انتخاب استیفن بانون(نفر سمت راست تصویر)، مدیر اجرایی ستاد انتخاباتی ترامپ به سمت مشاور راهبردی کاخ سفید، واکنش خشمگینانه لابیهای صهیونیستی و استقبال گسترده گروههای افراطی نژادپرست و نازیهای آمریکا را در پی داشته است. شبکه سیانان در نخستین واکنش به راهیابی این تاجر و فعال رسانهای با سوابق نژادپرستی و یهودستیزی آشکار به کاخ سفید چنین تیتر زد: «نخستین اشتباه ترامپ در اولین آزمون!»
از نظر لابیهای صهیونیستی آمریکا که سیانان یکی از رسانههای اصلیاش محسوب میشود، انتخاب بانون 62 ساله به ریاست تیم مشاوران راهبردی ترامپ و همچنین عضو ارشد کابینه اجرایی دولت آتی واشنگتن معنایی جز چنگ و دندان نشان دادن رئیسجمهور منتخب به آنها ندارد. بانون سابقه مدیریت تارنمای دست راستی حامی جمهوریخواهان به نام «بریتبارت نیوز»، مشارکت در تهیهکنندگی چند فیلم ضد مقامات 2 حزب دموکرات و جمهوریخواه و همچنین شراکت با یکی از زیرمجموعههای موسسه مالی بزرگ و فاسد گلدمن سکس را داراست که متعلق به کارتل یهودیهای صندوق فدرال آمریکاست. با این حال او متهم به یهودیستیزی است. رسانههای عمدتا صهیونیستی آمریکا تمام سوابق منفی او را از جمله اتهام اعمال خشونت علیه همسر سابقش در 20 سال گذشته منتشر کردهاند که البته بانون هیچگاه در این پرونده مقصر شناخته نشد. همچنین در دادگاهی در سال 2007 عقاید یهودیستیزانه او توسط همسر دومش افشا شد از جمله اینکه او حاضر نبوده دخترانش را به مدرسهای بفرستد که اغلب دانشآموزانش از خانوادههای یهودی بودهاند، چرا که تربیت جهودی را قبول ندارد. رسانههای جریان اصلی آمریکا از یکشنبه که خبر انتصاب بانون منتشر شد حملات شدیدی را علیه او آغاز کرده و او را یک نژادپرست خطرناک خواندهاند. البته او پیشتر هم در زمان ریاست اجرایی ستاد ترامپ هدف حملاتی مشابه قرار داشت به طوری که آدرس ثبت شده محل زندگی خود را تغییر داده بود. سخنگوی بانون در بیانیهای اعلام کرد او پیشتر در آدرس قدیمی زندگی میکرده اما درباره اینکه چرا آدرس خود را تغییر داده اظهارنظر نکرد. سیانان طی روزهای اخیر به پوشش استقبال راکی سوهیدا، رئیس حزب نازی آمریکا از ورود بانون به کابینه ترامپ پرداخت. این شبکه همچنین به نقل قول از دیود دیوک، رهبر سابق کوکلوکسکلانها- بزرگترین و باسابقهترین اجتماع شبهنظامی نژادپرستان افراطی در آمریکا- انتخاب مشاور راهبردی جدید کاخ سفید را «عالی» توصیف کرده است. البته ترامپ همواره تاکید داشته است هیچگاه با کوکلوکسکلانها ارتباطی نداشته و حتی دیوک را فردی بد توصیف کرده است. همچنین ریچارد اسپنسر، رئیس موسسه سیاست ملی متعلق به ملیگرایان سفیدپوست آمریکایی گفته است همکاری بانون با رئیسجمهور خیلی خوب است چون ترامپ را در مسیر درست نگاه میدارد. این در حالی است که پیروزی ترامپ با استقبال گسترده احزاب ملیگرای افراطی اروپا از جمله حزب جبهه ملی فرانسه و همتای اتریشیاش مواجه شده، ضمن اینکه رهبر حزب استقلالطلب بریتانیا نیز خود مشاور انتخاباتی ترامپ بود. اما حزب جمهوریخواه که بر اثر واکنشهای رسانهای درباره انتخاب بانون زیر فشار قرار گرفته است، نگران آن است که سوابق او بر بهبود وجهه ترامپ در میان رایدهندگان میانهرو، اقلیتها و زنان تاثیر منفی بگذارد آن هم در حالی که بسیاری از ایالتهای آمریکا درگیر شورشهای ضد ترامپ هستند. «کیتی پکر» مسؤول کمپین میت رامنی، نامزد جمهوریخواه انتخابات 2012 و از مخالفان سرسخت ترامپ، در این باره میگوید: «وقتی او اطرافش را با چنین افرادی پر میکند، هرگونه تلاش برای بهبود چهرهاش با شکست مواجه خواهد شد».
