تومان درآمد دارد، خوب می‌فهمد که 50 میلیون تومان یعنی چه». بیانات شفاف، ساده و مردم‌محور رهبر انقلاب، نه تنها نشان‌دهنده اشراف ایشان بر خواسته‌ها و انتظارات عمومی در موضوع حقوق‌های نامتعارف است، بلکه دولتمردان را با طرح سوالاتی به رعایت اصل عدالت در حقوق‌ها دعوت می‌کند: «آیا فاصله بین 50 میلیون و یک میلیون تومان غیرعادلانه نیست؟ آیا در مجموعه شما افراد زیادی، حقوق یک تا 5/1 میلیون تومانی نمی‌گیرند؟ اینها فراوان هستند». اکنون 76 روز از دستور به ظاهر غیرنمایشی و مهم حسن روحانی به اسحاق جهانگیری برای برخورد قاطعانه با حقوق‌های نامتعارف، برکناری مدیران متخلف و بازگشت وجوهی که به ناحق پرداخت شده است می‌گذرد و هرچند طبق اعلام رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس، دست‌کم 950 مدیر دولتی، درآمد نامتعارف دارند اما جز تعدادی از مدیران عامل بانک‌ها افراد دیگری برکنار نشدند و در یک حساب و کتاب ساده می‌توان گفت تکلیف 940 مدیر دولتی با حقوق نامتعارف مشخص نیست و این افراد همچنان به مدیریت خود در مجموعه دولت تدبیر و امید ادامه می‌دهند و احتمالا با مرور آرشیو دستورات رئیس‌جمهور و معاون اول وی، ناخودآگاه لبخند می‌زنند!
به مردم بگویید چکار کردید؟
 به‌رغم انتظار مردم برای برخورد با حقوق‌های نامتعارف از جمله در مجموعه‌های نفتی، این موضوع مشمول مرور زمان شده است و البته همین برخوردها و برکناری‌های محدود نیز حاصل تاکیدها و پیگیری‌ها و هشدارهای مقام معظم رهبری است، چراکه ایشان مطالبه بحق مردم را بارها و بارها در دیدار با دولتمردان و اقشار جامعه تکرار کرده‌اند و خواستار جدیت دولت در برخورد با تخلفات شده‌اند. مقام معظم رهبری که در دیدار رمضانی با هیات دولت تاکید کرده بودند «این موضوع [برخورد با حقوق‌های نامتعارف و برکناری مدیران متخلف] نباید شامل مرور زمان شود، بلکه باید حتماً به صورت جدی پیگیری و نتیجه آن به اطلاع مردم رسانده شود» در تازه‌ترین دیدار به مناسبت هفته دولت نیز این نکته مهم را خطاب به دولتمردان مطرح کردند: «به مردم بگویید چکار کردید؟»
در شرایطی که مردم و رسانه‌ها شاهد عزم راسخ در دولت برای پیگیری ماجرای حقوق‌های نجومی نیستند، تذکرات رهبر انقلاب بسیار امیدوارکننده است: «نشان دهید عزم راسخ دارید؛ این را به مردم نشان دهید». بنابراین دولت موظف است دستور 23 خردادماه رئیس‌جمهور را از روی زمین بردارد و در عمل نشان دهد برای آن احترام و ارزش قائل است و البته باید بداند افکار عمومی با چند استعفای از قبل برنامه‌ریزی شده قانع نمی‌شود و اکنون نیز با گذشت نزدیک به 3 ماه از دستور 3 سطری رئیس‌جمهور، آن را تا رسیدن به نتیجه مطلوب و تحقق خواسته‌های بحق خود پیگیری می‌کند.
