گروه اجتماعی: انتظار میرود بازنشستگان پس از رسیدن به سن بازنشستگی زندگی آرام و راحتی را سپری کنند اما مخارج گزاف زندگی باعث میشود در تنگنای هزینهها گرفتار شده و در پی یافتن شغل جدید باشند. افراد شاغل پس از 30 سال کار و خدمت به سن بازنشستگی میرسند اما پس از بازنشستگی به دنبال یافتن شغل متناسب با سن و سال خود هستند تا برای گذران زندگی و معیشتشان دست نیاز به سوی دیگران دراز نکنند. این در حالی است که بیش از یکمیلیون و 200 هزار نفر بازنشسته صندوق بازنشستگی کشوری و حدود 3 میلیون بازنشسته تامین اجتماعی در کشور وجود دارند اما برنامه جامع و مدونی برای حمایت از اقشار ضعیف و آسیبپذیر بازنشسته در کشور وجود ندارد.
بازنشستگان، جاماندگان قافله تورم
به گزارش فارس، اوضاع تورم و گرانی در جامعه بر کسی پوشیده نیست و اقشار بازنشسته جامعه برای گذران امور زندگی و اینکه هر هفته باید به عنوان بزرگ خانواده میهمانداری کنند مجبورند برای مقابله با خرج و مخارج زندگی دوباره به فکر اشتغال باشند و در یک نگاه میتوان گفت جیب بازنشستهها با تورمی که هر روز بیشتر میشود همخوانی ندارد. یک فرد بازنشسته 74 ساله درباره دلایل اشتغال دوباره خود اظهار داشت: هزینههای زندگی بالاست. من پس از 30 سال کار 900 هزار تومان حقوق دریافت میکنم که کفاف زندگی را نمیدهد، چون بخشی از آن صرف اجارهخانه شده و بخشی نیز به اقساط بانکی تعلق دارد، بنابراین اگر کار نکنم زندگیام لنگ میماند.
آموزشوپرورش رکوردار محرومیت
همچنین خانمی که بازنشسته آموزشوپرورش است درباره مشکلات بازنشستگان بیان داشت: بازنشستگان آموزشوپرورش جزو محرومترین اقشار بازنشستهاند در حالی که
30 سال برای تربیت و باسواد کردن فرزندان این کشور زحمت میکشند اما دریافتی، حقوق و مزایای آنها از سایر بازنشستگان کمتر است. وی افزود: با وضعیت گرانی و تورم جامعه به طور حتم دریافتی بازنشستگان کفاف زندگی را نمیدهد، چون شکاف و تفاوت خیلی زیادی بین بازنشستگان آموزشوپرورش و سایر بازنشستگان وجود دارد.
خدمات نامطلوب بیمه برای بازنشستگان
در همین حال در کنار صحبتهای مطرح شده توسط مدیران مربوط به نظر میرسد قوانین حمایتی مناسبی از بازنشستگان وجود ندارد، چرا که به گفته محمد اشرفی، رئیس کانون کارکنان بازنشسته سازمان تامین اجتماعی، برای اصلاح وضعیت معیشتی بازنشستگان باید برخی قوانین تامین اجتماعی اصلاح و به روز شود. وی یادآورشد: به عنوان مثال در حال حاضر مزایای غیرمستمر شاغلان برای بازنشستگان و مستمریبگیران لحاظ نمیشود که همین موضوع نیز بر پایین بودن دریافتی بازنشستگان تاثیر گذاشته است. اشرفی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر و با وجود اینکه طی 30 سال خدمت، هر ماه 9 درصد از حقوق بازنشستگان تحت عنوان حق بیمه برای دریافت خدمات درمانی مطلوب کسر شده است، همچنان اوضاع درمان بازنشستگان مطلوب نیست. وی تصریح کرد: نبود حمایتهای مناسب از بازنشستگان، نداشتن امتیازات خاص مانند اعزام به سفرهای زیارتی، مسافرتهای سیاحتی، تورهای گردشگری، استفاده از امکانات ویژه خدمات عمومی و دولتی باعث افت روحیه بازنشستگان شده است.
جستوجوی کار پس از 30 سال اشتغال
علاوه بر این یکی از بازنشستگان حوزه بهداشت و درمان درباره دلایل اشتغال دوباره بازنشستگان اظهار داشت: من 30 سال در حوزه بهداشت و درمان به عنوان کمکبهیار کار کردم، فعالیت در حوزه بیمارستانی فرد را فرسوده میکند. وی عنوان کرد: در حال حاضر بازنشسته هستم و باید استراحت کنم اما وضعیت جامعه این اجازه را به من نمیدهد و با وجود بازنشسته شدن به دنبال یک شغل جدید و مناسب هستم اما هر جا مراجعه میکنم به نوعی مرا دست به سر میکنند و میگویند نیاز نداریم. ناگفته پیداست افراد بازنشسته در کشور ما سن بالای 60 سال دارند و از نظر جسمی نیز به گونهای نیستند که بتوانند کارهای سخت و طاقتفرسا انجام دهند، چرا که توان جسمی آنها چنین اجازهای را نمیدهد، بنابراین صاحبان مشاغل نیز تمایلی به کار کردن افراد مسن و سالمند در مجموعه خود ندارند. با توجه به این موضوع اگر اعضای خانواده در جهت تکریم و حمایت مادی و معنوی افراد سالمند و بازنشسته قدم بردارند، آنها نیز دغدغه اشتغال دوباره را نخواهند داشت و با خیالی آسوده به گذران زندگی میپردازند.