printlogo


کد خبر: 163029تاریخ: 1395/6/11 00:00
جعفری‌جوزانی:
طالب‌زاده عشق دوران انقلاب ماست

گروه فرهنگ و هنر: جشن پیوند هنر انقلابی ایران و آمریکای لاتین و پاسداشت «میگل لیتین»، فیلمساز مطرح ضدکودتای شیلیایی با حضور فیلمسازان سینمای مستقل کشور، اصحاب هنر و رسانه و اقشار مختلف در دانشگاه تهران برگزار شد. به گزارش «وطن امروز» نادر طالب‌زاده، دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار با ابراز خرسندی از حضور میگل لیتین در تهران به آثار وی اشاره کرد و گفت: کلکسیون آثار آقای لیتین نشان از آگاهی و تعهد ایشان به مبارزه است، هر چند به زبان اسپانیایی تسلط نداشتم اما فیلم‌های او شاعرانگی و زیبایی خاصی داشت. وی شکل‌گیری کلکسیون فیلمسازان بین‌الملل عمار را ضروری دانست و افزود: این اتفاق مهمی است که عکس‌العمل خوبی نیز خواهد داشت.
جشنواره عمار، گمشده‌های انقلاب را معرفی می‌کند
پس از سخنان دبیر جشنواره عمار، عزت‌الله مطهری (شاهی) از مبارزان دوران حکومت پهلوی و دوستان شهید رجایی در سخنانی با تشکر از زحمات مسؤولان جشنواره عمار گفت: جشنواره عمار، معنویت و گمشده‌های انقلاب را به دیگران معرفی می‌کنند و من برای دست‌اندرکاران آن، آرزوی موفقیت دارم.
پس از  پایان سخنان عزت الله مطهری، جمشید جم از خوانندگان باسابقه عرصه موسیقی کشور، برای اجرای ترانه معروف «یار دبستانی من» روی سن حاضر شد.
 تقدیر از فیلمسازان سینمای مستقل ایران توسط فیلمساز ضدکودتای شیلی
بعد از اجرای زنده ترانه «یار دبستانی من»، در ادامه مراسم جشن پیوند هنر انقلابی ایران و آمریکای لاتین، با حضور مادر شهید مهدی رجب‌بیگی، میگل لیتین، فیلمساز مطرح ضدکودتای شیلیایی و نادر طالب‌زاده، دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار، با اهدای کاشی حرم مطهر امام رضا(ع) و فانوس جشنواره عمار از مسعود جعفری‌جوزانی به خاطر ساخت فیلم «شیر سنگی»، حسین زندباف به خاطر ساخت فیلم «دست شیطان» و بهروز افخمی به خاطر ساخت فیلم «روز شیطان» تقدیر شد.
 جعفری‌جوزانی: طالب‌زاده عشق دوران انقلاب ماست
مسعود جعفری‌جوزانی پس از تقدیر در این مراسم گفت: گویا همین دیروز بود با نادر طالب‌زاده در خیابان‌های تهران فیلمبرداری می‌کردیم. طالب‌زاده عشق دوران انقلاب ماست. به نظرم چیزی به اسم عدالت در میان ما گم شده است. وی افزود: دعا می‌کنم دستان بی‌عدالتی قطع شود! دست همان‌هایی که به سمت بیت‌المال دست‌درازی می‌کنند. امروز با خود می‌گوییم مگر ممکن است بعد از گذشت 38 سال از انقلاب امروز اینچنین شود. امیدوارم این یک خواب تلخ باشد و کسی ما را بیدار کند. شکاف طبقاتی امروز زیاد شده است، در آن زمان به این چیزها فکر نمی‌کردیم. بهروز افخمی نیز در ادامه اظهار کرد: مسعود بهتر از من حرف زد، من مثل او بلد نیستم حرف بزنم. امروز که بعد از 20 سال فیلمی درباره جاسوسی ساختم امیدوارم 20 سال دیگر هم اوضاع بهتر شود تا فیلم دیگری در این رابطه بسازم. بعد از صحبت‌های طنزآمیز افخمی نوبت به حسین زندباف، کارگردان فیلم سینمایی «دست شیطان» رسید که گفت: حالم با دیدن این فضا بسیار خوب است. بعد از 30 سال با دیدن این فضا و شرایط در اینجا روحیه دگرگونی پیدا کردم. وی افزود: با کشتن و ترور کسی نمی‌میرد. همچنین باید بگویم یاد مرحوم نادر ابراهیمی افتادم که نویسنده فیلمم بود. یاد نادر ابراهیمی‌ها بخیر، تقدیر از این فیلم تقدیر از نادر ابراهیمی‌هایی است که ادامه دارند.  مادر شهید رجب‌بیگی نیز در سخن کوتاهی ضمن تشکر از جشنواره عمار که به یاد شهدا و جانبازان است، گفت: از شما می‌خواهم فیلم‌های خوبی بسازید که به درد آیندگان بخورد و جوانان را رشد دهد.
