قیمت گوشت قرمز طی هفته گذشته نهتنها افزایش داشته بلکه قیمت در هر نقطه از تهران متفاوت است و بهانه این است که با افزایش نرخ دلار، قیمت گوشت هم افزایش یافته است. همه چیز به همه چیز در اقتصاد ایران گره خورده است. طی سالهای اخیر شکنندگی اقتصاد به جایی رسیده که به آسانی از هر تغییری متاثر میشود. کافی است یک انتخابات در آن سر دنیا اتفاق بیفتد تا از قیمت ارز و ریال گرفته تا قیمت انواع کالاهای اساسی و مسکن دستخوش تغییر شود. صرف نظر از آنکه از ابتدای امسال شاهد افزایش ناگهانی قیمت شکر و برنج بودهایم، طی هفته گذشته تاکنون نیز افزایش قیمت کره و گوشت قرمز به حدی چشمگیر است که نمیتوان پاسخ روشنی برای علت آن پیدا کرد. اگرچه خوراک دام وارداتی است ولی دام صنعتی و گاو پرورشی صنعتی، نه گوسفندی که از علف صحرا میخورد و با خوراک دام دستی سیر میشود. گویی خوراک گوسفندان هم دلار شده است که با نوسان نرخ ارز، به یکباره شاهد خیز قیمت گوشت قرمز در بازار هستیم. این در حالی است که بارها و بارها با مسؤولان تنظیم بازار گوشت قرمز از جمله معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تماس گرفتیم، اما کسی پاسخگو نیست. جالبتر آنکه علیاصغر ملکی، رئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی هم ترجیح داد در پاسخ سوالاتمان برای دلیل گرانی گوشت سکوت اختیار کند. او گفت: شما هر آنچه را که مستند در گزارشات میدانی خود مشاهده کردهاید، منتشر کنید و فعلاً ترجیح میدهم تا ثبات بازار حرفی نزنم. یکی از فروشندگان در پاسخ به اینکه چرا قیمت گوشت آن قدر افزایش داشته میگوید: عرضه دام زنده به تهران کم شده و ما برای تهیه گوشت مرغوب که عمدتاً از استان کردستان تهیه میکنیم، باید پول بیشتری بپردازیم. وی میافزاید: دامداران استانهای غربی ترجیح میدهند بدون دردسر و پرداخت کرایه حمل دام خود را سر مرز تحویل بدهند و دلار 4100 تومانی بگیرند و از وقتی دلار گران شده این روند شدت گرفته است.