printlogo


کد خبر: 168059تاریخ: 1395/9/6 00:00
گزارشی از مراسم رونمایی از مستند نبرد پالمیرا در آستان قدس رضوی
جای خالی پیوست رسانه‌ای مدافعان حرم

مراسم رونمایی از مستند
«نبرد پالمیرا» در سالن اجتماعات آستان قدس رضوی واقع در حرم مطهر رضوی با حضور خانواده‌های شهدا و جاویدالاثرهای فاطمیون و خانواده‌های شهیدان شوشتری، برونسی و نظرنژاد(بابانظر) برگزار شد. به گزارش روابط عمومی سازمان هنری- رسانه‌ای اوج،  در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین زهیر مجاهد مسؤول امور رسانه‌ای فاطمیون ضمن خیرمقدم به توضیح نکاتی درباره جایگاه و مظلومیت فاطمیون در جبهه‌های نبرد با تکفیری‌ها پرداخت. وی در ادامه تصریح کرد: با وجود اینچنین مجاهدت‌هایی نیاز توجه رسانه‌ای به جایگاه فاطمیون بشدت احساس می‌شود و این امر تا امروز بخوبی اتفاق نیفتاده است. از همین رو گروه رسانه‌ای فاطمیون به دنبال جبران این نقیصه است تا به اندازه توان خود پا به پای مجاهدان پیش رود و اقدامات مهم آنان را به تصویر بکشد.
وی در ادامه تصریح کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران حدود 2 هزار نفر در افغانستان فقط به خاطر دوست داشتن امام خمینی(ره) به بدترین شکل ممکن به شهادت رسیدند. در دفاع‌مقدس نیز بین
2 الی 3 هزار شهید افغانستانی تقدیم اسلام شد چراکه جغرافیا برای آنها اهمیتی نداشت. زهیر مجاهد در ادامه با اشاره به عدم توجه به جایگاه مجاهدان افغانی گفت: آنقدر به این موضوعات پرداخته نشد که در نهایت فراموش شدند و بسیاری نیز موضعی ضدافغانستانی گرفتند. وی با نقل خاطره‌ای از ابوحامد فرمانده شهید و بنیانگذار لشکر فاطمیون تصریح کرد: ابوحامد همیشه دغدغه داشت تا رشادت‌های بچه‌های افغانستان به عنوان بخشی از تاریخ اسلام و مقاومت ثبت و ضبط شود تا همچون گذشته به ورطه فراموشی سپرده نشود. حجت‌الاسلام زهیر مجاهد در پایان با اشاره به طعنه‌هایی که به ناحق به مجاهدان فاطمیون زده می‌شود، تصریح کرد: تا امروز هیچ کس از خود سوال نمی‌کند که چرا مجاهدان فاطمیون که در سوریه هستند با وجود اینکه می‌دانند اگر به کشور خود بازگردند دست‌کم 15 سال زندان در انتظار آنهاست باز هم عاشقانه به جبهه‌های نبرد علیه تروریست‌های داعشی در خط اول نبر می‌شتابند. پس از این سخنان نوبت به پخش چند کلیپ رسید و در نهایت نیز به صورت رسمی از مستند نبرد پالمیرا به تهیه‌کنندگی و کارگردانی ساسان فلاح‌فر رونمایی شد. این مستند به نقش مجاهدان فاطمیون در آزادسازی شهر تاریخی تدمر می‌پردازد و به صورت ویژه نقش شهید سید حکیم مسؤول اطلاعات و شناسایی فاطمیون در نبرد با تروریست‌های تکفیری را مورد بررسی قرار می‌دهد.
پس از پخش فیلم مستند نبرد پالمیرا از پوستر این مستند نیز با حضور خانواده‌های شهیدان برونسی، شوشتری و نظرنژاد(بابا نظر) رونمایی شد. از نکات جالب توجه در حاشیه این رونمایی سخنان همسر شهید نظرنژاد بود.  این همسر شهید ضمن تحسین مقاومت فاطمیون و ایثار خانواده‌های آنان تصریح کرد: چه کسی فکر می‌کرد بار دیگر باب شهادت باز شود و شما عزیزان نیز به چنین فیوضاتی نائل آیید. من معتقدم شما باید شکرگزار خداوند تبارک باشید که به چنین توفیقاتی دست یافتید. در ادامه این برنامه ساسان فلاح‌فر، تهیه‌کننده و کارگردان مستند نبرد پالمیرا و حسن شمشادی خبرنگار جنگ و خبرنگار صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در سوریه پشت تریبون قرار گرفتند تا به بیان نقطه‌نظرهای خود بپردازند. ساسان فلاح‌فر در سخنان کوتاهی با یادآوری مظلومیت رسانه‌ای مجاهدان فاطمیون تصریح کرد: اگرچه پیروزی‌ها در بسیاری از نقاطی که آزاد شده‌اند به نام گروه‌های دیگر ثبت شده است اما همگی بخوبی می‌دانیم که در بسیاری از نقاط بدون حضور فاطمیون هیچ گونه موفقیتی حاصل نمی‌شد.
