printlogo


کد خبر: 166432تاریخ: 1395/8/3 00:00
معوقات حق‌التدریسی‌ها از سال 94 باقی مانده است
میراث فانی!
گلایه نیروهای آموزش و پرورش از شیوه پرداخت‌ها در این وزارتخانه

گروه اجتماعی: نیروهای حق‌التدریسی در سال تحصیلی 95-94 بخشی از معوقات خود را با وقفه طولانی دریافت کردند و با وجود اینکه سال تحصیلی جدید آغاز شده است اما هنوز وزارت آموزش‌وپرورش به آنان بدهکار است! وزارت آموزش‌وپرورش این گروه از معلمان را نیروهای حق‌التدریس خطاب می‌کند، دانش‌آموزان به آنان به دیده معلم می‌نگرند اما نمی‌دانند که این معلم ماه‌هاست بدون حقوق در کلاس درس حاضر می‌شود. نیروهای حق‌التدریسی، معلمانی هستند که در مدارس تدریس می‌کنند اما استخدام وزارت آموزش‌وپرورش نیستند و حقوق آنان با وقفه‌های طولانی پرداخت می‌شود. نظام تعلیم و تربیت همیشه به این نیروها بدهکار است.
مهر پرحاشیه
به گزارش مهر، سال تحصیلی 96-95 آغاز شده است و ساعت‌های تدریس برای تعدادی از نیروهای حق‌التدریس تعیین شده است در صورتی که آنان عیدی و حقوق 3 ماه فروردین، اردیبهشت و خرداد خود را دریافت نکرده‌اند اما با این وجود در کلاس درس حاضر می‌شوند. هزاران نیروی حق‌التدریسی که کمبود نیروی انسانی آموزش‌وپرورش را تا حدودی جبران می‌کنند. بازنشستگی‌های سالانه در این وزارتخانه کمبود نیرو را وارد فاز تازه کرده است و وزیر آموزش‌وپرورش از افرادی که موعد بازنشستگی آنان رسیده، درخواست کرده است درصورت تمایل به کار معلمی ادامه دهند تا مشکل‌شان تا حدودی رفع شود. در عین حال وزارت آموزش‌وپرورش 2 سال است برای تامین نیروی انسانی از آزمون استخدامی استفاده می‌کند و امسال نیز ۱۰ هزار نیروی انسانی را طبق ماده ۲۸ در دانشگاه فرهنگیان جذب می‌کند. این آزمون محدودیت جنسیتی و سنی دارد و افراد بالای ۳۰ سال نمی‌توانند در آن شرکت کنند، بنابراین بسیاری از نیروهای حق‌التدریس که سابقه زیادی را در این نظام تعلیم و تربیت دارند به دلیل محدودیت‌ها، سهمی در آزمون استخدامی ندارند. نیروهای حق‌التدریسی در سال تحصیلی 95- 94 بخشی از معوقات خود را  با وقفه طولانی دریافت کردند و با وجود اینکه سال تحصیلی جدید آغاز شده است، هنوز وزارت آموزش‌وپرورش به آنان بدهکار است.
گلایه نیروهای آموزش‌وپرورش
در این باره یکی از نیروهای حق‌التدریسی که ۱۰ سال سابقه تدریس دارد، می‌گوید: ۸ سال مربی پیش‌دبستانی بودم و نمایندگان دوره نهم مجلس شورای اسلامی الحاق یک تبصره به ماده۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش‌وپرورش را تصویب کردند و فعالیت مربیان پیش‌دبستانی به صورت نیروی حق‌التدریسی شد. وی ادامه می‌دهد: حقوق ما ۶۵۰ هزار تومان است که با وقفه‌های طولانی پرداخت می‌شود و بیمه نیز به تعداد روزهایی که کار می‌کنیم حساب می‌شود. این معلم پایه دوم ابتدایی استان البرز می‌گوید: با وجود آغاز سال تحصیلی جدید هنوز حقوق 3 ماه و عیدی سال تحصیلی گذشته پرداخت نشده است و با این وجود بنده در هفته  ۲۴ ساعت تدریس دارم که از سوی آموزش‌وپرورش ۲۲ ساعت محسوب شد و با اعتراض‌های ما آن را ۲۴ ساعت محاسبه کردند اما حق‌الزحمه اضافه نشد در صورتی که بنده در کنار تدریس، مربی ورزش نیز بودم. وی با ابراز تاسف از شرایط موجود نیروی‌های حق‌التدریسی گفت: با سخت‌ترین شرایط و گذشت سال‌های زیاد تدریس در آموزش‌وپرورش، شرایط آزمون را به دلیل محدودیت‌های سنی و جنسیتی نداریم و آموزش‌وپرورش با وجود بلاتکلیفی ما قصد برگزاری آزمون و گرفتن ۱۰ هزار نیروی جدید را دارد.
کم‌لطفی آموزش‌وپرورش
باید در مقابل کم‌لطفی وزارت آموزش‌وپرورش به نیروهای حق‌التدریسی، یادآور شد که برخی از این نیروهای حق‌التدریس جزو باگذشت‌ترین و بهترین نیروهای آموزش‌وپرورش هستند که از جمله آنها، حمیدرضا گنگوزهی است که فروردین ماه امسال، جان خود را سپر بلای دانش‌آموزان کرد و تا پیش از مرگش جزو افرادی بود که خرید خدمات آموزشی محسوب می‌شد. حمیدرضا 7 ماه بود که حقوقی دریافت نکرده بود. گذشته از تمام نکات مطرح شده باید دید رفتن علی‌اصغر فانی ابتدای آغاز سال تحصیلی چه تاثیری بر این مشکل خواهد گذاشت و آیا این تغییر و انتخاب فردی جدید برای اداره این وزارتخانه پرمخاطب می‌تواند به تعیین تکلیف و استخدام یا حداقل پرداخت بموقع حقوق آنان بینجامد یا اینکه وزیر جدید اولویت را به حل مسائل و مشکلات دیگر این وزارتخانه می‌دهد و این مشکل همچنان لاینحل باقی می‌ماند.
 

