printlogo


کد خبر: 162787تاریخ: 1395/6/7 00:00
علی یونسی، دستیار ویژه حسن روحانی:
هم سانتریفیوژ می‌چرخد هم چرخ زندگی مردم

گروه سیاسی: 7 ماه از اجرای برجام گذشته است و در این مدت دولت یازدهم که استارت مذاکرات را بر مبنای هدف چرخیدن توأمان چرخ سانتریفیوژها و زندگی مردم زد، دستاوردهای جدیدی را برای برجام فهرست می‌کند. به گزارش «وطن‌امروز» در شرایطی که طرف غربی از انجام تعهدات خود در برجام سر باز زده و برخی دولتمردان نیز بر دستیابی ایران به «تقریبا هیچ» اجرای برجام تاکید کرده‌اند، علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهور در اظهارنظری شگفت‌انگیز گفت در شرایط فعلی هم چرخ سانتریفیوژها می‌چرخد و هم چرخ اقتصاد کشور! علی یونسی، دستیار ویژه حسن روحانی در امور اقوام درباره وعده حسن روحانی در ایام تبلیغات انتخاباتی سال 92 درباره چرخیدن همزمان چرخ سانتریفیوژها و اقتصاد، گفت: آقای روحانی در همان ابتدای کار گفتند انگیزه و هدف اصلی دولت تدبیر و امید از مذاکرات این بوده که ضمن رفع تشنج‌ها و اختلاف ایران با برخی قدرت‌ها و حفظ حقوق قانونی، هم چرخ اقتصاد مردم بچرخد و هر چرخ سانتریفیوژها. دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقلیت‌ها در پاسخ به اینکه آیا وضعیت امروز اقتصاد کشور بدین گونه است که هم چرخ اقتصاد بچرخد و هم چرخ سانتریفیوژ، به فارس گفت: بله! ما می‌گوییم وضعیت امروز اینگونه است. مسیری که در گذشته می‌رفتیم قطعا به بن‌بست و به تعطیلی مطلق کشور می‌رسید اما تلاش‌های دولت کنونی در مسیر حل مشکلات، بازکردن گره‌ها و هموار کردن راه برای توسعه و رونق اقتصادی و چرخیدن دوباره چرخ کارخانه‌ها و فعالیت دوباره آنان است.
یونسی افزود: ما می‌گوییم تحریمی که 12 سال بر اقتصاد و امنیت کشور سایه افکنده بود زمان 6 ماه و یک سال برای خروج از آن شرایط بویژه با کارشکنی‌هایی که بعضی دولت‌ها انجام می‌دهند کافی نیست. تندروهای آمریکا، اسرائیل و سعودی‌ها به هیچ‌وجه تمایلی به حل مشکلات ایران و قرار گرفتن کشور در مسیر تعامل با دنیا و حضور فعال در تجارت جهانی ندارند.
دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقلیت‌ها تصریح کرد: اما با این وجود و برخلاف تمام این فشارها، آمار و ارقام در حوزه اقتصاد نشان می‌دهد چرخ اقتصاد، با کمی کندی اما در حال چرخش است و ان‌شاءالله آثار مثبت آن را مردم بزودی و در یک فرجه زمانی منطقی احساس خواهند کرد.
یونسی اولویت اصلی‌ دولت یازدهم را حل مساله خصومت هسته‌ای و برقراری برجام دانست و افزود: البته در جای خود، کار بسیار بزرگی از جهات گوناگون اقتصادی، فرهنگی و نظامی و امنیتی بود. مهم‌ترین اثر برجام دفع خطرات احتمالی جنگ بود که سایه شوم جنگ را از سر کشور برداشت، چرا که تندروهای آمریکایی که زیر نفوذ اسرائیل عمل می‌کنند و رقبای منطقه‌ای ما مانند سعودی‌ به دنبال این بودند که به بهانه مساله هسته‌ای، شرایط را آنقدر برای ما تنگ و پرهزینه کنند تا بهانه‌ای برای حمله به ایران فراهم شود.
