گروه فرهنگ و هنر: ابراهیم حاتمیکیا، ابوالقاسم طالبی و محمدحسین مهدویان برگزیدگان چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت شدند. به گزارش «وطن امروز»، آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت جمعه شب در سالن مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد. در این برنامه، تندیس بهترین فیلم به حبیب والینژاد برای فیلم «ایستاده در غبار»، تندیس بهترین کارگردانی به ابراهیم حاتمیکیا برای فیلم «بادیگارد» و تندیس بهترین فیلمنامه به محمدحسین مهدویان برای «ایستاده در غبار» اهدا شد. جایزه ویژه هیات داوران جشنواره نیز برای فیلم «یتیمخانه ایران» به ابوالقاسم طالبی تعلق گرفت. تندیس بهترین بازیگر زن به مریلا زارعی برای «ماهی سیاه کوچولو» و تندیس بهترین بازیگری مرد به پرویز پرستویی برای بازی در فیلم «بادیگارد» اهدا شد. همچنین هیات داوران جایزه ویژه با موضوع انقلاب را به نرگس آبیار برای «نفس» و جایزه ویژه با موضوع منطقه را به حسن برزیده برای «مزار شریف» در نظر گرفت. «بادیگارد» نیز در بخش بهترین فیلم از نگاه مردمی جشنواره توانست جایزه این بخش را دریافت کند.
مریلا زارعی: یکایک مردم ایران شایسته دریافت تندیس مقاومت هستند
مریلا زارعی پس از دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره مقاومت در سخنانی کوتاه گفت: گرفتن جایزه از دست این بزرگواران لذتبخش است. من این جایزه را از دست استاد نصیریان گرفتم و این شادی جایزه را دوچندان میکند. دوره قبل این تندیس را برای «چ» و «شیار ۱۴۳» گرفتم که همان سال از نقش الفت خداحافظی کردم و گفتم میخواهم نقشهای دیگر را امتحان کنم. بعد از آن در «ماهی سیاه کوچولو» بازی کردم که کار سختی بود و در ایفای این نقش از کارگردان جوان کمک گرفتم. وی افزود: کار جدیدم را در سینما با این تندیس آغاز میکنم. یکایک مردم ایران شایسته دریافت تندیس مقاومت هستند، چه آن کارگری که با سختی کار میکند، چه شهدای مدافع حرمی که برای ایران جان خود را فدا میکنند. پرویز پرستویی نیز که برای بازی در بادیگارد بهعنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد از سوی هیات داوران جشنواره فیلم مقاومت برگزیده شده بود، در سخنانی گفت: از هیات داوران که من را لایق این جایزه دانستند تشکر میکنم. از ابراهیم حاتمیکیا که این فرصت را برای من فراهم کرد تشکر ویژه میکنم. وی در ادامه مطلبی خواند که در آن نوشته شده بود: دفاعمقدس پاسخی به تهاجم بود و دفاع از هر حقی مقدس است. تلفیق سینما و دفاعمقدس برای من ارزشمند بوده است چون به مردم فرصت اندیشه درباره این جنگ نابرابر را میدهد. درست نشان دادن دلاوریهای مردم بسیار مهم است زیرا بهترین راه آشنایی مردم با جنگ همین است. هنوز مادران شهید در هر کوچه پس کوچه این شهر زندگی میکنند. آنها صاحبان حقی هستند که ما اجازه ناحق کردن آن را نداریم. بهعنوان یک هنرمند امانتی در دست ما است و ما در برابر آن مسؤولیم. ما در برابر مادری که هنوز چشمانتظار فرزندش است و در برابر جانبازان شیمیایی مسؤولیم. ما به اعتقاد این نسل مدیونیم. فراموش نکنیم جنگی که بر ملت ایران تحمیل شد نابرابر بود و ما مدیون مردان جنگ هستیم. پژمان لشگریپور، مجری طرح بادیگارد که برای دریافت جایزه ویژه بهترین فیلم از نگاه مردمی روی سن آمده بود، طی سخنانی گفت: بغضی در دل عوامل بادیگارد است. مرتضی آوینی در جایی گفته بود متاسفانه بند ناف جریان روشنفکری از اول بر خلاف ما بریده شده است. این جایزه نشان داد آقا مرتضی درست گفته است.