 انقلابی‌های هنر ایران و آمریکای لاتین همپیمان شدند
بنابر این گزارش، در ادامه این مراسم، میگل لیتین به همراه نادر طالب‌زاده، بهروز افخمی، مسعود جعفری‌جوزانی، حسین زندباف و عزت‌الله مطهری میثاق‌نامه‌ای را با عنوان پیوند هنر انقلابی ایران و آمریکای لاتین امضا کردند. در بخشی از این میثاق‌نامه آمده است: «هنر مبارزه در تمام این سال‌ها در کنار ملت‌ها مشعل ایمان، امید و مقاومت را روشن نگه داشته است و هنرمند انقلابی در هرکجای جهان پای آرمان‌ها ایستاده و حتی جان خود را فدا کرده است، از ویکتور خارا و نرودا در شیلی تا رجب‌بیگی و مرتضی آوینی در ایران خط سرخی را بین هنر سازش و بی‌دردی با هنر مردمی و متعهد رسم کرده‌اند. امروز و چند دهه پس از قهقهه مستانه یانکی‌ها در شیلی خوشوقتیم که در ایران بزرگ، این دژ تسخیرناپذیر مبارزه با شیطان بزرگ، مردی را گرامی می‌داریم که حنجره خونی ستمدیدگان و نغمه دلگرم‌کننده و شورآفرین آرمانگرایان است. بزرگداشت میگل لیتین در ایران اگرچه خیلی دیر اما بسیار خوش‌هنگام است، نوید عهدی تازه در دو سوی اقیانوس برای پیوندهایی محکم در ادامه راه است. هنرمندان هر دو سو به بهانه این بزرگداشت عزم جزم کرده‌اند که فاصله‌ها را درنوردند و بیگانگی‌ها را به آشنایی و دورافتادگی‌ها را به صمیمیت و همدلی بدل کنند».
 لیتین یادگار شورش جوانان در سینما علیه هالیوود است
در ادامه بعد از پایان تقدیر از فیلمسازان سینمای مستقل کشور، علیرضا قزوه از شاعران انقلابی کشور، شعر «وال‌استریت و سپاه قدس» را خواند. بعد از پایان شعرخوانی علیرضا قزوه، بهروز افخمی برای سخنرانی درباره میگل لیتین، فیلمساز شیلیایی روی سن حاضر شد. بهروز افخمی با بیان اینکه از 18 سالگی و از جشنواره بین‌المللی تهران در قبل از انقلاب با لیتین آشنا شدم، گفت: این روزها بعد از 40 سال او را بالاخره دیدم و در دیدارهایم دریافتم او هنوز جوان است و شوق و ذوق دارد تا با سبک انقلابی همچنان فیلم بسازد. وی با بیان اینکه لیتین یادگار شورش جوانان در سینما علیه هالیوود است، افزود: او نماینده کسانی است که علیه هالیوود سنگ شده و خسته‌کننده با دوربین‌های روی دست و ارزان و متفاوت فیلم ساختند. افخمی با اشاره به دیدارهایش با لیتین و حضور یک مترجم خستگی‌ناپذیر در این سفر با او و با اشاره به داستانی از همکاری او با یک بازیگر ستاره هالیوودی و سرجا نشاندن او تاکید کرد:  تجربیات این افراد را باید یاد بگیریم و امیدوارم با هم فیلم بسازیم؛ من تهیه‌کننده فیلم او «مسافر چهار فصل» باشم که سال‌هاست می‌خواهد بسازد. پس از پایان سخنان افخمی، با حضور عزت‌الله مطهری، ابوالقاسم طالبی، بهروز افخمی، نادر طالب‌زاده و مسعود جعفری‌جوزانی از میگل لیتین و همسرش که به‌عنوان دستیار و مدیرتولید در کارهایش همراه او بوده است با اهدای تندیس جشنواره عمار و چفیه به عنوان نماد ایستادگی تقدیر شد.
