معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد
بسیج ملی کاهش مصرف قند از اواخر آذرماه
سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت نسبت به مصرف بالای قند، نمک و چربی هشدار داد. به گزارش «وطنامروز»، علیاکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان این مطلب گفت: یکی از مواردی که وزارت بهداشت به دنبال اجرایی شدن آن است کاهش مرگ نابهنگام مردم، کنترل بیماریها و همچنین جلوگیری از عوامل خطری است که سلامت مردم را مورد تهدید قرار داده و در نهایت منجر به مرگ میشود. وی افزود: عوامل خطری همچون تغذیه نادرست، کمتحرکی، دخانیات، مصرف الکل و اضطراب، سلامت مردم را تهدید میکند و بیشترین دلیل مرگ در کشور نیز ناشی از آنهاست. بنا بر اظهارات معاون بهداشت وزارت بهداشت، سکتههای قلبی و مغزی، دیابت، آسم، بیماریهای تنفسی و سرطانها از جمله مواردی است که این عوامل خطر باعث بروز آنها میشود. ریشه تغذیه ناسالم در استفاده بیش از حد از قند و نمک، روغن ناسالم و همچنین مصرف کم میوه و سبزیجات است، در عین حال سموم و مواد شیمیایی و فلزات سنگین نیز باید در این زمینه کنترل شود. به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، میزان مصرف نمک در افراد زیر
50 سال باید حدود 5 گرم و در افراد بالای 50 سال 3 گرم باشد این در حالی است که میزان نمک مصرفی کشور حدود 12 گرم است که بیشتر آن نیز از طریق نان دریافت میشود. سیاری ادامه داد: در 100 گرم نان 3/2 گرم نمک وجود دارد. مصرف زیاد این ماده باعث افزایش فشار خون میشود. این بیماری امروزه باعث مرگ 25 میلیون نفر در جهان و 83 هزار نفر در کشور میشود و باید توجه کرد10 میلیون نفر در ایران از ابتلا به فشار خون رنج میبرند. ابتلا به این بیماری باعث پوکی استخوان و برخی سرطانها میشود. وی همچنین از اجرای برنامه کشوری بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی از 29 آذر تا 15 دی خبر داد.
سبقت کُند تولد نوزاد پسر از دختر
از میان متولدان امسال، تعداد متولدان پسر 568 هزار و 623 نفر و تعداد متولدان دختر 541 هزار و 969 نفر است که بیانگر پیشیگرفتن تولد پسران از دختران است. به گزارش فارس، تعداد متولدان امسال تا این لحظه یک میلیون و 110 هزار و 592 ثبت شده که از این تعداد 568 هزار و 623 نفر پسر و 541 هزار و 969 نفر دختر است. همچنین تعداد ولادت در نقاط شهری 866 هزار و 261 مورد و تعداد ولادت در نقاط روستایی 244 هزار و 331 مورد گزارش شده است. همچنین تعداد فوتشدگان امسال تا به حال 263 هزار و 162 مورد است که از این تعداد فوتشدگان 139 هزار و 475 نفر مرد و 123 هزار و 687 نفر زن بوده است. تعداد فوت در نقاط شهری 168 هزار و 423 مورد و در نقاط روستایی 94 هزار و 739 مورد است. بر اساس این گزارش، فوتشدگان صفر تا 14 ساله 15 هزار و 526 نفر، فوتشدگان 15 تا 29 ساله 21 هزار و 52، فوتشدگان 30 تا 64 ساله 70 هزار و 790 و فوتشدگان 65 ساله و بیشتر 155هزار و 794 نفر بوده است.
برگزاری کارگاه روزنامهنگاری پیشگیری
کارگاههای روزنامهنگاری پیشگیری با هدف آموزش و آشنایی خبرنگاران با رویکرد پیشگیری با حضور خبرنگاران و روزنامهنگاران در 4 نشست تخصصی برگزار شد. به گزارش «وطنامروز» جعفری، دبیر شورای ارتقای آگاهیهای عمومی، اطلاعرسانی و افکارسنجی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضائیه با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ پیشگیری گفت: رسانهها همکاران اصلی ما در فرهنگسازی برای کاهش آسیبهای اجتماعی به شمار میآیند و این کارگاهها از جمله بسترهای مناسب انتقال رویکردهای سازنده پیشگیرانه است. جعفری افزایش حساسیت خبرنگاران به مسائل پیشگیرانه و مجهز شدن آنها به تکنیکهای رسانهای برای کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی را از جمله وظایف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دانست و افزود: امسال برای دومینبار «دبیرخانه شورای ارتقای آگاهیهای عمومی، اطلاعرسانی و افکارسنجی» معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضائیه با همکاری «موسسه آموزش عالی علمی - کاربردی فرهنگوهنر»، کارگاه روزنامهنگاری پیشگیری از آسیبها و جرائم را برگزار کرد.