وی افزود: دولت نیز متمرکز بر این مساله شد و در این جهت موفقیت‌های بزرگی به‌دست آورد که برجام قله این موفقیت بود. البته لازم است دستگاه دیپلماسی به‌عنوان یک اولویت دومی به سیاست‌های منطقه‌ای با جدیت بیشتری بپردازد و تلاش دولت باید در سایر بخش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی هم بیشتر باشد و بی‌شک دست‌اندرکاران دیپلماسی کشور در صدد تحقق این امر هستند.
یونسی فعلا امپراتوری را جمع کند
اظهارات علی یونسی که بخوبی فضای فکری اطرافیان حسن روحانی درباره وضعیت کشور را نشان می‌دهد، از سوی کارشناسان و نمایندگان مجلس با واکنش‌های قابل تاملی مواجه شد.
احمد امیرآبادی‌فراهانی، نماینده مردم قم و عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی که بتازگی به همراه اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از تاسیسات هسته‌ای نطنز و فردو بازدید کرده است، در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» به بیان مشاهدات خود از تاسیسات هسته‌ای و نحوه چرخیدن سانتریفیوژها پرداخت. وی با اشاره به اینکه ایران به تمام تعهدات خود در برجام عمل کرده و از 19 هزار سانتریفیوژ، تنها 60-50 سانتریفیوژ فعال است، گفت بنده پیش از این 3 بار از تاسیسات هسته‌ای نطنز و فردو بازدید کردم. در بازدید اخیر از نطنز تقریبا اکثر سانتریفیوژهایی را که نصب شده بودند جمع کرده و در انبار چیده بودند. در فردو هم تنها 2 آبشار 164 تایی فعال بود. این دو آبشار هم بدون تزریق گار می‌چرخیدند.
عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چرخیدن سانتریفیوژ بدون گاز، عملا دور بیهوده به حساب می‌آید، گفت: بله! این چرخیدن هیچ آثار مثبتی نداشته و ندارد. امیرآبادی درباره اینکه چند درصد فضای نطنز و فردو در حال استفاده است، تصریح کرد: من در آخرین بازدید از این تاسیسات و مقایسه آن با گذشته، خیلی ناراحت شدم. اینکه این سانتریفیوژها چطور برداشته شده و آن یأس و ناامیدی که در چهره کارکنان دیده می‌شد، انسان را آزار می‌داد.  وی با اشاره به جمع‌آوری سانتریفیوژها گفت: در گذشته 19 هزار سانتریفیوژ در نطنز نصب بود و الان 60 - 50 سانتریفیوژ با درصد غنی‌سازی 5/3 درصد باقی مانده است. این مقدار سانتریفیوژ تنها 25 درصد فضای نطنز را اشغال کرده است. عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات اخیر حجت‌الاسلام یونسی درباره چرخیدن چرخ سانتریفیوژها و اقتصاد مردم، گفت: وضعیت چرخیدن سانتریفیوژها به صورتی است که عرض کردم. درباره اقتصاد هم باید بگویم کشور در حال رکود است اما درباره آقای یونسی باید بگویم ایشان از این کلمات زیاد استفاده می‌کند. ایشان فعلا باید تلاش کند مشکلاتی را که اظهارنظرشان درباره عراق ایجاد کرد جمع و جور کند و بعد در این باره صحبت کند.
امیرآبادی درباره تاکید یونسی مبنی بر برداشته شدن سایه جنگ از سر کشور با برجام، گفت: اولا باید این را گفت که اساسا سایه جنگی وجود نداشت. البته بعضی سخنان آقای یونسی شاید بتواند سایه جنگ را برای کشور به همراه داشته باشد. ایران قدرتمند و توانمند است و رهبری شجاع دارد که کسی جرأت ندارد به خاکش حمله کند یا سایه جنگ را بر کشور تحمیل کند که با برجام آن سایه برداشته شود.


Page Generated in 0/0077 sec