پیام دوستی سعودیترین گروه تروریستی در سوریه برای اسرائیل، پرده دیگری از ابعاد جنگ نیابتی در منطقه را برانداخت.
تارنمای آمریکایی بلومبرگ چهارشنبه گذشته در گزارشی از الی لیک، روزنامهنگار سرشناس یهودیاش از قول رهبر سیاسی جوان و جدید گروه تروریستی جیشالاسلام- که ارتش غیررسمی عربستان در جنگ تحمیلی به سوریه خوانده میشود- نوشت این گروه با رژیم اسرائیل جنگ ندارد. بدین ترتیب بار دیگر در تاریخ ننگین رژیم صهیونیستی ثابت شد این موجودیت سرطانی در منطقه در همه مراحل، اتحاد راهبردی پنهانی با حاکمان دستنشانده غرب در عربستان علیه رقبا و دشمنان سعودی داشته که اینک این اتحاد علنی شده است. اگر در دهههای گذشته گفتمان رسمی پانعربی و شرایط سیاسی اجازه نزدیکی آشکار ریاض و و تلآویو به عنوان دستنشاندههای استعمار آنگلو-آمریکایی در خاورمیانه را نمیداد، حال 2 طرف با توجیه ناآرامیهای منطقه که در اصل برساخته توطئههای خودشان است، زیر چتر حمایتی آمریکا جشن آشتیکنان میگیرند.
محمد علوش، برادر رهبر به هلاکت رسیده تکفیریهای جیشالاسلام که به رهبری این گروه وهابی رسیده است هفته گذشته احتمالا جایی در مناطق تحت اشغال این گروه در مرز سوریه و اسرائیل با خبرنگار بلومبرگ گفتوگو کرده و با اشاره به رژیم اسرائیل گفته است: «ما جز حکومت سوریه، با هیچ حکومت دیگری قصد جنگ نداریم».
لیک که یکی از مشهورترین وابستههای خبری آمریکایی در مناطق جنگی خاورمیانه است، این پیام علوش را به چند دلیل حائز اهمیت میداند؛ اول اینکه او به صراحت به موضوعی اشاره کرده است که بسیاری از کشورهای عربی به طور خصوصی و در خفا به آن میپردازند.
این گروه تروریستی که به هیچوجه کمتر از داعش و جبهه النصره علیه مردم سوریه جنایت نکرده است، در حالی همچنان به عنوان یک گروه میانهرو معارض دمشق توسط آمریکا و شرکایش حمایت میشود که در مقابل، سوریه و متحدانش از جمله روسیه آن را بدون قید و شرط تروریست میدانند. حال چنین تروریستهایی میگویند که با اسرائیل سر جنگ ندارند و تنها به دنبال سرنگونی حکومت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه هستند.
دولت دمشق بارها اعلام کرده است رژیم اسرائیل همسو با متحدان منطقهای و غربی خود از جمله آمریکا و عربستان سعودی، از گروههای تکفیری تروریستی که علیه دولت سوریه میجنگند، حمایت میکند. ارتش سوریه تاکنون چندین بار محمولههای تسلیحاتی و مهمات ساخت اسرائیل را در دست گروههای تروریستی در سوریه کشف کرده است. ارتش اسرائیل نیز اسفند 1394 از درمان دستکم 2 هزار تن از معارضان تروریستی خبر داد که در سوریه زخمی شده بودند.
به نوشته لیک، مقامات اسرائیلی میگویند آنها در این بیمارستان هدف اطلاعاتی ندارند و علوش نیز گفته است فکر میکند این موضوع نشانهای مهم دال بر حسن نیت رژیم اسرائیل است و از نیتی «بشردوستانه» حکایت دارد. او در حالی نیت رژیم اسرائیل را بشردوستانه دانسته است که اکرم حسون، یکی از نمایندگان پارلمان اسرائیل (کنیست)، شهریور 1395، آویگدور لیبرمن، سیاستمدار افراطی و وزیر امور نظامی اسرائیل را به حمایت از تروریستهای گروه جبههالنصره در سوریه که نام خود را به فتحالشام تغییر دادهاند، متهم کرد و گفت: «جبههالنصره با حمایت بیسابقهای از سوی اسرائیل در حال فعالیت است. چون مبارزان این سازمان [تروریستی] در حال پیشروی در همان مناطقی هستند که نیروهای اسرائیلی پیشتر اقدام به بمباران مواضع سوریه کردهاند. این موضوع افزون بر کمکهای لجستیکی و پزشکی است که این گروه از اسرائیل دریافت میکند».
