printlogo


کد خبر: 168719تاریخ: 1395/9/21 00:00
نمایندگان مجلس و فرهنگیان نسبت به نگاه سیاسی در صندوق فرهنگیان انتقاد دارند
لزوم تغییر ساختار صندوق فرهنگیان

گروه اجتماعی: مدتی است تعدادی از کارشناسان، فرهنگیان و نمایندگان مجلس در اظهار نظر‌های گوناگون به ساختار همراه با ایراد صندوق ذخیره فرهنگیان انتقاد و نسبت به تغییر ساختار کنونی تاکید دارند. در تازه‌ترین این اظهارنظرها ابراهیم سحرخیز، معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش گفته است:‌ «ساختار صندوق فرهنگیان باید به گونه‌ای تغییر کند که با آمدن و رفتن دولت‌ها، وزرای آموزش‌وپرورش که وابستگی سیاسی دارند، نگاه سیاسی را در اداره صندوق که باید فعالیت اقتصادی داشته باشد، اعمال نکنند».
به گزارش تسنیم، با مشخص شدن فساد مالی 8 هزار میلیارد تومانی صندوق ذخیره فرهنگیان و ورود دادستانی کشور به این ماجرا، برخی افراد برای انجام بازجویی احضار و بازداشت شدند که شهاب‌الدین غندالی، مدیرعامل سابق صندوق فرهنگیان یکی از افراد بازداشت شده است. هر چند در ابتدا فساد مالی 8 هزار میلیارد تومانی صندوق ذخیره فرهنگیان از سوی مدیران صندوق پذیرفته نمی‌شد و آنها از بدهی
3 هزار میلیارد تومانی 5 نفر به بانک سرمایه خبر داده و دولت‌های گذشته را متهم می‌کردند اما این روزها حتی معاون اول رئیس‌جمهور نیز رقم 8 هزار میلیاردی و تخلف در برخی شرکت‌های زیرمجموعه صندوق فرهنگیان را تایید می‌کند.
بخشی از تخلفات؟
بخشی از تخلفات صندوق فرهنگیان بدین شرح است:‌ «در پرونده تخلفات صورت گرفته در بانک سرمایه کاهش مطالبات غیرجاری از طریق تهاتر با املاک یا سایر دارایی‌های مورد نظر بدهکاران صورت می‌گرفت، از سوی دیگر تعداد قابل توجهی از مطالبات کلان مربوط به اشخاصی است که سابقه بد حسابی در تسهیلات و تعهدات دریافتی داشته‌اند و از طریق تهاترهای معنا‌دار و تحمیلی دارایی خود، بدهی‌های قبلی خود را تسویه کرده‌اند. کارشناسی املاک افراد در بسیاری موارد با قیمت‌های منطقه‌ای و عرف بازار فاصله مشهود داشته و در ارتباط با آنها بزرگنمایی صورت گرفته و بخش قابل توجهی از اسناد و فعالیت‌ها صوری بوده است».
علی‌اصغر فانی، وزیر سابق آموزش‌وپرورش در روزهای پایانی فعالیت خود «علیرضا ناصری» را به عنوان مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان جایگزین «غندالی» کرد و حالا با آمدن «فخرالدین احمدی‌دانش‌آشتیانی» در رأس وزارت آموزش‌وپرورش، «مهدی نیکدل» به عنوان مدیرعامل جدید صندوق انتخاب شده است. اما پرسش اصلی فرهنگیان این است که آیا تغییر مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان بر بهبود اوضاع نابسمان آن تأثیرگذار خواهد بود و نقش نظارتی حدود 900 هزار معلم عضو بر این صندوق چیست؟ وزیر جدید آموزش‌وپرورش در روزهای نخست حضور در وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرد‌: «اولویت بنده رسیدگی به صندوق ذخیره فرهنگیان است، تیمی را تعیین کرده‌ام و این تیم از روز گذشته شروع به بررسی گزارش حسابرسی شرکت‌های گوناگون وابسته به صندوق ذخیره کرده است و بزودی نتایج اقدامات اعلام می‌شود». حال فرهنگیان در انتظارند آشتیانی به وعده خود عمل کرده و گزارش‌ به دست آمده از تخلفات صندوق ذخیره را با شفافیت به آنها اعلام کند.
نگاه سیاسی در صندوق آفت‌زده!
