نتوانستیم به روسیه میوه صادر کنیم
کاهش نرخ روبل، مقررات دست و پاگیر روسها در صادرات، نبود زیرساختهای حملونقل و نبود شبکه بانکی برای نقل و انتقال مالی ۴ عامل اصلی عدم موفقیت صادرات به روسیه است. به گزارش فارس، مجتبی خسروتاج، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در همایش تجاریسازی خدمات ترانزیت و حمل و نقل کالا با تأکید براینکه ثبات نرخ ارز اگرچه زمینهساز برای تولید است اما لازم است برای توسعه صادرات، نرخ ارز متناسب با تورم و افزایش هزینهها باشد. وی تصریح کرد: اخیراً میربیزنیس بانک در روسیه مبادلات مالی را بین دو کشور ایران و روسیه انجام میدهد ولی این مورد کافی نیست و باید تعداد بانکها افزایش یابد. وی بیان داشت: برای صادرات محصولات کشاورزی به روسیه اگرچه صادرکنندههای ما حجم زیادی میوه در اختیار داشتند اما جوابگوی بازار 200 میلیونی آنها نبودند، چرا که در سالهای اخیر صادرکنندگان ما بیشتر صادرات را به بازارهایی از جمله عراق، عمان و امارات انجام میدادند که نسبت به بازار ترکیه بازار کوچکی بود. وی درباره آخرین وضع واردات واگن قطار از روسیه گفت: با واردات واگنها میتوان واحدهای تولیدی را فعال کرد و واردات واگن قطار از روسیه نیز در همین راستا است.
افت ۳۷۶۹ واحدی بورس در 6 ماه
بازار سرمایه در نیمه نخست امسال، ۱۲۳ روز معاملاتی را سپری کرده و در این مدت شاخص بورس ۳۷۶۹ واحد افت داشته است. به گزارش تسنیم، از ابتدای امسال تا پایان شهریور تعداد 124میلیارد و 80 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 276 هزار و 65میلیارد ریال در 8 میلیون و 488 هزار و 330مرتبه مورد معامله قرار گرفته و متوسط روزانه حجم و ارزش معاملات نیز در این مدت به ترتیب برابر با 1009 میلیون سهم و 224 میلیارد ریال بوده است. شاخص کل هم در این 6 ماه با 3769 واحد افت، از ارتفاع 80 هزار و 219 واحد در ابتدای سال به رقم 76 هزار و 450واحد در آخرین روز معاملاتی شهریور رسیده است. همچنین در این مدت، شاخص بورس 68 روز را مثبت و 55 روز را منفی بوده که نشان از افزایش روزهای مثبت بورس نسبت به مدت مشابه پارسال دارد. گفتنی است، بازار سرمایه در نیمه نخست پارسال 122روز معاملاتی را پشت سر گذاشته که از این تعداد، شاخص بورس 57 روز را مثبت و 65 روز را منفی بوده است.
تمدید خط اعتباری مسکنمهر
بانک مسکن باید از سال 1402 و در یک دوره زمانی10 ساله تا 1411 خط اعتباری 55 هزار میلیارد تومانی مسکنمهر را به بانک مرکزی بازپرداخت کند. علیاصغر میرمحمد صادقی، مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در گفتوگو با فارس، با اشاره به تمدید خط اعتباری مسکنمهر برای بانک مسکن، اظهار داشت: در مجموع از سال 87 تا 93 بانک مرکزی 45 هزار میلیارد تومان خط اعتباری به بانک مسکن داد که تا سال 94 حدود 10 هزار میلیارد تومان از سوی گیرندگان تسهیلات به بانک مسکن بازپرداخت شد. وی افزود: بانک مسکن باید این 10 هزار میلیارد تومان را به بانک مرکزی بازمیگرداند اما بانک مرکزی این اعتبار را وصول نکرد تا بانک مسکن دوباره از این منابع برای تکمیل طرحهای مسکنمهر استفاده کند. این منابع فقط برای تکمیل واحدهای نیمهتمام مسکنمهر و کمبود احتمالی منابع صندوق پسانداز مسکن یکم اختصاص خواهد یافت. در همین حال فرشاد حیدری، معاون نظارتی بانک مرکزی در مراسم رونمایی از کارتهای اعتباری بانک سپه گفت: مشتریان با استفاده از کارتهای اعتباری رنگی همچنین میتوانند خرید خدمات نیز صورت دهند. حیدری افزود: تا 6 مهر تعداد کارتهای اعتباری در شبکه بانکی به بیش از 158 هزار کارت رسیده است.