اعلام خبر شهادت خاندان حکیم بهدست مزدوران خونخوار رژیم بعث عراق (1363ش)
در هجدهم اسفند 1363ش خبر تکاندهنده کشتار 10 تن از علمای بزرگوار حوزه علمیه نجف اشرف منتشر گردید. این افراد، عموماً از منسوبین بیت شریف مرجع بزرگوار، آیتالله سید محسن حکیم بودند. در پی اعلام شهادت این عده که مدتها در حبس و بازداشت به سر برده بودند، امامخمینی(ره) با صدور اعلامیهای، ضمن اظهار تاسف و تاثر از این اقدام جنایتکارانه، از سکوت مجامع بینالمللی در این باره انتقاد کردند.
درگذشت سیمین دانشور، نویسنده و مترجم ایرانی (1390ش)
سیمین دانشور در سال ۱۳۰۰ شمسی در شیراز متولد شد. او برای تحصیل در رشته ادبیات فارسی به دانشکده ادبیات دانشگاه تهران رفت. در ۱۳۲۷ مجموعه داستان کوتاه آتش خاموش را منتشر کرد که اولین مجموعه داستانی است که به قلم زنی ایرانی چاپ شدهاست. در ۱۳۲۸ با مدرک دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. دانشور در سال ۱۳۲۹ با جلال آلاحمد ازدواج کرد. او اندکی پیش از مرگ آلاحمد در ۱۳۴۸، رمان سَووشون را منتشر کرد که از جمله پرفروشترین رمانهای معاصر است. در ۱۳۵۸ از دانشگاه تهران بازنشسته شد. از سیمین دانشور همواره بهعنوان یک جریان پیشرو و خالق آثار کمنظیر در ادبیات داستانی ایران نامبرده میشود. سیمین دانشور در هجدهم اسفندماه سال ۱۳۹۰ در خانهاش در تهران درگذشت.
تاجگذاری «نادرشاه افشار» و آغاز سلطنت افشاریه (1736م)
پس از آرامشدن اوضاع داخلی ایران که به دنبال شورش افغانها و سقوط صفویه در کشور ایجاد شده بود، نادر قلی افشار با درایت و جنگجویى خود توانست یکی پس از دیگری بر مشکلات فائق آید و اوضاع را کنترل کند. وی در سال 1736م کلیه معتمدان محلی و کشوری را در صحرای مُغان جمع کرد و شرحی از خدمات خود و بیکفایتی آخرین شاه صفوی خواند. سپس نادر از این افراد خواست که درباره سلطنت تعیین تکلیف کنند و در این میان، حاضرین او را نامزد سلطنت کردند. او پس از یک ماه تامل به شرط اینکه تمامی شرکتکنندگان باید نسبت به نادر و فرزندان او وفادار باشند، سلطنت را پذیرفت. وقتی این شرایط مورد پذیرش حضار قرار گرفت نادرقلی افشار در نهم مارس 1736م به نام نادرشاه افشار در دشت مغان تاجگذاری کرد. وی در طول نزدیک به 12 سال سلطنت خود جنگهای مهمی از جمله جنگ با هند و عثمانی کرد و غنایم بیشماری نصیب ایران نمود. نادر شاه در سالهای پایانی عمر خود تغییر اخلاق داد و پس از کورکردن فرزندش، اغلب اطرافیان خود را کشت. در نتیجه تعدادی از سردارانش به سراپرده او حمله کردند و او را از پای درآوردند.
مرگ «مناخیم بگین» سیاستمدار و از پایهگذاران رژیم صهیونیستی (1992م)
مناخیم بگین، سیاستمدار کهنهکار رژیم صهیونیستی در 16 اوت 1913م در منطقه بالتیک در لهستان به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی، به فرماندهی سازمان یهودی ایرگون که کار انتقال یهودیان به فلسطین اشغالی را برعهده داشت انتخاب گردید. بگین در سال 1949م، به عضویت پارلمان اسرائیل موسوم به کِنِست درآمد. او در سال 1967م وزیر مشاور در امور خارجی و در سال 1977م نخستوزیر رژیم صهیونیستی گردید و این سمت را تا سال 1982م حفظ کرد. آغاز توسعه سریع شهرکهای یهودینشین، الحاق جولان به قلمرو رژیم صهیونیستی، تلاش برای انتخاب بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، طرح تجاوز سراسری به لبنان در سال 1982م و پیشروی تا بیروت و بالاخره قتل عام ساکنین اردوگاههای صبرا و شتیلا از مهمترین رخدادهای دوران پنج ساله نخستوزیری ننگین وی محسوب میشوند. او در دوران نخستوزیری خود با کمکهای اطلاعاتی گسترده سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی، موساد و سازمان جاسوسی آمریکا، سیا و بهرهگیری از دستگاههای ارتباط جمعی غربی و صهیونیستی، انور سادات، رئیس یکی از بزرگترین کشورهای عربی یعنی مصر را فریفت و با انعقاد پیمان کمپ دیوید در سال 1978م، با نشان دادن خود به عنوان چهرهای صلحطلب به دریافت جایزه صلح نوبل نائل گردید. بگین در سالهای پس از استعفای خود دچار نوعی بیماری جنون و عدم تعادل روانی گردید و سرانجام بر اثر حمله شدید قلبی در نهم مارس 1992م در 79 سالگی مُرد.