 برای مدیر متخلف عذر نتراشید
در موضوع فیش‌های حقوقی که آسیب فراوانی به اعتماد مردم نسبت به دستگاه اجرایی کشور وارد کرد، دولتمردان نه‌تنها برای عذرخواهی عملیاتی و غیرنمایشی از افکار عمومی اقدام نکردند، بلکه در مواردی قصد تطهیر مدیران نجومی را داشتند. در همین باره می‌توان به اظهارات رئیس‌جمهور، سخنگوی دولت، وزیر رفاه و معاون وزیر اقتصاد اشاره کرد. حسن روحانی، رئیس‌جمهور در دیدار رمضانی مسؤولان نظام با رهبر انقلاب سخن از فیش‌های حقوقی به میان آورد و آن را به «گوشه»ها ارتباط داد و گفت: «اگر در گوشه‌ای چند نفر حقوق بالاتری را برداشت کردند، آن را تبدیل به مساله ملی نکنیم»!  روحانی البته در این سخنان به جای استفاده از توصیف حقوق‌های نجومی، از عبارت «حقوق بالاتر» بهره گرفته بود تا شاید از شدت تخلفات برخی مدیران ارشد دولتی بکاهد و آن را به گوشه‌های دولت ارتباط دهد! اما گویا تعداد متخلفان در حدی بوده که رئیس‌جمهور برای مقابله با آنها نامه‌نگاری کرد و البته این موضوع نشان داد «گوشه»های دولت زیاد است! علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز 26 خردادماه امسال در دفاع از علی صدقی گفته بود: «هیچ حقوقی به شکل پنهانی پرداخت نشده است»! اما برکناری علی صدقی نشان داد دولت راستگویان تا چه اندازه با مردم صداقت داشته است! چراکه اگر حقوق نابجا و نامتعارفی به وی پرداخت نشده بود، دلیلی برای برکناری وی وجود نداشت، علاوه بر این انتظار می‌رفت دولت در همان زمان که حقیقت افشا شده بود بدون تعلل و وقت‌کشی این کار را انجام دهد. حسین قضاوی، معاون وزیر اقتصاد هم 18 مردادماه در اظهاراتی که بوی دفاع از مدیرانی نجومی داشت، گفته بود: «فیش حقوقی مدیران بانکی مشکل خاصی نداشت و دیگر هیچ مدیری برکنار نمی‌شود! دور برکناری مدیران بانکی به پایان رسیده است!» همچنین محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در اظهاراتی عجیب و قابل تامل و با نادیده گرفتن احساسات جریحه‌دار شده افکار عمومی در ماجرای حقوق‌های نجومی، دریافت‌کنندگان این حقوق‌ها را (که استعفا داده یا برکنار شده بودند) ذخیره نظام و امانتدار کشور توصیف کرد! مقام معظم رهبری اما در تازه‌ترین دیدار با هیات دولت، با تاکید بر برخورد قاطع با مدیرانی که حقوق‌های نجومی دریافت کرده‌اند، اظهار داشتند: «برای متخلف نباید عذر تراشید. برخوردها باید قاطعانه باشد و علاوه بر دولت، قوه قضائیه هم باید در جای خود برخورد کند».
 فاصله 1/5میلیون تا 50 میلیون
حال مروری خواهیم داشت بر آن بخش از فرمایشات رهبر انقلاب که در دیدار اخیر ایشان با هیات دولت به مناسب هفته دولت  بیان شده است: «به مردم بگویید [برای برخورد با حقوق‌های نامتعارف] چه کار کرده‌اید. نباید از این قضیه به آسانی عبور کرد... اعتماد مردم در این قضیه ضربه فراوانی خورده است، زیرا مردم و جوانان تحصیلکرده دریافت‌های خود را با این دریافت‌های غیرعادلانه مقایسه می‌کنند و این سوال را می‌پرسند که براساس چه معیار و امتیازی و به دلیل انجام کدام کار ویژه این حقوق‌ها پرداخت شده است... مردم اعداد بزرگ را هضم نمی‌کنند اما حقوق 50 و 60 میلیون را خوب هضم می‌کنند. کسی که یک تا 5/1 میلیون تومان درآمد دارد، خوب می‌فهمد که 50 میلیون تومان یعنی چه؟ آیا فاصله بین 50 میلیون و یک‌میلیون تومان غیرعادلانه نیست؟ آیا در مجموعه شما افراد زیادی، حقوق یک تا 5/1 میلیون تومانی نمی‌گیرند؟ اینها فراوان هستند. نشان دهید عزم راسخ دارید؛ این را به مردم نشان دهید. برای متخلف نباید عذر تراشید. برخوردها باید قاطعانه باشد و علاوه بر دولت، قوه قضائیه هم باید در جای خود برخورد کند».


Page Generated in 0/0059 sec