بخشهای غافلگیرکننده اختتامیه جشنواره مقاومت
در بخش ابتدایی آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، نرگس خانزاده شهید مدافع حرم به همراه پدربزرگش روی صحنه آمد و در کنار محمد خزاعی قرار گرفت. خزاعی خطاب به وی گفت: همه افرادی که در سالن هستند آمدهاند به شما تبریک و خیر مقدم بگویند، شما تنها نیستید. نرگس خانزاده هم خود را اینگونه معرفی کرد: دختر شهید مدافع حرم، اسماعیل خانزاده هستم. خزاعی طی سخنانی در این مراسم گفت: خوشحالیم توانستیم پایگاهی را فراهم کنیم تا فیلمهای فیلمسازان مستقل به نمایش در آید. از مسؤولانی که در این مراسم حضور دارند فیلمسازان توقع حمایت در تولید و اکران دارند، فیلمسازان خارجی فضای نمایش مناسب میطلبند و صندوق حمایت از فیلمسازان حوزه مقاومت نیاز امروز است. اگر امروز تلالویی از فیلمهای خوب مقاومت میبینیم بدانید آینده مال بچه حزباللهیهاست زیرا ما عمار داریم. بعد از سخنان دبیر جشنواره، حامد زمانی قطعه «عمار داره این خاک» را اجرا کرد و بعد از آن عبدالملک حوثی رهبر انصارالله یمن بهعنوان چهره برتر مقاومت در سال 2016 معرفی شد. در ادامه این برنامه، شیخ علی ظاهر، معاون فرهنگی حزبالله لبنان پیام سیدحسن نصرالله را خواند. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در این پیام با سلام و درود به عزیزان حاضر و هنرمندان و مسؤولان گفت: با توجه به هجمه زیاد دشمن علیه جبهه مقاومت امروز حضور چشمگیر اصحاب هنر و رسانه بیشتر احساس میشود. تولیدات در این عرصه میتواند حقانیت این مسیر را به اثبات برساند. از اهالی هنر خواستار توجه بیشتر به جبهه مقاومت و معرفی آن هستم.
تقدیر از مادر 4 شهید سوری
در ادامه برنامه از مادر شهید امالغیاث از سوریه تقدیر شد. مادری که 4 فرزندش را در کمتر از 2 سال از دست داد. امالغیاث بعد از تقدیر گفت: به همه مادران شهدای سوریه، عراق، لبنان و ایران سلام و درود میفرستم، از ایران برای همه کارهایی که انجام داده تشکر میکنم. در ادامه مراسم همچنین از حاج ابراهیم فرهات، مدیر شبکه المنار توسط سردار نقدی و محمد خزاعی، دبیر جشنواره فیلم مقاومت تقدیر به عمل آمد. سردار نقدی در مراسم اختتامیه جشنواره مقاومت با خواندن داستانی کوتاه از حضور رسانه در فضای مقاومت به مکتب آزادیخواهی در ایران اشاره کرد و گفت: ما این مکتب را از اباعبدالله الحسین(ع) و رهبر انقلاب آموختیم. مقاومت خشونت نیست، دفع خشونت است. سردار نقدی تاکید کرد: این جشنواره و پیشرفتهایش نشانه پیروزی ما است. این آرمان نهتنها روز به روز مستحکمتر میشود بلکه روزی جهان را دربر میگیرد. سینمای مقاومت فریادی علیه جباران دنیاست. وی در پایان از همه دستان درکاران این جشنواره و هنرمندانی که آثار خود را به آن ارسال کردند تشکر کرد. در ادامه جوایز بخشهای مختلف به ترتیب زیر اعلام شد. در بخش اهدای جوایز بخش فیلمهای مستند ایران، تندیس برگزیده اول به امیرحسین نوروزی برای فیلم «پل» رسید. همچنین جایزه ویژه به خاطر پرداختن به موضوع منا به ناصر نادری برای «آقای سفیر» و همچنین جایزه ویژه به خاطر روشنگری در مسائل روز به مهدی نقویان برای فیلم «برادران» رسید. در بخش فیلمهای مستند بینالملل تندیس برگزیده اول به محمد مغنی برای «شجاعیه» از فلسطین تعلق گرفت. در این بخش از مراسم همچنین از افشین آبشناسان، فرزند شهید آبشناسان تقدیر شد. در بخش مردمی جلوهگاه نور، لوح تقدیر به جوانترین شرکتکننده جشنواره که علی کاکایی است برای «مسافر آسمان» رسید و او خواست اگر این جایزه نقدی است به بچههای یمن داده شود. همچنین تندیس فیلم برگزیده اول به حامد کشانی برای فیلم «مادرخوانده» رسید. تندیس جشنواره در بخش فیلمهای مستند جلوهگاه نور به حسین طالبیمقدم برای فیلم «بیبی» رسید.