فلاح‌فر در ادامه به مجاهدت‌های رسانه‌ای فاطمیون نیز پرداخت و تصریح کرد: در بسیاری از مواقع شاهد هستیم که مستندسازان با قدرناشناسی تمام اعلام می‌کنند برخی فیلم‌ها و راش‌های تهیه شده چندان مفید نیستد اما در نهایت خود آنها نیز با سرگشتگی تمام به دنبال همین فیلم‌ها می‌روند و با همین فیلم‌ها به مستندسازی می‌پردازند.
فلاح‌فر تصریح کرد: باید بپذیریم که ارزش و کار مجاهدان افغانی در میان ما بخوبی درک نشده است نه در حوزه مجاهدت‌های آنها و نه در حوزه‌ کارهای رسانه‌ای که انجام می‌دهند. وی در پایان به نوع نگرش‌های غلط موجود پرداخت و افزود: نگاه کنید ما چه نگاهی به یک مجاهد افغانی داریم و آنها چه جایگاهی از نظر واقعی دارند. همین سید حکیم که مسؤول اطلاعات و شناسایی فاطمیون است در ایران یک چاه‌کن است. ببینید تفاوت نگاه‌ها و نگرش‌ها را. شاید ظرفیت آن چاه‌کن آنقدر بالاست که مسؤول اطلاعات و شناسایی لشکر فاطمیون می‌شود. در ادامه نوبت به حسن شمشادی خبرنگار صداوسیما در پوشش نبردهای سوریه رسید. وی در ابتدا با ادای احترام به تمام شهدا و به صورت ویژه به شهدای فاطمیون، آنها را به عنوان مظلوم‌ترین شهدا نامید و گفت: آنقدر حرف در سینه دارم که نمی‌دانم از کجا شروع کنم و چه بگویم. وی با تشریح تاریخی شروع اتفاقات سوریه تصریح کرد: خیلی‌ها به دنبال اتفاقات سوریه به دلایل گوناگون خوشحال بودند. اما دیدیم که بعد از بیانات مقام معظم رهبری نظام سوریه با وجود همه مشکلات سرپا ماند. شمشادی در ادامه تشریح کرد: اینجا عده‌ای پیدا شدند که نگذاشتند حرف ولی زمان آنها بر زمین بماند. اینجا دیگر بحث ایرانی و افغانی و سوری و عراقی وجود ندارد. اینجا هیچ فرقی بین دیگران نیست. اصلا پیامبر اکرم آمد و تصریح کرد که این چیزها فرقی بین انسان‌ها ایجاد نمی‌کند. حتی در نهضت اباعبدالله(ع) نیز می‌شود همین را دید؛ با نگاه کردن به لیست شهدای کربلا. وی در ادامه گفت: مگر دشمن وقتی به ما دست پیدا کند فرقی بین ملیت‌ها قائل می‌شود؟ وقتی به اطفال پاک ما دست پیدا کند برای سر بریدن آنها به ملیتی فکر می‌کند؟ شمشادی در ادامه به مظلومیت شهدای مدافع حرم اشاره کرد و گفت: بله متاسفانه مظلوم هستند، همین مظلومیت برای شهدای مدافع حرم ایرانی هم وجود دارد و طبیعی است کسانی که به هموطنان خود ظلم می‌کنند به مدافعان افغانی بیشتر ظلم می‌کنند و این است که می‌گویم مدافعان حرم فاطمیون مظلوم‌ترین هستند. وی در ادامه با بیان خاطره‌هایی به قوت روحی مجاهدان فاطمیون اشاره و تصریح کرد: عجیب است وقتی به جانبازی می‌گویم تو دیگر چرا به جبهه‌ آمده‌ای؟ تو دیگر تکلیف خود را ادا کرده‌ای، با این جواب مواجه می‌شوم که من کاری نکردم، وقتی حضرت آقا دستور دادند من تا نفس دارم به اینجا خواهم آمد. چنان با عشق می‌گوید حضرت آقا که انسان غبطه می‌خورد. شمشادی در ادامه با اشاره به اهمیت و جایگاه گروه رسانه‌ای فاطمیون تصریح کرد: متاسفانه می‌بینیم که هیچ تلاشی در رسانه‌ها برای به تصویر کشیدن جایگاه والای مجاهدان مبارزه با تکفیری‌ها انجام نمی‌شود یا اگر تلاشی می‌شود بسیار اندک است. تعجب می‌کنم که بسیاری از تصاویر صرفا آرشیو می‌شود. همین نکته است که باعث می‌شود مجاهدان فاطمیون برای مردم ناشناخته باقی بمانند. وی در پایان با اشاره به ضرورت در نظر گرفتن پیوست فرهنگی تصریح کرد: بزرگ‌ترین ایرادی که در زمینه مبارزات مدافعان حرم می‌بینیم عدم وجود یک پیوست رسانه‌ای است و این در حالی است که برای بسیاری از موضوعات کوچک‌تر نیز به پیوست رسانه‌ای نیاز وجود دارد.  فقدان پیوست رسانه‌ای برای مدافعان حرم درد بزرگی است که باعث ناشناس ماندن بزرگانی چون مجاهدان فاطمیون شده است. به جرأت می‌توان گفت بزرگ‌ترین خلل درباره مدافعان حرم عدم وجود یک پیوست رسانه‌ای است.


Page Generated in 0/0099 sec