این نخستین پیام دوستانه تروریستهای تحت فرمان سعودی برای اسرائیلیها نیست و ماه گذشته نیز سخنگوی جیشالاسلام با یک مقام اطلاعاتی - راهبردی ناشناس صهیونیست در بلندیهای جولان دیدار کرده و مجاب شده بود که این منطقه در اشغال اسرائیل بماند. در این مقاله اشاره شده است که علوش قضیه حقوق فلسطینیها و سوریها را کاملا زمین گذاشته است و درباره بلندیهای اشغال شده جولان و اراضی تصرف شده کرانه غربی رود اردن توسط رژیم اسرائیل مطیع قطعنامههای سازمان ملل است، موضعی که از نظر مردم 2 کشور معنایی جز خفت ندارد. علوش که مشخصا از یک خاندان وهابی - سوری مقیم عربستان برخاسته، پیام صلح خود به تلآویو را که قطعا دستورش از ریاض صادر شده چنین توجیه میکند: «اگر همه کشتار تاریخ درگیری اعراب و اسرائیل را با آنچه رژیم اسد مرتکب شده مقایسه کنیم میبینیم که باید از شر این رژیم خلاص شویم.» اما این توجیه به قدری احمقانه است که حتی نویسنده یهودی بلومبرگ را هم قانع نمیکند. لیک در مقالهاش مینویسد که اعلام موضع جیشالاسلام به نفع اسرائیل معنایی جز دلسرد شدن این گروه از حمایت فلسطینیها ندارد. به نوشته او با وجود آنکه علوش سعی میکند از فلسطینیها خرج کند اما بسیاری از آنها به جای مواجهه با اسد همچنان به خانههایشان در سرزمین مادری که توسط اسرائیلیها از آن آواره شدهاند، میاندیشند. نویسنده بلومبرگ همچنین ادعای علوش را مبنی بر اینکه گروه او در موقعیت خوبی در جنگ با نظام دمشق قرار دارد رد میکند و در این باره به گفتههای چارلز لیستر، متفکر اندیشکده موسسه خاورمیانه واشنگتن استناد میکند. در حالی که علوش از در خدمت داشتن 20 هزار تروریست سخن میگوید، این تعداد توسط لیستر حدود 12 هزار نفر برآورد شدهاند. لیستر همچنین به لیک درباره جنایتهای جیشالاسلام علیه اقلیتهای شیعه، کرد و مسیحی سوریه اطلاعاتی میدهد. کارنامه این گروه تکفیری به قدری سیاه است که هیچ نظریهپرداز معتبر غربی حاضر به دفاع از آن نیست. در مقاله بلومبرگ به نوشتههای مایکل وایز، داعششناس آمریکایی و گفتههای رازان زیتونه، فعال حقوق بشری سوری استناد شده که انواع و اقسام جنایات این گروه معارض به اصطلاح میانهرو مانند قاچاق انسان، آدمربایی، سلاخی غیرنظامیان و استفاده از زنان و کودکان شیعه به عنوان سپر انسانی در زمره آنهاست.
اما روزنامه لبنانی الاخبار به دنبال اظهارات اخیر علوش در تحلیلی نوشت که پیام صلح تروریستهای مورد حمایت عربستان در سوریه برای اسرائیل در امتداد عادیسازی روابط ریاض با تلآویو و ناشی از شکستهای متوالی آلسعود در تحولات و معادلات منطقهای است به طوری که برای حفظ موقعیتش مجبور به علنیسازی ائتلاف خود با اسرائیل است. این رویکرد باعث شده است که یعقوب عمیدرور رئیس اسبق شورایعالی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مدعی شود «عربستان و سایر کشورهای سنتی که به دنبال حفظ موقعیت کنونی در منطقه هستند، نسبت به تغییرات ساکت نخواهند بود و به دنبال پایگاهی برای رسیدن به ثبات خواهند گشت. این پایگاه همان
اسرائیل است.»