در همین‌باره ابراهیم سحرخیز، معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش گفته است: «در انتصاب‌های صندوق فرهنگیان باید دقت کافی داشت تا وجهه سیاسی افراد بر عملکرد اقتصادی آنها غلبه نداشته باشد، چراکه نگاه‌‌های سیاسی برای صندوق آفت‌زده فرهنگیان مناسب نیست». وی افزود: متأسفانه نگاه‌های سیاسی در انتصاب‌های صندوق ذخیره فرهنگیان غلبه دارد و در شرایطی که فرهنگیان نسبت به وضعیت صندوق بدبین هستند باید تلاش شود افرادی در رأس آن قرار بگیرند که علاوه بر سوابق کارآمد اقتصادی به لحاظ سیاسی بی‌‌طرف باشند و با قرار گرفتن در مدیریت صندوق ذخیره به دنبال فعالیت‌های اقتصادی و کسب سود باشند. معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش گفت: ساختار اداره صندوق ذخیره فرهنگیان باید تغییر کند تا هر فردی نتواند عضو هیات‌مدیره صندوق یا مدیرعامل آن شود. در شرایط فعلی که برای انتخاب مدیر مدرسه ضوابط خاصی را داریم این پرسش مطرح است که در انتخاب هیات‌مدیره و مدیرعامل صندوق ذخیره، اعضا (معلمان) چه نقشی دارند؟ سحرخیز مطرح کرد:‌ صندوق ذخیره سرمایه خود را از پول‌های فرهنگیان کسب کرده است اما آنها در انتخاب مدیران این مجموعه نقشی ندارند و باید نماینده فرهنگیان در صندوق ذخیره براساس یک سازوکار مشخص انتخاب شود. وی با طرح این پرسش که آیا صندوق فرهنگیان یک شرکت سهامی است، گفت: باید در مجلس برای این موضوع قانون مصوب کنیم تا معلمان در انتخاب هیات‌مدیره و مدیرعامل نقش داشته باشند.
سحرخیز بیان کرد: وزیر قبلی فرد دیگری را جایگزین غندالی (مدیرعامل سابق صندوق ذخیره) کرد و با رفتن فانی از آموزش‌وپرورش و آمدن وزیر جدید، مدیرعامل صندوق ذخیره نیز تغییر کرد. این موضوعات نشان می‌دهد باید به فکر انتخاب مدیران اقتصادی برای صندوق ذخیره فرهنگیان بود و نگاه سیاسی به این مجموعه نداشت.
نگاه سیاسی در صندوق نداشته باشیم
معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش افزود: در صندوقی که متعلق به فرهنگیان است نباید نگاه سیاسی داشته باشیم. متأسفانه مجلس در بحث نظارت بر صندوق به کندی اقدام می‌کند و نقش نظارتی را بخوبی انجام نمی‌دهد در حالی که مجلس باید نقش نظارتی خود را برای دفاع از حقوق یک میلیون معلم بخوبی انجام دهد و اگر ضرورت دارد ساختار صندوق به فوریت اصلاح شود و شرایطی برای انتخاب هیات‌مدیره و مدیرعامل تعیین شود. وی ادامه داد:‌ ساختار صندوق فرهنگیان باید به‌گونه‌ای تغییر کند که با آمدن و رفتن دولت‌ها، وزرای آموزش‌وپرورش که وابستگی سیاسی دارند، این نگاه سیاسی را در اداره صندوق فرهنگیان که باید فعالیت اقتصادی داشته باشد، اعمال نکنند. سحرخیز گفت:‌ برای پایان دادن به بدبینی فرهنگیان باید ساختار صندوق و اساسنامه آن را تغییر داد تا نماینده فرهنگیان بر فعالیت‌های این صندوق نظارت داشته باشد. هم‌اکنون حسابرسی صندوق ذخیره توسط وزیر آموزش‌وپرورش و مجمع مربوط انجام می‌شود که معلمان در آن هیچ نقشی ندارند.
ابهامات در صندوق ذخیره فرهنگیان است
حدادعادل، نماینده سابق مجلس بر اینکه ابهامات بسیاری در صندوق ذخیره فرهنگیان وجود دارد، تاکید کرد.  حدادعادل با بیان این مطلب گفت: دولت توضیح داده است که وجوه مطرح شده معوقه است و فکر می‌کنم تحقیق و تفحص می‌تواند حقیقت ماجرا را روشن کند. نماینده سابق مجلس درباره رسیدگی به تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار داشت: سرانجام ابهام زیاد است؛ یکی از ابهامات این است که باید معلوم شود اگر بانک سرمایه از صندوق ذخیره فرهنگیان پولی دریافت کرده، آن را با چه سودی گرفته است و اگر خودش این را به دیگران داده با چه سودی داده است و این تفاوت کجا رفته که در واقع آیا از جیب و کیسه فرهنگیان است؟ وی افزود: دولت توضیحاتی داده است که این وجوه، معوقه است و به هر کیفیت بنده فکر می‌کنم تحقیق و تفحص می‌تواند حقیقت ماجرا را هر چه هست روشن کند.


Page Generated in 0/0080 sec