تشخیص انواع گوشت قرمز از گوسفند تا گوساله و بز که برای برخی مصرفکنندگان با سختی همراه بود و زمینه سوءاستفاده برخی قصابان و عرضهکنندگان این محصول را فراهم میکرد با اجرای طرح نشانهگذاری یا همان شناسنامهدار کردن لاشههای دامی تسهیل شده و بهتر است در سطح ملی نیز اجرایی شود. به گزارش ایسنا، طرح نشانهگذاری لاشههای دامی که در مراحل ابتدایی در استانهای آذربایجان غربی و تهران اجرایی شده این مشکل را حل کرده و مصرفکنندگان با مراجعه به هر قصابی میتوانند براحتی با استفاده از اطلاعات درج شده روی پلاکهای نصب شده روی دست و پای لاشههای دامی بفهمند چه نوع گوشتی با کدام جنسیت و کیفیت را میخرند که البته بهتر است در سطح ملی این طرح اجرایی شود. مهدی ولیزاده، نماینده ولیفقیه در اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی با اشاره به اجرای طرح نشانهگذاری لاشههای دامی با پلمبهای ویژه در این استان برای شناسایی راحتتر گوشت گوسفند از دیگر انواع دامهای سبک مانند بز گفت: این طرح در استان تهران نیز اجرایی شده است؛ در واقع طرح نشانهگذاری لاشههای دامی با پلمبهای ویژه طرح بسیار مناسبی بود که از سال گذشته در استان آذربایجان غربی اجرایی شد که میتواند ضمن تسهیل شناسایی و تشخیص گوشت گوسفند از گوشت سایر دامهای سبک مانند بز برای مردم، از کشتار و عرضه غیر مجاز گوشت قرمز در بازار نیز جلوگیری کند. وی افزود: این پلمبها قیمت چندانی ندارد و برای هر راس دام سبک، کمتر از ۱۰۰۰ تومان برای دامدار هزینه دارد، بنابراین شناسنامهدار شدن دامهای سبک هیچ تاثیری بر قیمت گوشت نخواهد گذاشت که نتایج آن در استان آذربایجان غربی قابل مشاهده است. هماکنون نیز این طرح در استان تهران در حال اجراست. وی ادامه داد: مهر دامپزشکی روی لاشههای دامی حذف نشده اما این پلاکها و پلمبهای ویژه روی دست و پای لاشه دامی مورد نظر نصب میشود و مردم از این طریق براحتی میتوانند هنگام خرید گوشت قرمز نوع آن را تشخیص دهند و برخی قصابیها که از عدم اطلاع و آگاهی مردم سوءاستفاده میکنند دیگر نمیتوانند هر گوشتی را به عنوان گوشت گوسفندی به مردم بفروشند. ولیزاده اعلام کرد: در پلمبهای ویژهای که برای لاشههای دامی در نظر گرفته شده، نوع گوشت، جنس گوشت و جوان یا پیر بودن لاشه دامی نیز قید شده که این طرح براحتی میتواند در سطح ملی اجرایی شود و جلوی بسیاری از سوءاستفادهها و کشتار و عرضه گوشت غیرمجاز را بگیرد.