گروه اجتماعی: وزارت بهداشت در هفته سلامت زنان برخلاف تأکید رهبرانقلاب بر فرزندآوری و لزوم اجرای سیاستهای جمعیتی، در برنامهریزیهای خود حمایت از زنان باردار را قرار نداده است.
هفته ملی سلامت بانوان ایرانی، امسال با شعار«سلامت زنان، خانواده سالم و جامعه پویا» از 24 مهر ماه آغاز شده است. این هفته با هدف حساسسازی و اطلاعرسانی درباره مهمترین اولویتهای سلامت زنان به کل جامعه اعم از زنان، مردان، مدیران و سیاستگذاران هفته ملی سلامت بانوان ایران نامگذاری شده است. اما متاسفانه به موضوع زنان باردار هیچ توجهی نشده و حتی یک روز از هفته سلامت زنان به این موضوع اختصاص نیافته است. این غفلت به وضوح در نامگذاری روزهای هفته سلامت زنان مشخص است.
اعتراض ماماها به برنامههای وزارت بهداشت
به گزارش فارس، تکریم نشدن مادران باردار و شیرده در هفته سلامت زنان علاوه بر اینکه صدای مادران باردار را درآورده با واکنش جامعه ماماها نیز مواجه بوده است به طوری که اتحادیه صنفی ماماهای مطبدار کشور طی نامهای اعتراض خود را در این زمینه اعلام کرده است.
اتحادیه صنفی ماماهای مطبدار کشور، برای جبران کمتوجهی حیرتانگیز معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به حوزه سلامت باروری و سلامت مادران باردار که با سپردن مراقبتهای خطیر دوران بارداری به افراد فاقد صلاحیت و فاقد مجوزهای قانونی، تحت عنوان مراقبان سلامت آغاز شده بود و با حذف سلامت باروری و سلامت مادران باردار در هفته سلامت زنان به اوج خود رسید، اعلام کرده است همه ماماهای دارای دفتر کار در سراسر کشور آمادهاند جهت تکریم زنان باردار و مادران شیرده در طول هفته سلامت زنان، با ویزیت رایگان در مطبهای خود در خدمت زنان محروم کشور بویژه زنان ساکن در حاشیه شهرها باشند. این اقدام به این منظور انجام میگیرد تا مدیرکل گسترش شبکه وزارت بهداشت و معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور به خاطر بیاورند که دوران بارداری مهمترین دوره زندگی یک زن است که اگر نتواند در این دوران از خدمات مامایی بهرهمند شود، نه تنها شاخصهای سلامت هر کشوری سقوط خواهد کرد، بلکه بیماریهای غیرواگیر نظیر دیابت، چاقی، آسم و آلرژی به بحرانی برای نسل آینده تبدیل خواهد شد.
عناد وزارت بهداشت با حرفه مامایی
همچنین ماریا صادقی، دبیر انجمن مامایی ایران درباره اقدام وزارت بهداشت و موضوع بیتوجهی به زنان باردار در هفته سلامت زنان، اظهار داشت: شعار امسال هفته سلامت بانوان ایرانی «سلامت زنان، خانواده سالم و جامعه پویا» است اما جای این پرسش خالی است که آیا پویایی جامعه بدون توجه به سلامت زنان باردار امکانپذیر است؟! وی خاطرنشان کرد: توجه نکردن به موضوع زنان باردار و اختصاص ندادن حتی یک روز با این عنوان در هفته سلامت زنان آیا بیمهری به زنان سرزمین ایران به حساب نمیآید؟ این اقدام وزارت بهداشت در واقع نه تنها عناد با حرفه مامایی است، بلکه حمایت از زنان باردار را هم زیر سوال میبرد. دبیر انجمن مامایی ایران با اشاره به اینکه نام و فعالیت ماماها در کنار توجه به زنان باردار متبلور میشود، یادآورشد: در راستای بیتوجهی وزارت بهداشت ماماهای کشور تصمیم گرفتهاند در جهت تکریم زنان باردار و مادران شیرده با ویزیت رایگان در مطبهای خود به زنان محروم بویژه در حاشیه شهرها کمک کنند.
غفلت از مادران و فعالیت ماماها
صادقی بارداری را مهمترین دوران زندگی یک زن برشمرد و عنوان کرد: اگر زنان در این دوران از خدمات مامایی بهرهمند نشوند شاخصهای سلامت جامعه زیر سوال خواهد رفت، چرا که ریشه بسیاری از بیماریها همچون دیابت، آلرژی، آسم و چاقی در دوران بارداری است و با توجه به این موضوع میتوان از بروز مشکلات در جامعه کاست. بر این اساس بیتوجهی وزارت بهداشت به زنان باردار و فعالیت ماماها برای مردم و ماماها جای تعجب دارد.