printlogo


کد خبر: 166839تاریخ: 1395/8/10 00:00
چرا گوشت گوسفندی گران شد؟

بیماری تب برفکی، قاچاق دام و ذبح‌های مناسبتی، عامل کاهش دام سبک و گرانی قیمت گوشت شده است بنابراین اگر از آسیای میانه گوشت وارد نمی‌کردیم اکنون قیمت آن گران‌تر می‌شد. علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت‌وگو با فارس، درباره علت افزایش قیمت گوشت گوسفندی در یکی دو ماه اخیر اظهار داشت: قیمت گوشت از سال 92 تا اردیبهشت 1395 تنها 10 درصد افزایش داشت اما با شرایطی که پیش آمد، به یکباره قیمت‌ها سیر صعودی گرفت. وی خاطرنشان کرد: بارندگی‌های بهاره سبب بروز سیل و از بین رفتن بخشی از دام‌های سبک شد و در کنار آن، شیوع بیماری تب برفکی سبب شد بسیاری از دام‌ها تلف شوند. به گفته ملکی، ذبح گوسفند در روزهای عید قربان و محرم سبب شد، حجم زیادی از دام سبک از گردونه تولید خارج شود و در کنار آن از اکنون برخی منفعت‌طلبان دام‌ها را برای اربعین نگهداری کرده‌اند و اجازه نمی‌دهند وارد بازار شود. وی با اشاره به افزایش قاچاق دام از مرزهای غربی کشور گفت: وقتی آن طرف مرز پول خوبی بابت دام می‌دهند، صاحبان گله ترجیح می‌دهند به جای پرداخت هزینه حمل‌ونقل و انتقال دام به استان‌های داخل، آن را با قیمت بالاتر به خارج از مرز بفروشند. وی تصریح کرد: اگر از چند ماه پیش موافقت وزارت جهاد برای واردات گوشت گوسفندی را نمی‌گرفتیم، اکنون قیمت آن به بالای کیلویی 50 هزار تومان رسیده بود، چرا که اکنون دام سبک ذبح‌شده از کشورهای ارمنستان، قرقیزستان و گرجستان وارد کشور می‌شود. گفتنی است، اکنون قیمت گوشت شقه گوسفندی بدون دنبه کیلویی 37 هزار تومان بوده که این رقم برای گردران در هر کیلو 5 هزار تومان بالاتر یعنی 42 هزار تومان است.


Page Generated in 0/0063 sec