printlogo


کد خبر: 169276تاریخ: 1395/10/2 00:00
کمیته حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد
تأیید استاندارد «امواج ارتباطی»

گروه اجتماعی: کمیته حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی ایران با حضور دیگر تصمیم‌سازان این عرصه به استاندارد بودن پرتوهای آنتن‌های BTS رأی داد.
به گزارش تسنیم، توسعه شبکه ارتباطات رادیویی به موازات گسترش تقاضا برای دستیابی به فرکانس، منجر به افزایش تعداد سایت‌های مبتنی بر باندهای فرکانسی مشخصی از سوی ارائه‌کنندگان خدمات ارتباطی شده است. رفته‌رفته دنیای ارتباطات پای خود را فراتر از دایره قطع و وصل لینکی ثابت یا سیار می‌گذارد و وارد مرحله «اتصالات» می‌شود، مرحله‌ای که طبق تحقیقات بزرگ‌ترین کمپانی‌های تحلیلگر نظیر جونیپر تا سال 2020 بیش از 5/38 میلیارد وسیله مختلف به «اینترنت اشیا» متصل می‌شود.
پیش‌فرض اولیه اینترنت اشیا که می‌خواهد تمام ابزار و وسایل زندگی را به یکدیگر وصل کند تا از طریق یک موبایل بتوان کنترل همه‌جانبه‌ای روی اشیای اطراف داشت، وجود ارتباطات فراگیر و همه‌جانبه است. قطعا اگر پوشش جغرافیایی موبایل کامل نباشد مفهومی به عنوان اینترنت اشیا در حد همان مفهوم می‌ماند. همزمان با رشد پدیده‌های نوظهور ارتباطی و توسعه بسترهایی برای ایجاد رفاه عمومی، نیاز تأمین‌کنندگان خدمات دسترسی به توسعه سخت‌افزاری شبکه جهت افزایش ظرفیت بسترها بیش از پیش می‌شود. نگرانی‌ای که طی سال‌های گذشته برای برخی مردم در ارتباط با این توسعه‌های بی‌رویه ایجاد شده، تأثیر تشعشعات رادیویی بر سلامت و فیزیک بدن است. حاکمیت ارتباطات و کشور نیز با درک این نگرانی و دغدغه به سمت ایجاد چارچوب‌هایی برای نظارت بر فضای فرکانسی و تأمین امنیت تشعشعات رادیویی برحسب معیارهای جهانی تابش موج رفته است.
طی سال‌های گذشته و پیش‌تر از اینها، عظیم‌فرد، مدیرکل صدور پروانه سرویس‌های رگولاتور ارتباطی به‌عنوان یکی از اعضای کمیته حفاظت در برابر اشعه گفته بود: «به هیچ عنوان امکان یونیزه شدن امواج رادیویی که قادر به شکستن مولکول است، وجود ندارد و حالا کمیته مذکور نیز رأی خود را در ارتباط با فضای فرکانسی کشور صادر کرده است.»
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور رفع نگرانی مردم نسبت به امواج ناشی از دکل‌های مخابراتی، آنتن‌ها و کمک به گسترش شبکه‌های اپراتورها طی برگزاری جلسات کمیته حفاظت در برابر اشعه اعلام کرد: بر مبنای اندازه‌گیری‌های انجام شده از سوی دفتر امور حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی ایران، موردی مبنی بر غیر استاندارد بودن پرتوهای آنتن‌های BTS گزارش نشده است. این سازمان همچنین با بررسی تحقیقات و مطالعات انجام شده در کشورهای توسعه یافته نسبت به استفاده از نتایج این تحقیقات برای کاهش نگرانی‌های مردم اقدام کرده است. در جلسات کمیته حفاظت در برابر اشعه که با حضور نمایندگانی از سازمان انرژی اتمی ایران، سازمان حفاظت محیط‌زیست، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شرکت ارتباط مشترک شهر و اپراتورهای تلفن همراه برگزار می‌شود بر همکاری رگولاتوری با توجه به وظیفه مدیریت طیف فرکانسی کشور و اعطای پروانه به اپراتورها با سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان متولی قانونی ایمنی تشعشعی در کشور در زمینه اندازه‌گیری تشعشعات آنتن‌ها توافق شد. در نهایت هم این کمیته عنوان کرده که تاکنون موردی مبنی بر غیراستاندارد بودن حدود پرتوگیری گزارش نشده است.
این در حالی است که طی سال‌های اخیر برخی ارگان‌ها مانع نصب آنتن‌های مخابراتی برای پوشش میزان تقاضای رو به فزون ارتباطی می‌شوند و در بدترین حالت برخی سایت‌ها را بر‌می‌دارند. با توجه به اینکه پوشش سراسری تنها در شرایط دیدرس بودن سایت‌ها به وجود می‌آید، در صورتی که سایت‌ها در دید هم نباشند توانی که گوشی‌های موبایل برای آنتن‌یابی صرف می‌کنند به بالاترین حد ممکن و بالطبع بیشترین حد میزان مجاز استاندارد می‌رسد که این امر می‌تواند خطراتی را برای بافت‌های بدن مشترک ایجاد یا عوارضی مانند سردرد را نمودار کند، لذا در توصیه‌های بین‌المللی ارتباطات همواره بر پوشش یک دست و یکپارچه آنتن‌های مخابراتی تأکید شده است.


Page Generated in 0/0079 sec