تصمیم دقیقه ۹۰ دولت و معرفی آشتیانی
با تصمیم دقیقه 90 دولت، نام نجفی از وزارت آموزش‌وپرورش خط خورد و احمدی دانش‌آشتیانی جایگزین وی شد اما وزیرِ در راه، برای آموزش‌وپرورشی که سال‌هاست با مشکلات عدیده‌ و ریشه‌داری دست‌وپنجه نرم می‌کند، چه کاری می‌تواند انجام دهد؟ در نخستین ماه بازگشایی مدارس، آموزش‌وپرورش گرفتار فضایی متلاطم شد. علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش‌وپرورش 28 مهرماه عزل می‌شود و سیدمحمد بطحایی معاون وزارت آموزش‌وپرورش به عنوان سرپرست وزارتخانه از سوی رئیس‌جمهور انتخاب می‌شود. با عزل فانی بازار گمانه‌زنی‌ها در ارتباط با وزیر در راه آموزش‌وپرورش حسابی داغ بود اما محتمل‌ترین گزینه‌ها محمدعلی نجفی و فخرالدین احمدی‌دانش‌آشتیانی بودند. در حالی که تا روز گذشته  نجفی به عنوان تنها گزینه دولت برای وزارت آموزش‌وپرورش معرفی شده بود، در آخرین تصمیمات هیات دولت مقرر شد تا «فخرالدین دانش‌آشتیانی» برای تصدی وزارتخانه معرفی شود. دلیل این تصمیم هم  نپذیرفتن وزارت آموزش‌وپرورش از سوی محمدعلی نجفی بود. فخرالدین دانش‌آشتیانی متولد سال 1334 در آشتیان و صاحب مدرک دکترا از دانشگاه امپریال کالج انگلستان در رشته مهندسی زلزله است. به‌راستی، دانش‌‌آشتیانی در مدت زمان باقیمانده از عمر دولت یازدهم چه تغییراتی را در وضعیت وزارت آموزش‌وپرورش که این روزها همانند کشتی به گل نشسته‌ است، ایجاد خواهد کرد؟


Page Generated in 0/0070 sec