وزیر خارجه صهیونیست
اما به نظر میرسد ترامپ قصد ندارد از انتخاب بانون دست بکشد و نشانه آن تلاش او برای ایجاد تعادلی صهیونیستی در کابینه دست راستیاش است. در حالی که تاکنون از چند چهره دیپلماتیک عمدتا ضد ایرانی به عنوان گزینههای وزارت خارجه کابینه ترامپ نام برده شده است اما از منابع نزدیک به او خبر میرسد که قصد دارد نزدیکترین چهره باسابقه جمهوریخواهان به خود یعنی رودی جولیانی، شهردار اسبق نیویورک در زمان حملات 11 سپتامبر را مسؤول سیاست خارجی کاخ سفید کند. تاکنون باب کورکر سناتور جمهوریخواه ایالت تنسی و رئیس کمیته روابط خارجی سنا، نیوت گینگریچ رئیس اسبق مجلس نمایندگان آمریکا و متحد گروهک منافقین، زلمای خلیلزاد مشاور اسبق افغانتبار وزارت خارجه آمریکا در زمان حمله بوش به خاورمیانه و همچنین دستیار اسبق معاون پنتاگون، جان بولتون سفیر سابق واشنگتن در سازمان ملل و استنلی مک کریستال ژنرال 4 ستاره ارتش آمریکا و فرمانده سابق عملیاتهای پنتاگون در عراق و افغانستان به عنوان گزینههای رسمی وزارت خارجه آمریکا مطرح شدهاند اما روز گذشته روزنامه والاستریت ژورنال به نقل از اطرافیان ترامپ خبر داد که احتمالا جولیانی را به این سمت مهم بگمارد که دلیل آن علاوه بر هماهنگی بسیار نزدیک میان این دو نیویورکی قدیمی، یهودی بودن جولیانی و نزدیکی او به لابی صهیونیستی آمریکاست. این به معنای ایجاد تعادل در کابینه و خاموش کردن سر و صدای رسانهها درباره دیگر تصمیمات ترامپ خواهد بود.
سوروس علیه ترامپ
به گزارش نشریه پولیتیکو، جورج سوروس، دلال و سفتهباز صهیونیست که به پدر انقلابهای رنگی مشهور شده نشستی 3 روزه با اعضای حزب دموکرات را با هدف تدوین راهبردهایی برای مقابله با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا و بازپسگیری قدرت از وی برگزار کرده است. بر این اساس سوروس و چندین نفر از دیگر ثروتمندان لیبرال آمریکا که میلیونها دلار برای به قدرت رساندن هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هزینه کرده بودند، از یکشنبه گذشته نشست 3 روزهای را پشت درهای بسته برگزار کردهاند. هدف این نشست، سرازیر کردن منابع مالی برای ضدیت با دونالد ترامپ است. به گزارش فارس، براساس اسنادی که از برنامههای این نشست به دست آمده، در این کنفرانس که از یکشنبه شب در هتل گرانقیمت «ماندارین» در واشنگتن با حمایت باشگاه «ائتلاف دموکراسی» آغاز شده چهرههای مطرح حزب دموکرات مانند نانسی پلوسی و الیزابت وارن حضور خواهند داشت. این نخستین نشست عمده چهرههای شاخص جناح چپ از زمان پیروزی شگفتیساز ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکاست. پالیتیکو نوشته اگر بتوان از برنامههای کنفرانس به چیزی دست یافت این است که لیبرالها در اندیشه سازماندهی نبردی تمامعیار علیه ترامپ از اولین روز ورود وی به کاخ سفید هستند. برخی برنامههای این گروه بر آماده شدن دموکراتها برای انتخابات کنگره در سال 2017 و 2018 متمرکز است، در حالی که برنامههای دیگر بر مانعتراشی در برنامه 100 روزه ترامپ تمرکز دارند.
