printlogo


کد خبر: 166099تاریخ: 1395/7/26 00:00
نارضایتی خانواده‌ها از شیوه نظارت بر مهدهای کودک ادامه دارد
کورس شهریه مهدها با دوره‌های دکترا!

گروه اجتماعی: این روزها هزینه سپردن یک کودک به مهدهای پرستاره برای یک دوره 5 ساله حدود ۸۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان است؛ هزینه‌ای برابر با شهریه دکترا و جالب اینکه خانواده‌های بسیاری برای سپردن فرزندان خود به این مهدها، پشت نوبت هم می‌مانند.
با وجود اینکه هرساله سازمان بهزیستی نرخ شهریه مهدها را به صورت رسمی اعلام می‌کند و این نرخ‌ها حدود 300 تا 400 هزار تومان تعیین می‌شود اما در دنیای واقعی و در مهدها مبالغ دیگری رد و بدل می‌شود؛ مبالغی میلیونی بین 2 تا 5 میلیون تومان که با ارائه امکانات عجیب و غریب میزان شهریه از این ارقام نیز فراتر می‌رود. بر این اساس برای ثبت‌نام کودک در مهدهای کودک‌ والدین باید در ارزان‌ترین حالت 15 میلیون و در گران‌ترین حالت
25 میلیون تومان در هر سال بپردازند. اگر قیمت‌های دریافتی این مهدهای کودک را ثابت در نظر بگیریم هزینه سپردن یک کودک به هرکدام از این مهدها برای گذراندن دوره یک تا 5 سالگی در مجموع حدود 80 تا 120 میلیون تومان خواهد بود.
مهدهای پرستاره و جیب والدین
به گزارش فارس، مهدهای ستاره‌دار که اغلب در بالای شهر و دارای سالن‌های ایروبیک، استخر، سنگنوردی، ژیمناستیک، روانشناسی، بازی آموزش زبان‌های انگلیسی و فرانسوی هستند برای هر خدمت و آپشن اضافه، خانواده‌ها را مجبور به پرداخت هزینه‌های بالا می‌کنند. همچنین نظارت بر مهدهای کودک موضوعی است که به گفته کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و خانواده تاکنون مغفول مانده است. وی معتقد است: شورایعالی انقلاب فرهنگی مسؤول سیاست‌گذاری‌های کلان نظام در موضوعات فرهنگی و آموزشی است و در این عرصه با برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌هایی که دارد، بر نحوه اجرا نظارت می‌کند. سال‌هاست که اعتراضاتی مبنی بر نامناسب بودن نظارت و کیفیت مهدهای کودک‌ به شورایعالی انقلاب فرهنگی و دستگاه‌های زیرمجموعه می‌رسد.
به گفته خزعلی، 30 سال پیش در سال 65، بهزیستی متولی دادن مجوز نظارت و پایش بود و برنامه‌ریزی و آیین‌نامه آموزش‌ها، نظارت و پایش مشترک بین آموزش‌وپرورش، وزارت کشور و بهزیستی تقسیم شد و برنامه تربیتی بر عهده وزارت علوم قرار گرفت اما در عمل، اقدامی انجام نشده است.
سهم بالای مهدهای خصوصی
این در حالی است که حبیب‌الله مسعودی‌فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در پاسخ به این انتقادها گفته است: بیشتر مهدها در بخش غیردولتی است. بنابراین چون اعتبارات لازم برای پوشش‌دهی در دسترس نبوده، درصد پوشش‌دهی نیز کاهش داشته است. وی افزود: در برخی کشورها درصدی از تولید ناخالص داخلی برای رشد و تکامل کودکان هزینه می‌شود که در کشور ما سرمایه‌گذاری چندانی برای مهدها نشده است. معاون سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: می‌خواهیم به صورت جدی موضوع شهریه مهدها را پیگیری کنیم و مهدهایی را که بیشتر در نقاط بالای شهر و در کلانشهرهایی مانند تهران قرار دارند، مورد بررسی قرار دهیم. اگر کسی به ما اعلام کند مهدکودکی با امکانات عجیب و غریب و تبلیغات خاص، شهریه‌های بالا دریافت می‌کند، این موضوع را پیگیری می‌کنیم چون مهدها موظفند شهریه را براساس نرخ مصوب بهزیستی و ستاره‌هایی که برای‌شان تعیین شده دریافت کنند.
سپردن کودکان به مهد از سرناچاری
بی‌اعتمادی نسبت به آموزش‌هایی که در مهد‌ها ارائه می‌شود باعث شده است که بسیاری از مادران تا جایی که بتوانند خود از فرزندان‌شان مراقبت کنند. یک پژوهش در این زمینه نشان می‌دهد بیش از
60 درصد والدینی که کودکان خود را به مهد کودک سپرده‌اند از سر ناچاری این کار را انجام داده‌اند.  همچنین براساس آنچه مطرح شد، بیش از 85 درصد مهدهای کودک خصوصی شده‌اند. این خصوصی‌سازی فعالیتی مثبت است اما به شرط آنکه در آن تمام قواعد خصوصی‌سازی رعایت شود و با دخالت‌های نابجا  مهدهای خصوصی به مراکزی برای ارائه آموزش‌های نادرست و چشم و هم‌چشمی‌های میلیونی بین خانواده‌ها تبدیل نشود.


Page Generated in 0/0118 sec