فاطمه مغنیه: عطر شهادت بین ما میپیچد
فاطمه مغنیه، فرزند عماد مغنیه و زینب سلیمانی، فرزند سردار سلیمانی برای اهدای جوایز بخش «عماد مغنیه» به روی سن آمدند. دیپلم افتخار در این بخش به عباس لاجوردی برای فیلم «جشن تولد» تعلق گرفت. عباس لاجوردی در حالی که پرچمی متبرک به حرم حضرت رقیه(س) و حضرت زینب(س) با خود به همراه داشت به صحنه آمد. همچنین جایزه ویژه این بخش به هادی مقدمدوست برای روایت چهارم «هیهات» رسید و تندیس ویژه عماد مغنیه به روحالله رفیعی برای فیلم «فرمانده جواد» تعلق گرفت. فاطمه مغنیه در بخشی از این مراسم گفت: عطر شهادت در بین ما میپیچد و آرزو میکنم وجود شهیدان را هر چه بیشتر بین خودمان حس کنیم. به همه امت اسلامی این تلاشها را تبریک میگویم. از امام خمینی و امام خامنهای تشکر میکنم. از خانواده شهدا و مجاهدین تشکر میکنم. از دستاندرکاران جشنواره مقاومت هم تشکر میکنم. در بخش مسابقه سینمای بینالملل تندیس بهترین فیلمنامه به فیلم «۳۰۰۰ شب» به قلم میالمصری از لبنان رسید. همچنین تندیس بهترین کارگردانی برای فیلم «جنگلها هنوز سبزند» به کارگردانی مارکو نابرسینک از اتریش و تندیس بهترین فیلم که با صد درصد آرا انتخاب شده به حبیب والینژاد برای فیلم «ایستاده در غبار» تعلق گرفت. جایزه ویژه این بخش به فیلم «سوریون» از سوریه رسید. باسل الخطیب، کارگردان این فیلم بعد از کسب این جایزه گفت: باعث افتخار من است این جایزه را از ایران گرفتم.در بخش برگزیدگان بهترین فیلم از نگاه خانواده شهدا، ضمن تقدیر از نقشآفرینیهای پرویز پرستویی و مریلا زارعی در عرصه گفتمان اسلامی، به پاس حضور پرتلاش جایزه بهترین نقش از نگاه خانواده شهدا به علیرام نورایی برای «یتیمخانه ایران» رسید. علیرام نورایی پس از دریافت این جایزه گفت: حال خوبم را به کوری تمام بدخواهان سرزمینم تقدیم میکنم به شهدای وطنم بویژه شهدای مدافع حرم. جایزه بهترین اثر با تقدیر از «یتیمخانه ایران» به «بادیگارد» تعلق گرفت. فرزند ابراهیم حاتمیکیا به نیابت از پدر جایزه را دریافت کرد. سپس پدر شهید احمدیروشن که یکی از اهداکنندگان جوایز بود، گفت: از مواضع انساندوستانه ابوالقاسم طالبی تشکر میکنم. او سپس انگشتر خود را به طالبی تقدیم کرد. چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت از دوم تا نهم مهرماه به میزبانی پردیس سینمایی ملت بهعنوان پایگاه اصلی، مجموعه سینمایی فلسطین بهعنوان سینمای مردمی همچنین بیش از ۳۰۰۰ نقطه کشور به صورت همزمان با نمایش بیش از ۳۲۰ عنوان فیلم از ۳۷ کشور جهان و با حضور میهمانانی از ۲۳ کشور به اجرا در آمد.