 حضور در ایران، تجربه فراموش‌نشدنی برای من است
میگل لیتین بعد از دریافت هدایای خود سخنان خود را با عبارت «سلام علیکم» شروع کرد و گفت: سال‌های زیادی صبر کردم تا بالاخره افتخار حضور در ایران را پیدا کردم و حرف‌هایی که اینجا می‌زنم، از صمیم قلبم است. وی ادامه داد: درباره ایران خیلی از چیزها را خواندم و دیدم، درباره انقلاب اسلامی ایران هم مطالعاتی داشتم و درباره شیوه‌هایی که برای پیروزی انقلاب، مبارزان انجام دادند آگاهی پیدا کردم. این فیلمساز شیلیایی افزود: سینمای ایران بدون شک، یک سینمای خارق‌العاده است ولی این امکان را نداشته تا امروز به آن صورت که شایسته است، در جهان دیده شود. وی بیان کرد: زیاد فرصت این را نداشتم مردم ایران را در شهرها، خیابان‌ها و... ببینم ولی حضور کوتاه من و همسرم در ایران یک تجربه عالی و فراموش نشدنی بود و ما نگاه‌های مهربان مردم ایران را هرگز فراموش نمی‌کنیم. کارگردان فیلم «آلنده در پیچ‌وخم‌ها» خاطرنشان کرد: خلاقیت‌های جوانان انقلابی ایران را که سعی می‌کنند فیلم‌های انقلابی بسازند فراموش نمی‌کنم. لیتین بیان کرد: ایران، یک فرهنگ غنی و قدیمی دارد و می‌خواهم درباره ایران بیشتر مطالعه کنم و چیزهای دیگری نیز بدانم.
  وظیفه ماست در راه حقیقت مبارزه کنیم
لیتین خطاب به حاضران گفت: این اتفاقی نیست که ما اینجا جمع شدیم؛ در کشوری که رئیس‌جمهور بزرگ، شهید رجایی را ترور کردند. این فیلمساز شیلیایی افزود: رئیس‌جمهور سابق ایران و رئیس‌جمهور سابق شیلی، سالوادور آلنده هر دو شهید هستند و می‌توانند الگویی برای جوانان دو کشور باشند. لیتین بیان کرد: این 2 شخصیت بزرگ می‌توانند باعث شوند دو کشور و فرهنگ آنها با هم متحد شوند و با یکدیگر گفت‌وگو داشته باشند. وی با اشاره به اینکه ما از دو دنیای متفاوت هستیم، گفت: همه ما مخلوقات خدا هستیم و این کره خاکی برای همه ماست و وظیفه ما این است به دنبال صلح و گفت‌وگو باشیم. لیتین ادامه داد: وظیفه ما کارگردانان و فیلمسازان ایجاد پلی برای متحد کردن فرهنگ دو کشور است و من وقتی به شیلی بازگردم حتما سعی می‌کنم درباره ایران مطالعه کنم تا اطلاعاتم بیشتر شود. وی تصریح کرد: واقعا این وضعیت، غیرممکن است که تمام جهان درباره ایران، شیلی و آلنده دروغ بگویند، وظیفه ما این است در راه حقیقت مبارزه کنیم. لیتین سخنانش را با شعار «درود بر ایران، درود بر شیلی» تمام کرد.
 «غزه پیروز» پایان‌بخش جشن پیوند هنر انقلابی ایران و آمریکای لاتین
در بخش پایانی مراسم جشن پیوند هنر انقلابی ایران و آمریکای لاتین، پویا بابایی، خواننده جوان و انقلابی کشور برای اجرای زنده قطعه «غزه پیروز» روی سن حاضر شد. آهنگسازی و تنظیم این اثر برعهده کامران میرزایی بوده و محمدمهدی سیار هم شعر آن را سروده است. «غزه پیروز» که 2 سال پیش و همزمان با جشن‌های پیروزی مقاومت فلسطین رونمایی شده، به شهید حاج حسن طهرانی‌مقدم، بنیانگذار صنایع موشکی کشور تقدیم شده است.


Page Generated in 0/0070 sec