نخستین گفتوگوی ترامپ و پوتین
سرانجام رئیسجمهور جدید ایالات متحده با همتای روسش به گفتوگو بر سر مسائل مهم بینالمللی پرداخت. دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روز دوشنبه به صورت تلفنی گفتوگو کردند که در این دیدار طرف آمریکایی درباره شکلگیری رابطهای مستحکم میان مسکو و واشنگتن در 4 سال آینده ابراز امیدواری کرد. این نخستین تماس دو طرف محسوب نمیشد، چرا که چهارشنبه گذشته بلافاصله پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، پوتین تلفنی به او تبریک گفته و برایش آرزوی موفقیت کرده بود. رئیسجمهور روسیه در تماس جدید با ترامپ نیز تأکید کرد کشورش آماده است با آمریکا براساس احترام متقابل و برابری و بدون دخالت در امور داخلی گفتوگو کند. دوطرف همچنین بر ضرورت تداوم تماسهای تلفنی و دیدار در آینده تأکید کردند. به گزارش دفتر رسانهای کرملین، پوتین و ترامپ در تماس اخیر درباره مسائل مربوط به ایجاد راهحل برای بحران سوریه، تحکیم تلاشها برای مقابله با تروریسم بینالمللی و افراطگرایی تبادل نظر کردند. همچنین وزرای خارجه 2 کشور هم دیروز تلفنی درباره مورد اوضاع سوریه و شهر حلب گفتوگو کردند که با توجه پایان تقریبی دوران جان کری،گفتوگوی مهمی تلقی نمیشود.
تبار روسی ترامپ و اوباما!
یک دانشمند روس معتقد است که تبار ترامپ به وایکینگهای بنیانگذار روسیه بازمیگردد. این در حالی است که پدر و مادر این میلیاردر راه یافته به کاخ سفید از اسکاتلند و آلمان آمدهاند. به گزارش یک تارنمای استونیایی، آلکسی نیلوگوف، باستانشناس و زمینشناس روس به این نتیجه رسیده است که نه تنها ترامپ بلکه باراک اوباما، نخستین رئیسجمهور تیرهپوست آمریکا نیز – از طرف مادر سفیدپوستش - نیایی «روریکی» دارد. روریک یک جنگجوی اساطیری اسکاندیناویاییتبار بوده است که احتمالا حدود 1200 سال پیش وارد شمال روسیه امروزی شده و نخستین دولت روس را به وجود آورد. روس یا به شکل باستانیاش «راث» - به معنای پاروزنان - در آن زمان به بخشی از وایکینگهای جنوبی در جنوب سوئد امروزی گفته میشد. روزنامه انگلیسی تایمز به نقل از نشریه استونین تایم ریویو این دیدگاه را منتشر کرده که سر و صدای زیادی در غرب به پا کرده است. «مارک بینیتز» نوشته است محقق روسی بعد از بررسی اطلاعات مربوط به شجرهنامه مادر اسکاتلندی ترامپ،نسب او را روریک، موسس روسیه در قرن نهم دانسته است.« سلاله خانواده روریک از قدیمیترین نژادها در اروپای قدیم محسوب میشود که تا سال 1598 در روسیه حکومت میکردند. ماریآن ترامپ، مادر رئیسجمهور منتخب آمریکا در سال 1912 در اسکاتلند متولد شد و زمانی که 17 سال داشت به ایالات متحده نقل مکان کرد.» نیلوگوف، باستانشناس روس معتقد است ترامپ از نسل سی و ششم روریک است و اجداد ترامپ از بستگان نزدیک روریک و «هنری سوم» پادشاه انگلیس هستند. اما بخش جنجالیتر این مقاله آنجاست که نسبت مادری اوباما هم متعلق به روریکها فرض شده است. البته نباید فراموش کرد که 8 سال پیش وقتی اوباما تازه به کاخ سفید راه یافته بود یک نشریه روسی مدعی شد او اصالتا بوشهری است!